Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
- 10:03 GAZİ VURUŞU
- 17:34 RUHSATSIZ SİLAHA 4 YIL HAPİS
- 17:05 OKULLARA KAR TATİLİ
- 16:17 52 ORDU, ÇANKAYA’YI 3’LEDİ
- 13:30 BÜYÜKŞEHİR İLE ÜRETİCİNİN YÜZÜ GÜLÜYOR
- 13:28 BÜYÜKŞEHİR KIŞA HAZIR
- 13:26 KOKARCA BAHANE FİYATLAR ŞAHANE!
- 13:24 ÖĞRETMENLER GÜNÜ ÇEŞİTLİ ETKİNLİKLERLE KUTLANDI
- 13:23 KÜLTÜR MANTARI YETİŞTİRİCİLİĞİ KURSU DÜZENLENDİ
- 13:21 REKTÖR BAŞ, ÖĞRETMENLER GÜNÜNÜ KUTLADI
- 13:19 MİLLİ EĞİTİMDEN ÖĞRETMENLERE ÖZEL TURNUVALAR
- 13:17 BAŞKAN KİBAR’DAN ÖĞRETMENLERE PASTA SÜRPRİZİ
- 13:16 “HAVAMIZI KORUYALIM KOAH’SIZ YAŞAYALIM!”
- 13:10 ORDU 67 LİDERİ YIKTI
- 13:07 TÜRKİYE’NİN RAKİBİ MACARİSTAN
KADIN ÜRETİCİLERE EĞİTİM
Tarım ve Orman Bakanlığı ile Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü (FAO) işbirliğinde Türkiye’de uygulanan “Kimseyi Geride Bırakma; Türkiye ve Orta Asya'da Kırsalda Yaşayan Kadınların Katılımının Arttırılması ve Güçlendirilmesi Projesi" kapsamında İkizce İlçesin de kadın üreticilere arıcılık ve kooperatifçilik eğitimi verildi.
Eğitimini başarıyla tamamlayan kadın üreticilere sertifikalarını takdim eden İl Müdürü Kemal Yılmaz; “Türk Kültüründe kadının çok önemli yeri bulunuyor. Kadın üreticilerimiz, tarımsal üretimde sağlanan başarının en önemli mimarlarıdır. Bizler de İl Müdürlüğü olarak kadınlarımızın üretimde ve istihdamda daha fazla yer alması için önemli destekler veriyoruz. Bakanlığımız tarafından ve yerelde İl Müdürlüğümüzce uygulanan tüm projelerde kadın üreticilerimize pozitif ayrımcılık yapılarak ilave puanlar veriliyor ve farklı programlarla destekleniyor" dedi.
“İlimizde uyguladığımız çeşitli projelerle 6 adet kadın kooperatifimize makine ve ekipman desteği sağlandı" diyerek sözlerine devam eden İl Yılmaz ; “Bundan sonrada başvuru yapmak isteyen ve şartları uygun olan kadın kooperatiflerimize desteğimiz devam edecektir. Bunların yanında kadın arıcılarımıza uyguladığımız çeşitli projelerle propolis tuzağı ve arı sütü üretimi için gerekli malzeme desteği sağlanmıştır. Yine ilimizde farklı kaynaklarla uyguladığımız projeler kapsamında kadın üreticilerimize örtü altı sebze yetiştiriciliği, kivi bahçesi, serbest sistem yumurta tavukçuluğu ve fasulye üretimi konularında pozitif ayrımcılık yapılmıştır. Bakanlığımız tarafından uygulanan kırsal kalkınma yatırımlarının desteklenmesi programı kapsamında verilen % 50 hibe desteği ile birlikte kadın girişimcilerimize ilave puanlar verilerek fındık işleme ve paketleme tesislerinin kurulumu sağlanmıştır" ifadelerini kullandı.
Kadın üreticilere eğitimler verildiğini vurgulayan Yılmaz; “Kadın üreticilerimize uyguladığımız çeşitli projelerle birlikte arıcılık ve kooperatifçilik konusunda eğitimler verildi. Bugün de “Türkiye ve Orta Asya'da Kırsalda Yaşayan Kadınların Katılımının Arttırılması ve Güçlendirilmesi Projesi" kapsamında İkizce ilçemizde kadın çiftçilerimize yönelik düzenlenen kooperatifçilik eğitimine katıldık. Ayrıca 8-20 Ocak 2024 tarihleri arasında düzenlenen arıcılık kursuna katılan kadın üreticilerimize kurs bitirme belgelerini takdim ettik. Kadınlarımıza desteklerimizin devam edeceğini belirtiyor, eğitimlerin ilimiz tarımı için hayırlı olmasını diliyorum" diyerek sözlerini noktaladı.