Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
- 14:44 EKİPLER HAZIR!
- 14:32 “ÖĞRETMENLERİMİZ BAŞIMIZIN TACI”
- 13:54 FATSA HATİPLİ’DE YOL SEVİNCİ
- 13:55 ORDU, KIŞ ÇİÇEKLERİ İLE SÜSLENİYOR
- 12:50 ALTINFINDIK , VALİ EROL’U AĞIRLADI
- 12:28 NİZAMETTİN MAHALLESİ’NİN GELECEK 5 YILI PLANLANDI
- 12:26 ÖĞRETMENLERDEN VALİ EROL’ A ZİYARET
- 12:22 “ÖĞRETMENLİK EN KUTSAL MESLEKTİR”
- 12:18 “YASA DIŞI TÜTÜNÜN VERGİ KAYBI 100 MİLYAR LİRA”
- 12:13 MOTORLU KARA TAŞITLARI, EKİM AYI İSTATİSTİKLERİ AÇIKLANDI
- 11:59 GÜVENLİ DOĞAL GAZ KULLANIMI İÇİN BUNLARA DİKKAT!
- 11:36 ŞEYHOĞLU’NDAN, “ÖĞRETMENLERİN HAL-İ PÜR MEALİ”
- 11:02 KOKARCA İLE MÜCADELE HIZ KAZANDI
- 11:02 “ÖĞRETMEN AKADEMİSİ” PROJESİ HAYATA GEÇİRİLDİ
- 10:33 ORDU’DA AVCI DÜDÜK ÇALACAK
KOYUN YETİŞTİRİCİLERİNE DESTEK
Ordu Tarım İl Müdürlüğü tarafından hazırlanan DOKAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığınca desteklenen “Koyunculuk Altyapısının Geliştirilmesi Projesi" kapsamında alınan güneş enerji panellerinin ve şaftlı kırkım makinalarının dağıtımı gerçekleştirildi.
Ordu için koyun yetiştiriciliğinin oldukça önemli bir sektör olduğunu mevcut mera alanlarının ve bahçe altı otlarının değerlendirilmesi noktasında küçükbaş hayvancılık bizlere önemli avantaj sağladığını belirten İl Müdürü Kemal Yılmaz, Tarım ve Orman Bakanlığımızca ülkemiz genelinde küçükbaş hayvan yetiştiriciliğinin geliştirilmesi adına önemli desteklerin verildiğini söyleyen İl Müdürümüz; "Bakanlığımız tarafından üreticilerimize 2023 yılında verilecek olan hayvancılık desteklemelerinde önemli artışlar meydana geldi. Geçen yıl anaç koyun başına 50 TL olan destekleme miktarı 2 kat artarak bu yıl 100 TL olmuştur. Geçtiğimiz yıl 12 Bin TL olan Sürü Yöneticisi İstihdam Desteği ise 30 Bin TL' ye çıkartılmıştır” dedi.
Sürü büyütme desteğinde hayvan başına 200 TL destekleme verildiğini belirten Yılmaz, “Hayvan gen kaynaklarının korunması amacıyla uygulanan halk elinde ıslah projesi kapsamında taban sürüde anaç ve yavrularına 160 TL, elit sürüde ise anaç ve yavrularına 300 TL destekleme ödemesi yapılmaktadır. Bakanlığımız tarafından ilimiz küçükbaş hayvan yetiştiricilerine geçtiğimiz yıl 4,5 Milyon TL destekleme ödemesi yapılmış olup, bu rakam 2023 yılında % 100 artış göstererek yaklaşık 9 Milyon TL'ye çıkmıştır. Ben halk elinde ıslah projesine ayrı bir parantez açmak istiyorum. İlimizde uyguladığımız bu projeden yararlanan yetiştiricilerimizin sürülerinde 18 kg olan 3 aylık kuzuların canlı ağırlık ortalaması %45 artışla 26 kilogramlara ulaştı. % 4 olan ikizlik oranı 6 katlık bir artışla % 24' e çıktı. Rakamlardan da anlaşılacağı üzere bu projeden çok önemli kazanımlar elde ettik" diye konuştu.
Bakanlığın verdiği desteklerin yanında yerelde de İl Müdürlüğümüz tarafından birçok projenin uygulandığını da ifade eden İl Müdürü Yılmaz, "İlimizde küçükbaş hayvan yetiştiriciliğinin geliştirilmesi noktasında DOKAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı ile uyguladığımız projeler son derece önem taşıyor. Bu kapsamda İl Tarım ve Orman Müdürlüğümüz ve DOKAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı işbirliğinde "Ordu İlinde Koyunculuk Altyapısının Güçlendirilmesi Projesi "ni hayata geçirmiş ve 50 adet güneş enerji paneli ile 100 adet ayak banyoluğu dağıtmıştık. Bunun yanında 2 adet Mobil Koyun Yıkama Banyoluğunu yetiştiricilerimizin kullanımına sunmuştuk. Bugünde yine aynı proje kapsamında 14 adet güneş enerji panelinin ve 15 adet şaftlı kırkım makinasının dağıtımını gerçekleştiriyoruz" şeklinde konuştu.
Verilen destekler ve İl Müdürlüğü tarafından yerelde uygulanan projeler neticesinde geçtiğimiz yıllarda 110 bin civarında olan küçükbaş hayvan sayısının 180 bin civarına ulaştığını kaydeden Kemal Yılmaz şunları söyledi: “Koyun yetiştiricilerimizin işlerini kolaylaştırmak adına elimizden ne geliyorsa yapmaya devam edeceğiz. Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliğimizle uyum içerisinde çalışmayı sürdüreceğiz. Ben projenin uygulanmasında desteğini esirgemeyen DOKAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanı Sayın Hakan Gültekin'e ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Dağıtımını gerçekleştirdiğimiz makine- ekipmanların hayırlı olmasını diliyorum."