Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
- 16:02 Erkılınç: Kurumumuz resmî ilan hakedişlerinin garantörüdür
- 16:01 HALK EKMEK FABRİKASI AÇILIYOR
- 15:29 ÜRETİCİLERE GEBE DÜVE DAĞITILDI
- 13:44 BAŞKAN GÜLER’DEN GÜRGENTEPE VE GÖLKÖY’E ÇIKARMA
- 13:25 ORDU’DA ORGANİZE SUÇ ÖRGÜTÜ OPERASYONU
- 13:25 DİKKAT: KIŞ LASTİĞİ UYGULAMASI
- 13:13 OKULLARIN YOLU ASFALTLA BULUŞTU
- 13:14 YILMAZ: BÜTÇE YENİDEN REVİZE EDİLMELİ!
- 13:04 MAVİ KUMBARALAR HER YERDE
- 12:57 SANCAKTAROĞLU: İHALELERDE COĞRAFİ KOŞULLAR GÖZ ÖNÜNDE TUTULSUN!
- 12:54 1 MİLYON MÜKELLEF E-DEFTER SİSTEMİNE DÂHİL OLUYOR
- 12:43 HİNDİSTAN, TÜRK FINDIĞINI SEVDİ
- 12:44 BAŞKAN GÜLER’İ DUYGULANDIRAN FOTOĞRAF
- 12:35 ORTA KORİDOR İKLİM DOSTU OLACAK
- 12:11 KARŞIYA CAMİİ VE ÖRNEK CUMA SABAHI BULUŞMASI
KIZILAY, GÖNÜLLÜLÜK KÜLTÜRÜNÜ GELİŞTİRMEYİ AMAÇLIYOR
Sivil Katılım Projesi kapsamında düzenlenen çalıştaya katılarak gönüllülük politikalarına ilişkin yaklaşımını sunan Türk Kızılay, Türkiye’de gönüllülük kültürünü geliştirmek üzere hazırlanan Yeşil Kitap’a da katkıda bulundu.
Türkiye’de Demokratik Yerel Yönetişimin Geliştirilmesi için Sivil Katılımın Güçlendirilmesi Projesi kapsamında İçişleri Bakanlığı Sivil Toplumla İlişkiler Genel Müdürlüğü başkanlığı ve koordinasyonunda düzenlenen “Türkiye'de Gönüllülükle İlgili Yasal Düzenlemelere İlişkin Öneriler Geliştirilmesi” başlıklı çalıştay, Ankara’da gerçekleştirildi.
Türkiye’de gönüllülük faaliyetlerinin yasal çerçevesinin geliştirilmesi, gönüllülüğün yaygınlaştırılması ve sürdürülebilir bir yapı kazanması amacıyla, kamu, akademi ve STK temsilcilerini bir araya getiren çalıştaya Türk Kızılay Gönüllü Yönetimi Direktörlüğü temsilcileri katıldı. Kızılay’ın gönüllülük politikalarına ilişkin yaklaşımlarının paylaşıldığı çalıştayda gündeme gelen politika önerileri Yeşil Kitap adı altında derlenerek aralarında Kızılay’ın da olduğu proje paydaşlarına sunuldu.
Gönüllülük alanındaki mevcut yasal çerçeveyi analiz eden ve bu alanda karşılaşılan zorluklara çözüm önerileri sunan kapsamlı bir rapor niteliğindeki Yeşil Kitap’ta gönüllülük faaliyetlerinin teşvik edilmesi, gönüllü haklarının korunması ve STK'ların gönüllü yönetimi kapasitelerinin artırılması için çeşitli yasal düzenleme önerilerine yer veriliyor. Yeşil Kitap'ta yer alan önerilerin, ilgili kamu kurumları ve STK'lar tarafından dikkate alınarak beyaz kitaba dönüştürülmesi bekleniyor.
Sivil Katılım Projesi ve Yeşil Kitap çalışmaları, Türkiye’nin gönüllülük kültürünü geliştirerek toplumun farklı kesimlerinin gönüllülük faaliyetlerine daha aktif katılım sağlamasına katkı sağlamak amacıyla yürütülüyor.
Sivil Katılım Projesi Nedir?
Katılım Öncesi Mali Yardım Aracı-II (IPA II) Fonları çerçevesinde Avrupa Birliği tarafından finanse edilen ve Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı tarafından uygulanan Sivil Katılım Projesi’nin ana faydalanıcısı Türkiye Belediyeler Birliği, eş-faydalanıcısı ise İçişleri Bakanlığı Sivil Toplumla İlişkiler Genel Müdürlüğüdür. Dışişleri Bakanlığı Avrupa Birliği Başkanlığı, IPA-II Sivil Toplum Sektörü lider kuruluşu olarak, projenin etkin bir biçimde uygulanması ve izlenmesine yönelik çalışmaları yürütmektedir.