Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
- 12:50 ALTINFINDIK , VALİ EROL’U AĞIRLADI
- 12:28 NİZAMETTİN MAHALLESİ’NİN GELECEK 5 YILI PLANLANDI
- 12:26 ÖĞRETMENLERDEN VALİ EROL’ A ZİYARET
- 12:22 “ÖĞRETMENLİK EN KUTSAL MESLEKTİR”
- 12:18 “YASA DIŞI TÜTÜNÜN VERGİ KAYBI 100 MİLYAR LİRA”
- 12:13 MOTORLU KARA TAŞITLARI, EKİM AYI İSTATİSTİKLERİ AÇIKLANDI
- 11:59 GÜVENLİ DOĞAL GAZ KULLANIMI İÇİN BUNLARA DİKKAT!
- 11:36 ŞEYHOĞLU’NDAN, “ÖĞRETMENLERİN HAL-İ PÜR MEALİ”
- 11:02 KOKARCA İLE MÜCADELE HIZ KAZANDI
- 11:02 “ÖĞRETMEN AKADEMİSİ” PROJESİ HAYATA GEÇİRİLDİ
- 10:33 ORDU’DA AVCI DÜDÜK ÇALACAK
- 10:33 1.AMATÖR DE 2.HAFTA HEYECANI
- 10:33 SÜPERLERİN 4 MAÇLI GÜNÜ
- 10:33 ORDU 67 LİDERLE KAPIŞACAK
- 16:02 Erkılınç: Kurumumuz resmî ilan hakedişlerinin garantörüdür
KAHVERENGİ KOKARCA İLAÇLARINA RUHSAT
Kahverengi kokarca ile mücadele kapsamında Sağlık Bakanlığı, insan yaşamının olduğu kışlak alanlarında kullanılmak üzere biyosidal ürünleri ruhsatlandırdı.
Konuya İlişkin Tarım ve Orman İl Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada “Fındığın en önemli zararlısı olan ve ilimizin bazı bölgelerinde yoğun olarak görülen Kahverengi Kokarca, kışı ergin halde kışlak diye tabir edilen ev, ahır, depo gibi kapalı mekanların korunaklı kısımlarında geçirirler. Kahverengi Kokarcanın kışlak diye tabir ettiğimiz alanlardan çıkarak fındık bahçelerine dağılmadan kitle halinde imha edilmesi bu zararlı ile mücadelede büyük önem taşımakta olup, kışlakların kontrol edilerek bu alanlarda yapılacak mücadele kahverengi kokarca popülasyonunun baskılanması açısından çok önemlidir” denildi.
Kahverengi kokarca ile feromon tuzak kullanılarak biyoteknik mücadele yapıla bilineceği de belirten açılamada şu ifadelere yer verildi: “Bu amaçla Sağlık Bakanlığınca insan yaşamının olduğu kışlak alanlarında kullanılmak üzere Killmethrin 2,5 WP/18 (Deltamethrin), Excyper 16/2/18 (Cypermethrin,Tetramethrin,Piperonyl Butoxide), Deepest 18 (Alphacypermethrin, Tetramethrin ) ve Deepest Maxi/18 (Cypermethrin,Tetramethrin) ticari isimli biyosidal ürünler ruhsatlandırılmıştır. Bu biyosidal ürünlerin zararlının kışlaklarda olduğu dönemde kullanımı ile yapılan güçlü bir mekanik mücadele zararlının popülasyon yoğunluğunu önemli ölçüde azaltacaktır.
Ayrıca zararlı ile mücadelede Tarım ve Orman Bakanlığımız tarafından Vit Halys (100 Mg Murgantiol+80 Mg Methyl-E,E,Z-2,4,6 -Decatrienoate) isimli feromon ruhsatlandırılmış olup, feromon tuzak kullanılarak biyoteknik mücadele yapılabilir.
Kimyasal mücadele zamanı ise İl/İlçe Müdürlüklerimiz teknik personeli tarafından takip edilmekte olup, üreticilerimize mücadele zamanı ilan edilecektir. Kullanılabilecek bitki koruma ürünleri Bakanlığımız Bitki Koruma Ürünleri Veri Tabanında (bku.tarimorman.gov.tr) yayınlanmaktadır.”