HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
27 Mart 2025 Perşembe Saat: 15:09

ACİL DURUMLARA İLİŞKİN HAZIRLIK TOPLANTISI YAPILDI

İklim kaynaklı ve mevsimsel geçişlere bağlı olarak ülkemizde ani ve aşırı yağışlar neticesinde sel, su baskını, taşkın, heyelan, kaya düşmesi ve çığ gibi hidro-meteorolojik olayların afete dönüşmemesi ve yol açabileceği kayıpl
ACİL DURUMLARA İLİŞKİN HAZIRLIK TOPLANTISI YAPILDI

İklim kaynaklı ve mevsimsel geçişlere bağlı olarak ülkemizde ani ve aşırı yağışlar neticesinde sel, su baskını, taşkın, heyelan, kaya düşmesi ve çığ gibi hidro-meteorolojik olayların afete dönüşmemesi ve yol açabileceği kayıpların giderilmesi amacıyla risk azaltma ve önlem çalışmalarının değerlendirildiği Hidro-Meteorolojik Afet ve Acil Durumlara İlişkin Hazırlık Toplantısı, Vali Muammer Erol’un başkanlığında yapıldı.

 

İl Afet ve Acil Durum Koordinasyon Kurulu üyelerinin katılımıyla Valilik Konferans Salonunda gerçekleştirilen Hidro-Meteorolojik Afet ve Acil Durumlara İlişkin Hazırlık Toplantısı’nın amacı hakkında bilgi veren İl Afet ve Acil Durum Müdürü Ümit Ünal, “Meteorolojik, biyolojik kökenli afetlere karşı hazırlıklı olabilmek, idare kapasitesini artırmak, kurumlar arası koordinasyonu güçlendirmek ve riskleri önceden tespit etmek amacıyla bir araya gelmiş bulunmaktayız. İlimiz, Karadeniz’de eşsiz doğasına sahip olmasının yanı sıra coğrafi yapısı gereği sel, heyelan, fırtına gibi hidro-meteorolojik afetlere karşı hassas bölgelerimizden biridir. Aynı zamanda bölgenin jeolojik yapısı da belirli riskler barındırmaktadır. Bu nedenle afet risklerini azaltmaya yönelik çalışmaların titizlikle yürütülmesi büyük önem arz etmektedir. Kurumlarımızın bilinçli bir şekilde hareket etmesi, kaynaklarımızın etik kullanımı ve doğru müdahale stratejilerinin belirlenmesi hayati önem taşımaktadır. Afet yönetimi yalnızca bir kurumu değil, yerel yönetimlerini, sivil toplum kuruluşlarının ve vatandaşlarımızın da içinde olduğu geniş bir iş birliği gerektirir. Bu süreçte her birimizin üstlendiği sorumluluk büyük önem arz etmektedir” dedi.

 

Ordu’nun afetsellik durumu hakkında da bilgi veren Ümit Ünal, Ordu’nun afetsellik haritasının oluşturulduğunu, muhtemel afet ve acil durumlar öncesinde gerekli hazırlık çalışmalarının yapıldığını, risk azaltma ve önlem çalışmalarının yürütüldüğünü ifade etti. 

 

Toplantıda, Ordu’da muhtemel hidro-meteorolojik afetler nedeniyle yaşanabilecek can ve mal kayıplarını önlemek adına yapılması gereken çalışmalar ve alınması gereken tedbirler kararlaştırıldı.

 


Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız