Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
- 17:23 ORDU’YA AKTİF KARBON TESİSİ KURULACAK
- 15:45 FINDIK İÇİN ANKARA’DA KRİTİK TEMAS!
- 15:37 TÜRK POLİS TEŞKİLATI’NIN 180. KURULUŞ YIL DÖNÜMÜ KUTLANDI
- 14:52 SANCAKTAROĞLU: UMUTLARINIZI SATANLARA DESTEK OLMA!
- 14:48 GENÇLİĞİN KALBİ BU MERKEZDE ATIYOR
- 14:35 ALBAYRAK’TAN GAZETEMİZE ZİYARET
- 14:15 METEOROLOJİ’DEN ‘DON’ UYARISI
- 13:13 OGM’DEN DOĞA TEMELLİ EĞİTİM HAMLESİ
- 13:05 SÜRDÜRÜLEBİLİR ÇEVRE İÇİN YETİŞKİN EĞİTİMİ ERASMUS+ PROJESİ BAŞLIYOR
- 12:01 KARLA MÜCADELE EKİPLERİ SAHADA
- 11:04 ÜNYE’NİN GALİBİYETİ GEÇERSİZ SAYILDI
- 11:03 ORDU 67 PLAY-OFF İÇİN VURACAK
- 09:05 GAZİ VURUŞU
- 17:17 ORDU TURİZM GELİŞTİRME KURULU TOPLANTISI YAPILDI
- 16:16 VALİ EROL, AYBASTI AFET KONUTLARINI İNCELEDİ
Korgan’da çiftçiler bilgilendirildi

Dokap Projeleri hakkında bilgilendirme toplantısı Korgan’da gerçekleştirildi. Ordu Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü Kırsal Kalkınma ve Örgütlenme Şube Müdürlüğü ile Hayvan Sağlığı ve Yetiştiriciliği Şube Müdürlüğü işbirliğinde Korgan ilçesinde İlimizin de içerisinde bulunduğu DAP, GAP, KOP ve DOKAP Kapsamındaki İllerde Mevcut Damızlık Sığır ve Damızlık Koyun İşletmelerinin İnşaat ve Damızlık Erkek Materyal Temininin Desteklenmesi, Bakanlık tarafından ahır-ağıl yapımına %50 hibe desteği ile T.C. Ziraat Bankası A.Ş. ve Tarım Kredi Kooperatiflerince Tarımsal Üretime Dair Düşük Faizli Yatırım ve İşletme Kredisi Kullandırılması konularında eğitim toplantısı düzenlendi.
Düzenlenen toplantıda üreticilere; Damızlık Sığır ve Damızlık Koyun İşletmelerinin İnşaat ve Damızlık Erkek Materyal Temininin Desteklenmesinden faydalanmak için başvuru tarihinden en az bir yıl önce Bakanlık Hayvancılık Bilgi Sistemine kayıtlı olmaları, başvuru tarihinde ise en az 10 en fazla 49 baş anaç sığır veya en az 100, en fazla 200 baş anaç koyun-keçi kapasiteli aktif işletmesinin olması ve bu projeden faydalanmak isteyen üreticilerin ise 31 Mart 2017 tarihine kadar İl Müdürlüğüğüne başvuruda bulunması gerektiği anlatıldı.
Bu arada T.C. Ziraat Bankası A.Ş. ve Tarım Kredi Kooperatiflerince Tarımsal Üretime Dair Düşük Faizli Yatırım ve İşletme Kredisi Kullandırılmasına İlişkin Karar kapsamında Damızlık Süt Sığırı Yetiştiriciliği, Damızlık Etçi ve Kombine Sığır Yetiştiriciliği, Damızlık Düve Yetiştiriciliği, Büyük ve Küçükbaş Hayvan Yetiştiriciliği ve Besiciliği, Arıcılık, Kanatlı Sektörü, Su Ürünleri Yetiştiriciliği, Sertifikalı Tohum Fide ve Fidan Yetiştiriciliği Üretimi ve Kullanımı, İyi Tarım ve Organik Tarım, Yem Bitkisi Üretimi, Modern Basınçlı Sulama ve Tarımsal Mekanizasyonun geliştirilmesine yönelik konularında yatırım yapmak isteyen gerçek ve tüzel kişilerin düşük faizli yatırım ve işletme kredisinden yararlanabilecekleri belirtildi. (Ordu Yeni haber)