Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
- 13:44 ŞANLITÜRK: HER GÜNÜMÜZ BAYRAM OLSUN
- 13:44 ŞENTÜRK: BAYRAMLARIMIZ MÜSTESNA GÜNLERDİR
- 13:12 SIFIR ATIĞI EĞLENEREK ÖĞRENDİLER
- 13:06 MHP’DEN RAMAZAN BAYRAMI MESAJI
- 13:05 ÖZER’DEN Yatırımı Müjdesi
- 12:58 “RAMAZAN BAYRAMI BARIŞ, HUZUR VE ESENLİK GETİRSİN”
- 12:54 LİMON ZAM ŞAMPİYONU
- 12:15 BAŞKAN TEPE: HER ATIK ÇÖP DEĞİLDİR
- 12:10 “EMZİRMEK, MEME KANSERİNE KARŞI KORUYOR”
- 11:59 ŞEHİTLER DUALARLA YAD EDİLDİ
- 11:12 BAYRAMDA OTOBÜS FİRMALARINA EK SEFER
- 11:12 YEDAŞ, BAYRAMDA 7/24 GÖREV BAŞINDA
- 10:35 BAL’DA FİLELER 20 KEZ SALLANDI
- 09:34 GAZİ VURUŞU
- 15:38 ÇAYBAŞI’NDA UYUŞTURUCU OPERASYONU
SULAMA HİBE DESTEĞİ BAŞVURULARI BAŞLADI

Bireysel sulama sistemlerine hibe desteği başvurularının başladığı bildirildi. Tarımsal faaliyetler için geliştirilen modern basınçlı bireysel sulama sistemlerinin üreticiler tarafından kullanımının yaygınlaştırılarak; daha kaliteli ve pazar isteklerine uygun üretim yapılmasını sağlamak ve kırsal alanda üreticilerin gelir düzeyinin yükseltilmesi amacıyla bireysel sulama sistemlerinin desteklenmesi hibe desteği başvuruları başladı.
Konu ile ilgili açıklama yapan Ordu İl Tarım ve Orman Müdürü Kemal Yılmaz;
Tarımda verimliliğin artırılmasını sağlayan en önemli konulardan birinin sulama olduğunu belirterek, “Son yıllarda artan kuraklık ve küresel ısınma nedeniyle özellikle ilimizdeki en önemli tarımsal faaliyet olan fındık yetiştiriciliğinde fındık bahçelerinin sulanmasının verim ve kalitede artış sağladı. Bitkinin ihtiyaç duyduğu gübrenin sulama suyu ile birlikte verilmesi halinde işgücünden de tasarruf sağlanıyor ve basınçlı sulama sistemi ile su etkin ve tasarruflu bir şekilde kullanılabiliyor” dedi.
Tarla içi damla ve yağmurlama, mikro yağmurlama ve yüzey altı damla sulama gibi sulama sistemlerine %50 oranında hibe desteği verileceğini belirten Yılmaz, “İlimizde başta fındık ve kivi üreticileri olmak üzere arazilerine basınçlı sulama sistemi kurmak ve hibe desteğinden faydalanmak isteyen üreticilerimizin 22 Şubat 2024 Tarihine kadar İl Müdürlüğümüze başvuru yapmaları gerekiyor. Yine de konu ile ilgili daha fazla bilgi almak isteyenleri İl Müdürlüğümüze başvurmalarını bekliyoruz” diye konuştu.