Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
- 16:03 ORKENT’TEN TUNUS’A ÖNEMLİ ZİYARET
- 15:23 “OLUMSUZLUKLARIN ÖNÜNE GEÇTİK”
- 15:07 BÜYÜKŞEHİR 7-24 SAHADA
- 14:35 “KADINA YÖNELİK ŞİDDET, İNSANLIĞA İHANETTİR”
- 14:12 DSİ’YE 515 İŞÇİ ALINACAK
- 14:04 12 NOKTADA HALK EKMEK SATILACAK
- 13:59 2 BİN 667 PROJE, 2 TRİLYON 295 MİLYAR LİRA YATIRIM
- 13:52 ORDU VALİLİĞİNDEN KIŞ LASTİĞİ KARARI
- 13:46 DOLAYLI AR-GE TEŞVİKİ %126,7 ARTTI
- 13:13 ALTINORDU YENİ NİKAH SALONU İÇİN GÜN SAYIYOR
- 13:01 KAYBOLAN 4 KİŞİNİN ARAMA ÇALIŞMALARI SÜRÜYOR
- 12:43 “İKLİM DEĞİŞİKLİĞİ TARIMSAL MALİYETLERİ ARTIRIYOR”
- 12:39 ŞANLITÜRK’TEN HEYECANLADIRAN AÇIKLAMALAR!
- 12:22 MHP KAÇEP: KADINA ŞİDDET BİR BEKA MESELESİDİR!
- 11:23 YEŞİLAY “BAĞIMSIZLIK SEFERBERLİĞİ” İÇİN YOLA ÇIKIYOR
VALİ EROL, “ŞEHRİN AYLIK KÜLTÜR AJANDASI OLMALI”
Ordu Valisi Muammer Erol, Şehrin Aylık Kültür Ajandası olması gerektiğini belirterek, “Bu konuda kurumlar bir araya gelip, aylık kültür etkinlikleri takvimi oluşturulmalı” dedi.
Yunus Emre’yi anma programları kapsamında ilimizde yapılabilecek etkinlikleri belirlemek amacıyla Vali Muammer Erol’un başkanlığında toplantı yapıldı.
Valilik toplantı salonunda gerçekleştirilen toplantıya, Ordu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Orhan Baş, Ünye Kaymakamı Ayhan Işık, İl Kültür ve Turizm Müdürü Uğur Toparlak, İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Fatih Vargeloğlu, OBB Genel Sekreter Yardımcısı Seyfettin Bilkay, Ünye Yunus Emre Derneği Başkanı Yaşar Argan, bazı sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri katıldı.
Toplantının başlangıcında bir konuşma yapan Vali Muammer Erol, Anadolu'da Türkçe şiirin öncüsü, halk ve tasavvuf şairi ve Türk-İslam kültürünün temsilcisi Yunus Emre’nin hayatının, eserlerinin gelecek nesillere aktarılması için yapılacak etkinliklerin il geneline yayılmasını istedi.
Ordu Üniversitesinde 20 bine yakın öğrencinin öğrenim gördüğünü, 11 bine yakınının il merkezinde, geriye kalanının da ilçelerde bulunduğuna dikkat çeken Vali Muammer Erol, “İlimize gelen üniversite öğrencilerine sahip çıkma gibi bir sorumluluğumuz var. Onlara maneviyat kazandıracak etkinlikler yapmalıyız. Kendi medeniyet değerlerimizi iyi anlatmalıyız. Bunlardan birisi de Yunus Emre’dir. Bu konuda yerelden başlamak üzere genele doğru ‘Yunus Emre Söyleşileri’ adı altında sempozyum, panel, konferans, söyleşi programları düzenlenebilir. Bunun için de bir etkinlik takvimi oluşturabiliriz” diye konuştu.
“Gençlere sahip çıkmada gönüllü olmak yetmez, dertli olmak gerekir” diyen Vali Muammer Erol, “Gönül birliğimiz var. Gelin el birliği de yapalım ve çorak iklimi yeşertelim. Gençlerimizin, maneviyatı yüksek bireyler olarak yetişmelerini sağlayalım. İlimizde misafir olan öğrenciler, eğitim hayatını tamamladıklarında övünecekleri bir şeyleri olmalı.”
Ordu’da yapılacak kültürel etkinliklerin herkese ulaşabilecek bir formata getirilmesi gerektiğine de vurgu yapan Vali Erol, “Şehrin kültür hayatına neler katabiliriz? Hep birlikte buna kafa yormalıyız. İl’de düzenlenecek kültürel etkinliklerden haberdar olunabilecek tek bir adres olmalı. Şehrin aylık kültür ajandası olmalı. Bu konuda kurumlar bir araya gelip, aylık kültür etkinlikleri takvimi oluşturulmalı. Hangi ay, hangi etkinliği, nerde yapacağımızı tek bir adresten duyurmalıyız” şeklinde konuştu.