HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
9 Nisan 2025 Çarşamba Saat: 16:15

VALİ EROL, AYBASTI AFET KONUTLARINI İNCELEDİ

Ordu Valisi Muammer Erol, Aybastı ilçesi Sağlık mahallesinde 2019 yılında meydana gelen heyelan nedeniyle boşaltılan evlerin yerine inşa edilen afetzede konutlarında incelemelerde bulundu.
VALİ EROL, AYBASTI AFET KONUTLARINI İNCELEDİ

Ordu Valisi Muammer Erol, Aybastı ilçesi Sağlık mahallesinde 2019 yılında meydana gelen heyelan nedeniyle boşaltılan evlerin yerine inşa edilen afetzede konutlarında incelemelerde bulundu.

Beraberinde Aybastı Kaymakamı Murat Karnap, İl Afet ve Acil Durum Müdürü Ümit Ünal ile birlikte incelemelerde bulunan Vali Muammer Erol, 3 blok 36 daireden oluşan evleri tek tek gezerek, müteahhit firma yetkilisi Muhammet Demir’den detaylı bilgi aldı.

Aybastı İlçesi Sağlık mahallesinde yaşanan heyelan olayları ile ilgili olarak bilgi veren İl Afet ve Acil Durum Müdürü Ümit Ünal, 14 Mayıs 2015, 21 Mart 2018 tarihli jeolojik etüt raporları düzenlendiğini, aktivitenin ilerlemesi üzerine15 Şubat 2019 ve 1 Mart 2019 tarihlerinde gerçekleşen etütler neticesinde 5 Mart 2019 tarihli jeolojik etüt raporu ve 15 Mayıs 2019 tarihli etüt neticesinde 27 Mayıs 2019 tarihli jeolojik etüt raporları düzenlenerek ilk raporda 31, ikinci raporda 50 olmak üzere toplam 81 afetzede için oturulamaz kararı verildiğini belirtti.

Sağlık Mahallesinde meydana gelen heyelan afeti nedeniyle yapılan hak sahipliği çalışması neticesinde hak sahibi kabul edilen 78 aileden 8 ailenin feragat ettiği için nihai hak sahibi sayısının 70 olarak belirlendiğini ifade eden Vali Erol, “Hak sahibi kabul edilen 70 afetzededen konutlarını kendi taşınmazları üzerinde Evini Yapana Yardım metoduyla yapmak isteyen 34 hak sahibi için dört farklı yer seçimi protokolü hazırlanmıştır ve 32 hak sahibi konutunu tamamlayarak ikamete başlamıştır. 2 konut inşaatının ise fiziki seviyeleri %50 aşamasında olup inşaat süreci devam etmektedir” dedi.

Kendilerine ait uygun taşınmazı bulunmayan hak sahipleri için Aybastı İlçesi Çakırlı mahallesi sınırlarında yer alan inşaata elverişli taşınmazların kamulaştırılarak TOKİ aracılığıyla konut temini sağlanma yoluna gidildiğini belirten Vali Muammer Erol, “36 adet bağımsız bölümden oluşan konut projesinde altyapı ve çevre düzenleme süreci tamamlanmasına müteakiben hak sahipleri için kura çekimi ile anahtar teslimleri planlanmaktadır” şeklinde konuştu.

 

Anahtar Kelimeler : VALİ, EROL, AYBASTI, AFET, KONUTLARINI, İNCELEDİ

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız