Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
- 12:41 BAŞKAN EYİGÜN, BARIŞ VE HUZUR DİLEDİ
- 12:20 İL MÜFTÜLÜĞÜ VE RAMAZAN AYI ETKİNLİKLERİ
- 17:04 ORDU’DA UYUŞTURUCU OPERASYONU
- 14:52 “RAMAZAN BAYRAMINIZ MÜBAREK OLSUN “
- 14:24 MAZOT VE GÜBRE DESTEK ÖDEMELERİ BAŞLIYOR
- 14:17 ORDU, KENT BAYRAMLAŞMASINDA BULUŞACAK
- 13:44 ŞANLITÜRK: HER GÜNÜMÜZ BAYRAM OLSUN
- 13:44 ŞENTÜRK: BAYRAMLARIMIZ MÜSTESNA GÜNLERDİR
- 13:12 SIFIR ATIĞI EĞLENEREK ÖĞRENDİLER
- 13:06 MHP’DEN RAMAZAN BAYRAMI MESAJI
- 13:05 ÖZER’DEN Yatırımı Müjdesi
- 12:58 “RAMAZAN BAYRAMI BARIŞ, HUZUR VE ESENLİK GETİRSİN”
- 12:54 LİMON ZAM ŞAMPİYONU
- 12:15 BAŞKAN TEPE: HER ATIK ÇÖP DEĞİLDİR
- 12:10 “EMZİRMEK, MEME KANSERİNE KARŞI KORUYOR”
KIZILAY 46. AŞEVİNİ AÇTI

Aşevleriyle yıl boyunca 60 binden fazla ihtiyaç sahibine ulaşan Türk Kızılay’ın 46’ıncı aşevi Nevşehir’de sosyal yardımlaşmanın simgesi olan tarihi Damat İbrahim Paşa Külliyesi’nde kapılarını açtı.
Türk Kızılay, Vakıflar Genel Müdürlüğü ve Nevşehir Valiliği iş birliğiyle Ramazan ayı itibariyle hizmet vermeye başlayan Nevşehir Aşevi, 18. yüzyılda inşa edilen ve sosyal dayanışmanın simgelerinden biri olan Damat İbrahim Paşa Külliyesi’nin imaret bölümünde hizmet veriyor. Ramazan ayı boyunca günlük 1000 kişilik iftarlık hizmetiyle ihtiyaç sahiplerine destek olan Nevşehir Aşevi, 300 yıllık köklü bir hayır geleneğini yaşatıyor.
Aşevi açılış töreni Nevşehir Valisi Ali Fidan, Türk Kızılay Genel Başkanı Prof. Dr. Fatma Meriç Yılmaz, Genel Sekreter Murat Ellialtı, Toplumsal Hizmetler Genel Müdürü Halil Ekinci, Nevşehir Şube Başkanı Ercan Civelek’in yanı sıra aşevi bağışçılarının katılımıyla gerçekleşti.
Törende konuşan Türk Kızılay Genel Başkanı Prof. Dr. Fatma Meriç Yılmaz, aşevlerinin Türk Kızılay’ın 2025 yılı strateji planında ön sırada yer aldığına değinerek şöyle konuştu: “Aşevlerimiz herhangi bir afet durumunda afet kapasitemizi harekete geçirebilecek altyapımız. Aşevleri çiftçilerimizin öşürlerini, hayırseverlerimizin adak kurbanlarını emanet edebilecekleri yerler. Toplumumuzun yaşı artıyor. Bu kapsamda aşevlerimizi büyüklerimizin kapısını çalmak için bir vesile olarak da konumlandırıyorum. Aşevlerimiz alan el ile veren el arasında iyilik köprümüz.”
Nevşehir Valisi Ali Fidan da aşevinin kente ve ihtiyaç sahiplerine hayırlı olmasını dileyerek "Burada pişen her bir lokma birlik, beraberlik, kardeşlik ve dayanışmanın nişanesi olacaktır. Ramazan ayında burada yemek pişirme faaliyetleri gece başladı. Neredeyse 15 saat mesai yapıldı. Bunlar amel defterini kapatmayacak güzel hayırlardır” dedi.
Konuşmaların ardından Yılmaz ve Fidan tarafından aşevi için bağışta bulunan hayırseverlere plaket ve teşekkür belgesi verildi.
Aşevinin açılış programının ardından tarihi Damat İbrahim Paşa Külliyesi avlusunda 600 kişilik iftar yemeği verildi.