HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
1 Nisan 2025 Salı Saat: 13:55

ŞEYHOĞLU; “MÜLAKAT KAMUNUN TÜM ALANLARINDAN ÇIKARILMALIDIR!”

Türk Eğitim Sen Ordu İl Başkanı Metin Şeyhoğlu, mülakat mağduru öğretmenlerin sorunlarına parmak basarak, mülakat uygulamasının kamunun tüm alanlarından çıkarılması gerektiğini belirtti. Kamu çalışanlarının insanca yaşayabilec
ŞEYHOĞLU; “MÜLAKAT KAMUNUN TÜM ALANLARINDAN ÇIKARILMALIDIR!”

Türk Eğitim Sen Ordu İl Başkanı Metin Şeyhoğlu, mülakat mağduru öğretmenlerin sorunlarına parmak basarak, mülakat uygulamasının kamunun tüm alanlarından çıkarılması gerektiğini belirtti.

Kamu çalışanlarının insanca yaşayabileceği bir hayat standartına ulaşmasının en büyük temennisi olduğunu söyleyen Başkan Şeyhoğlu, bu konuda devleti yönetenlere büyük görev düştüğünü söyledi.

“EMANETİ NE ZAMAN EHLİNE VERECEKSİNİZ?”

Kamu yönetiminin öncelikli yapması gerekenin liyakat ve ehliyeti sağlamak olduğunu belirten Şeyhoğlu, “Emaneti ehline verin ilahi hükmü gereğince kamunun her kademesinde liyakat ve adaletin esas kaide olduğu, çalışanların mensubiyetine göre tasnif edilmediği, hakkaniyetli bir düzen en büyük hedef ve arzumuzdur.

Bu doğrultuda Türk Eğitim Sen olarak her türlü gayreti sarf ediyoruz. Başta mülakat belası olmak üzere çalışanlar arasında barışı bozacak, hak ihlallerine yol açacak, motivasyonu kıracak her türlü düzenlemenin karşısında pozisyon alıyoruz” dedi.

“MÜLAKAT KAMUNUN TÜM ALANLARINDAN ÇIKARILMALIDIR!”

Şeyhoğlu, yaptığı açıklamada ilk atamalardan, yönetici görevlendirmelerine, görevde yükselmelere kadar eğitimin her alanında adaletli bir anlayışın hâkim kılınması için mülakat uygulamasının kaldırılması, sadece yazılı sınav sonuçlarına göre atama ve görevlendirmelerin yapılmasını istedi.

Şeyhoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü: “2014-2018 yıllarında yönetici atamalarının mülakatlar marifetiyle yürütülmesi neticesinde yaşanan adaletsizliklere, çekirdek çitler gibi yenen kul haklarına, alınan büyük veballere hepimiz şahit olduk.

Bugüne geldiğimizde de öğretmen atamalarında yapılan mülakat uygulaması nedeniyle 2023 KPSS sonuçlarına göre ilk 20 binde olmasına rağmen bir kısım öğretmen adayı elendi. Onlar da hakkını yargıda arıyor. Tabi ki mülakat mağduru öğretmenlerimizi bu süreçte yalnız bırakmadık.

Türk Eğitim Sen olarak sözlü sınavda mağdur olan öğretmen adaylarına hukuki destek veriyoruz. Verdiğimiz bu destek neticesinde yargıdan yürütmeyi durdurma kararları çıkıyor. Bu kararlar, öğretmen adaylarımızın haklılığını bir kez daha gözler önüne seriyor.

Umuyoruz ki; Milli Eğitim Bakanlığı yargı kararlarına kayıtsız kalmaz ve gereğini yerine getirir. Mülakat mağduru meslektaşlarımıza ivedilikle ilave atama hakkı verilmesini istiyoruz” diye konuştu.


Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız