Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
- 16:02 Erkılınç: Kurumumuz resmî ilan hakedişlerinin garantörüdür
- 16:01 HALK EKMEK FABRİKASI AÇILIYOR
- 15:29 ÜRETİCİLERE GEBE DÜVE DAĞITILDI
- 13:44 BAŞKAN GÜLER’DEN GÜRGENTEPE VE GÖLKÖY’E ÇIKARMA
- 13:25 ORDU’DA ORGANİZE SUÇ ÖRGÜTÜ OPERASYONU
- 13:25 DİKKAT: KIŞ LASTİĞİ UYGULAMASI
- 13:13 OKULLARIN YOLU ASFALTLA BULUŞTU
- 13:14 YILMAZ: BÜTÇE YENİDEN REVİZE EDİLMELİ!
- 13:04 MAVİ KUMBARALAR HER YERDE
- 12:57 SANCAKTAROĞLU: İHALELERDE COĞRAFİ KOŞULLAR GÖZ ÖNÜNDE TUTULSUN!
- 12:54 1 MİLYON MÜKELLEF E-DEFTER SİSTEMİNE DÂHİL OLUYOR
- 12:43 HİNDİSTAN, TÜRK FINDIĞINI SEVDİ
- 12:44 BAŞKAN GÜLER’İ DUYGULANDIRAN FOTOĞRAF
- 12:35 ORTA KORİDOR İKLİM DOSTU OLACAK
- 12:11 KARŞIYA CAMİİ VE ÖRNEK CUMA SABAHI BULUŞMASI
BAYRAM TATİLİ KÂBUSUNUZ OLMASIN!
Bu yıl Ramazan Bayramı tatilinin 9 gün olmasıyla birçok kişi tatile çıktı veya çıkmaya hazırlanıyor. Bayram tatili için kendi aracıyla seyahat edecek vatandaşlara sürüş güvenliği konusunda uyarılarda bulunan yol ve trafik güvenliği danışmanı Öğr. Gör. Özgür Şener, “İlk yapılması gereken araç bakımını yaptırmak.” dedi. 2 saatte bir, 15 dakikalık molalar verilmesinin gerekliliğine de işaret eden Öğr. Gör. Özgür Şener, “Kendinize mola yerleri planlayın ve acil durumlar için uğrayacağınız noktalar belirleyin.” dedi.
Üsküdar Üniversitesi İş Sağlığı ve Güvenliği Bölümü Öğretim Görevlisi, Yol ve Trafik Güvenliği Danışmanı Özgür Şener, Ramazan Bayramı tatili için yola çıkanlara sürüş güvenliği hakkında öneri ve uyarılarda bulundu.
“Kendinize mola yerleri planlayın”
Seyahate çıkmadan önce mutlaka en az 8 saat dinlenmek gerektiğini kaydeden Öğr. Gör. Özgür Şener, “Dinç bir vücutla seyahat etmek, seyir zevkiniz ve güvenliğiniz için çok önemli. Ayrıca seyahat öncesi gideceğiniz bölgenin trafik, hava durumunu ve yol çalışma gibi durumları önceden kontrol edin. Kendinize mola yerleri planlayın ve acil durumlar için uğrayacağınız noktalar belirleyin.” şeklinde de hatırlatmalarda bulundu.
“Araçta bulunan tüm yolcuların emniyet kemeri takmasını sağlayın”
Seyir öncesi aracın lastik, aydınlatma, yük emniyeti, yakıt gibi fonksiyonlarının kontrol edilmesi gerektiğini de kaydeden Öğr. Gör. Özgür Şener, “Cam silecek suyu gibi eksiklerin tamamlandığından emin olun. Aracınızın ruhsat, ehliyet gibi dokümanlarını hazırda bulundurun. Emniyet kemeri takmak 1 saniyenizi almaz. Fakat takılmadığında acıları bir ömür boyu unutulmaz. Araçta bulunan tüm yolcuların emniyet kemeri takmasını sağlayın. Bebekler ve çocuklar için uygun koltuk kullandığınızdan, çocuk koltuğunun araca, çocuğun da çocuk koltuğuna bağlı olduğundan emin olun.” uyarılarında bulundu.
Hız artıkça tehlike de artıyor…
Trafik kurallarına uyulması konusuna da işaret eden Öğr. Gör. Özgür Şener, tüm araştırmaların ve kaza analizlerinin hız artıkça tehlikenin artacağını kanıtladığını, 500 kilometrelik bir yolda yapılacak 20 kilometrelik hız artışının maksimum 40 dakika kazandırdığını, olası bir kaza halinde ölme riskini ise 6 kat artırdığını hatırlattı.