HABER ARAMA
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer Ogezi Transfer Trabzon Havalimanı Tranfer
20 Haziran 2024 Perşembe Saat: 15:07

“TÜRK-JAPON DOSTLUĞUNUN 100. YILINI KUTLUYORUM”

Fatsa’da Kadınlar İçin Mesleki Eğitim Atölyesi Sağlanması Projesi kapsamında incelemelerde bulunmak üzere şehre gelen Japonya Büyükelçiliği Ekonomi Bölümü Diplomatı Sayın Ishii Wataru ve Proje Yetkilisi Şule Acaruygun, Fatsa Belediye
“TÜRK-JAPON DOSTLUĞUNUN 100. YILINI KUTLUYORUM”

Fatsa’da Kadınlar İçin Mesleki Eğitim Atölyesi Sağlanması Projesi kapsamında incelemelerde bulunmak üzere şehre gelen Japonya Büyükelçiliği Ekonomi Bölümü Diplomatı Sayın Ishii Wataru ve Proje Yetkilisi Şule Acaruygun, Fatsa Belediye Başkanı İbrahim Etem Kibar tarafından ağırlandı.

Proje sayesinde bugüne kadar yaklaşık 500 kadın istihdam edilerek önemli bir başarıya imza atıldı. Görüşmede, bu başarının daha da ileriye taşınması adına bundan sonraki süreçte hayata geçirilebilecek projeler hakkında istişarelerde bulunuldu.

Fatsa Belediye Başkanı İbrahim Etem Kibar, yaptığı açıklamada, "Kadınlarımızın ekonomik bağımsızlıklarını kazanmalarına ve mesleki yetkinliklerini artırmalarına katkı sağlayan bu önemli proje, Türk-Japon dostluğunun somut bir göstergesidir. Türk-Japon dostluğu, yüzyıldan fazla bir süredir devam eden ve her iki ülke için de önemli bir yere sahip olan özel bir ilişkidir. Bu vesile ile Türk-Japon dostluğunun 100. yılını kutluyor, nazik ziyaretlerinden dolayı Sayın Ishii Wataru ve Sayın Şule Acaruygun’a teşekkürlerimi sunuyorum. Ortak projelerimizin artarak devam etmesini temenni ediyorum," dedi.

Türk-Japon dostluğunun 100. yılının kutlandığı bu özel dönemde, iki ülke arasındaki işbirliğinin artarak devam etmesi ve yeni projelerle daha fazla kadına ulaşılması hedefleniyor.

 


Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız