HABER ARAMA
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer Ogezi Transfer Trabzon Havalimanı Tranfer
21 Haziran 2024 Cuma Saat: 11:55

MAVİ BAYRAKLI PLAJ SAYISI ARTIYOR

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, bu yıl Türkiye’de daha fazla plajımızda mavi bayrak dalgalanacağını söyledi. Aralarında Ordu’nun da bulunduğu Türkiye’de 567 plaj, 27 marina, 18 turizm teknesi ve 9 b
MAVİ BAYRAKLI PLAJ SAYISI ARTIYOR

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, bu yıl Türkiye’de daha fazla plajımızda mavi bayrak dalgalanacağını söyledi.

Aralarında Ordu’nun da bulunduğu Türkiye’de 567 plaj, 27 marina, 18 turizm teknesi ve 9 bireysel yatın Mavi Bayrak aldığını vurgulayan Bakan Özhaseki, hedeflerinin ise bayrak sayısında dünya birinciliği olduğunu açıkladı.

Dünyanın en seçkin turizm ve çevre ödüllerinden Mavi Bayrak’ta, bu yıl da yerini kimselere kaptırmayan Türkiye, 567 plaj ile İspanya ve Yunanistan’ın ardından en temiz denizlere sahip 3’üncü ülke oldu.

PLAJLARIMIZ ARTIK DAHA TEMİZ

Bakan Mehmet Özhaseki, bu yıl da Türkiye’nin çok daha fazla plajının temizliğinin tescillendiğini kaydetti.

Türkiye’de yaz dönemiyle beraber denizlerin temizliğinin önemli bir göstergesi olan mavi bayraklı plajların sayısı her geçen yıl artıyor. Türkiye, Dünyanın en seçkin turizm ve çevre ödüllerinden Mavi Bayrak’ta, bu yıl da yerini kimselere kaptırmadı.

HEDEF DÜNYA BİRİNCİLİĞİ

Mavi Bayrak Programı’nın, gönüllülük esasına dayanan uluslararası bir çevre ödülü programı olduğunu ifade eden Bakan Özhaseki, programın dünyada 50 ülkede uygulandığını belirtti.

 Ödüllerin, her yılın mayıs ayında açıklandığını hatırlatan Bakan Özhaseki, “Son verilere göre, bu yıl Türkiye’de daha fazla plajımızda mavi bayrak dalgalanacak.” dedi. 2002 yılında 140 olan Mavi Bayrak ödüllü plaj sayısının bu yıl da arttığını kaydeden Bakan Mehmet Özhaseki, “567 plaj, 27 marina, 18 turizm teknesi ve 9 bireysel yat Mavi Bayrak aldı. Hedefimiz bayrak sayısında dünya birinciliği” şeklinde konuştu.

ÜLKEMİZDE BİN 400 PLAJ BULUNUYOR

Mavi Bayrak için temel oluşturan yüzme alanlarına dair profil belgeleri Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığınca hazırlanıyor. Ülkemizde bulunan bin 400 plaj için bilgiler, plaj.csb.gov.tr adresinde yayımlanıyor. Burada, yüzme alanlarına ait koordinat, derinlik gibi fiziksel özelliklerini gösteren bilgilerin yanı sıra meteorolojik özellikler, dalga risk durumları gibi alınacak önlemler de yer alıyor. 

TÜRKİYE'DE MAVİ BAYRAKLI PLAJA SAHİP İLLER

Bu arada bu yıl Mavi Bayraklı plaj sayıları ise şöyle: Antalya'da 231, Muğla'da 110, İzmir’de 63, Balıkesir’de 46, Aydın'da 35, Samsun'da 13, Çanakkale'de 12, Mersin’de 11, Kocaeli'de 9’a yükseldi. Bu şehirlerin ardından Tekirdağ 6, Bartın 3, Ordu 2, Bursa 2, Zonguldak 2, Düzce 1, İstanbul 1, Sakarya 1, Kırklareli 1, Van 1 ve Edirne 1.

Anahtar Kelimeler : MAVİ, BAYRAKLI, PLAJ, SAYISI, ARTIYOR

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız