HABER ARAMA
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer Ogezi Transfer Trabzon Havalimanı Tranfer
20 Haziran 2024 Perşembe Saat: 15:06

ÖĞRENCİLER, BİLİMLE BULUŞTU

Millî Teknoloji Hamlesi çerçevesinde Türkiye ‘nin emin adımlarla ilerlediği bilim ve teknoloji yolculuğunda geleceğin teminatı gençlerin bilimsel proje hazırlama ve sunma deneyimi elde ettikleri 4006-TÜBİTAK Bilim Fuarları Destekleme Progr
ÖĞRENCİLER, BİLİMLE BULUŞTU

Millî Teknoloji Hamlesi çerçevesinde Türkiye ‘nin emin adımlarla ilerlediği bilim ve teknoloji yolculuğunda geleceğin teminatı gençlerin bilimsel proje hazırlama ve sunma deneyimi elde ettikleri 4006-TÜBİTAK Bilim Fuarları Destekleme Programı'nın 10. Dönemi kapsamında 4006-A ve 4006-B Bilim Fuarları Destekleme Programı süreci Ordu’da tamamlandı.

10. Bilim Fuarları çağrı metinlerine, bilim, teknoloji ve yenilik ekosisteminde yer alan öncelikli alanlar doğrultusunda bu dönem 23 yeni tematik konu eklenmesi ile toplam 66'ya ulaşan tematik konu ve 12 ana alan kapsamında Ordu’dan 155 okul tarafından toplam 2.232 alt proje başvurusu yapıldı. Değerlendirmeler neticesinde 12 Altınordu’daki toplam 53 okuldan ortaokul ve lise öğrencilerinin hazırlamış olduğu 809 alt proje destek almaya hak kazandı. Fatsa'dan 17, Ünye'den 10, Altınordu'dan 8, Kabataş'tan 4, Korgan'dan 3, Kumru'dan 3, Çaybaşı'ndan 2, Gölköy'den 2, Aybastı, Çamaş, Mesudiye ve Perşembe'den 1'er okul, Bilim Fuarları'nı başarıyla gerçekleştirildi. 

Ordu İl Millî Eğitim Müdürü Mehmet Fatih Vargeloğlu, Şehit Oğuzhan Arduç Ortaokulunda açılan TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarı'nı ziyaret etti. Fuar alanını gezerek öğretmen ve öğrencilerden çalışmaları hakkında bilgi alan Müdür Vargeloğlu, çalışmalarından dolayı öğretmen ve öğrencileri tebrik etti, başarılarının devamını diledi.

 

Anahtar Kelimeler : ÖĞRENCİLER, BİLİMLE, BULUŞTU

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız