Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
- 15:22 FINVER KALDIĞI YERDEN!
- 15:01 BAYRAM DOLU DOLU GEÇTİ
- 14:49 “HİZMET DOLU BİR YILI GERİDE BIRAKTIK”
- 14:19 ŞEHİT AİLESİ ÇİFTE BAYRAM SEVİNCİ YAŞADI
- 14:13 SPORA HAS
- 14:13 KARA ORDU’DA DÜDÜK ÇALACAK
- 14:13 KİM ŞAMPİYON OLACAK?
- 14:12 ORDUSPOR 67, ERCİYES’İ AĞIRLAYACAK
- 14:12 52 ORDU, SİNOP’LA KAPIŞACAK
- 13:56 ŞEYHOĞLU; “MÜLAKAT KAMUNUN TÜM ALANLARINDAN ÇIKARILMALIDIR!”
- 13:40 ZENGİN'DEN ÜNİVERSİTE PERSONELİNE BECAYİŞ AÇIKLAMASI
- 13:25 SANCAKTAROĞLU; “MEMUR MAAŞLARI GÜNCELLENSİN”
- 13:25 MEZARLIKLAR DUASIZ KALMADI
- 13:14 HORMONLAR VÜCUDUN ORKESTRA ŞEFLERİ
- 13:13 ALERJİK HASTALIKLARA KARŞI 6 ETKİLİ ÖNLEM!
“MEMUR EMEKİLİLERİ DE EK ZAM BEKLİYOR”

Türk Sağlık Sen Ordu Şube Başkanı Fatih Galender Zengin, işçi ve Bağ-Kur emeklilerine verilecek olan %49,25 zammın memur emeklilerine de verilmesi gerektiğini söyledi.
Memur emeklilerinin ülkede en mağdur kesimlerden biri olduğunu vurgulayan Zengin, “Madem ki bu yıl “Emekli Yılı”dır öyleyse memur emeklilerinin durumu da mutlaka düzeltilmeli, 8 bin 77 TL olarak başlayan ve ocak ayında 12 bin 54 TL’ye yükselen ilave ek ödeme memur emeklilerine verilerek bu yoldaki ilk adım atılmalıdır” dedi.
İşçi ve Bağ-Kur emeklilerine verilecek zammın olumlu bir gelişme olduğunu kaydeden Zengin, “TBMM’de görüşülen torba yasa ile işçi ve Bağ-Kur emeklilerinin ocak ayı maaş zamlarının %37,5’ten %49,25’e yükseltilmesi sağlanmıştır.
Bu düzenleme emekliler açısından olumlu bir gelişme olsa da memur emeklilerinin bu iyileştirmenin dışında tutulması doğru bir yaklaşım olmamıştır. Memur emeklileri ülkemizdeki en mağdur kesimlerden birisidir.
Geçtiğimiz yıl temmuz ayında memurlar için getirilen ilave ek ödeme uygulaması emeklileri kapsamayınca bu mağduriyet daha da artmıştır.
Memur emeklilerine çalışırken aldıkları maaşın %45’i kadar emekli maaş bağlanmaktadır. İlave ek ödemenin emekli maaşlarına yansıtılmaması bu oranı daha da düşürmüştür” diye konuştu.
TBMM’de görüşülen kanun teklifine bir önerge ile ilave ek ödemenin memur emeklilerine verileceği hükmü eklenebilir diyen Zengin şunları söyledi: “Hükümet 2024 yılını “Emekli Yılı” olarak ilan etmiştir. Madem ki bu yıl “Emekli Yılı”dır öyleyse memur emeklilerinin durumu da mutlaka düzeltilmeli, 8 bin 77 TL olarak başlayan ve ocak ayında 12 bin 54 TL’ye yükselen ilave ek ödeme memur emeklilerine verilerek bu yoldaki ilk adım atılmalıdır.
Henüz geç kalınmış değildir. TBMM’de görüşülen kanun teklifine bir önerge ile ilave ek ödemenin memur emeklilerine verileceği hükmü eklenebilir.
Milyonlarca memur emeklisi TBMM’den çıkacak bir kararı umutla beklemektedir. Emekli Yılı’nda memur emeklilerimiz de kendileri için bir şeyler yapıldığını görmek istemektedir.” Haber: Semra GENÇOSMANOĞLU