Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
- 16:02 Erkılınç: Kurumumuz resmî ilan hakedişlerinin garantörüdür
- 16:01 HALK EKMEK FABRİKASI AÇILIYOR
- 15:29 ÜRETİCİLERE GEBE DÜVE DAĞITILDI
- 13:44 BAŞKAN GÜLER’DEN GÜRGENTEPE VE GÖLKÖY’E ÇIKARMA
- 13:25 ORDU’DA ORGANİZE SUÇ ÖRGÜTÜ OPERASYONU
- 13:25 DİKKAT: KIŞ LASTİĞİ UYGULAMASI
- 13:13 OKULLARIN YOLU ASFALTLA BULUŞTU
- 13:14 YILMAZ: BÜTÇE YENİDEN REVİZE EDİLMELİ!
- 13:04 MAVİ KUMBARALAR HER YERDE
- 12:57 SANCAKTAROĞLU: İHALELERDE COĞRAFİ KOŞULLAR GÖZ ÖNÜNDE TUTULSUN!
- 12:54 1 MİLYON MÜKELLEF E-DEFTER SİSTEMİNE DÂHİL OLUYOR
- 12:43 HİNDİSTAN, TÜRK FINDIĞINI SEVDİ
- 12:44 BAŞKAN GÜLER’İ DUYGULANDIRAN FOTOĞRAF
- 12:35 ORTA KORİDOR İKLİM DOSTU OLACAK
- 12:11 KARŞIYA CAMİİ VE ÖRNEK CUMA SABAHI BULUŞMASI
“SU VATANDIR, SUYU KORU VATANI KORU"
Ordu İl Tarım ve Orman Müdürü Kemal Yılmaz, “Suyu hiç tükenmeyecek sınırsız bir kaynak olarak görmemeliyiz. Su Vatandır, Suyu Koru Vatanı Koru” dedi.
“Ulusal Su Verimliliği Seferberliği" konusunda açıklamalarda bulunan Yılmaz, su israfını önlemek amacıyla bireysel olarak herkesin elinden geleni yapması gerektiğini vurguladı.
Daha az suyla daha fazla üretmenin yollarını bulmak zorundayız diyen Yılmaz, “Mevcut tatlı su kaynaklarının kirlilikten ve iklim değişikliğinin etkilerinden korumalı ve insanların suya daha eşit erişimini sağlamalıyız” diye konuştu.
“SU HAYATTIR, SU GIDA DEMEKTİR"
Yılmaz yaptığı açıklamada; “Ülkemizde Sayın Emine Erdoğan Hanımefendinin himayelerinde, Tarım ve Orman Bakanlığımızın koordinasyonunda 31 Ocak 2023 tarihinde "Ulusal Su Verimliliği Seferberliği" başlatılmıştır. Başlatılan bu seferberlik kapsamında "Suda Sıfır Kayıp" yaklaşımı ile ülkemizde her alanda suyumuzu verimli kullanarak kaynaklarımızın sürdürülebilirliğinin sağlanması ve gelecek nesillere aktarılması amaçlanmaktadır. Aynı zamanda her yıl 16 Ekim tarihinde kutlanan “16 Ekim Dünya Gıda Günü"nün ana teması da su israfına dikkat çekmek amacıyla “Su Hayattır, Su Gıda Demektir" ana temasıyla kutlanacaktır" şeklinde konuştu.
“SUYU İSRAF ETMEMELİ VE DAHA AKILLICA KULLANMALIYIZ”
Su kıtlığının her geçen gün daha önemli bir sorun haline geldiğini belirten İl Müdürü Yılmaz, “Gıda ve Tarım Örgütü (FAO) verilerine göre dünyada 2,4 milyar insan su stresi çeken ülkelerde yaşamaktadır. Dünya'daki suyun yalnızca % 2,5'i tatlı sudur ve bu kısıtlı kaynak hızla azalıyor. Son yirmi yılda, kısaca söylemek gerekirse, dünyadaki mevcut tatlı suyun beşte birini kaybettik. Bu durumunun en önemli sebebi insan kaynaklıdır. Bu artan kıtlığın sonucu olarak içmek ve ihtiyaç duyduğumuz ürünleri üretmek için giderek daha az su bulabiliyoruz. Su konusunda harekete geçmek için daha fazla bekleyemeyiz. Küresel tatlı su miktarının % 72' sinin tarım için kullanıldığı düşünüldüğünde, bu konuda harekete geçilmemesinin sonuçlarının en belirgin hissedileceği alan tarım olacaktır. Daha az suyla daha fazla üretmenin yollarını bulmak zorundayız. Mevcut tatlı su kaynaklarımızı kirlilikten ve iklim değişikliğinin etkilerinden korumalı, ayrıca insanların suya daha eşit erişimini sağlamalıyız. Başka bir deyişle yaşamımızın ve gıdamızın geriye kalan suyumuza bağlı olduğunu hiçbir zaman unutmamalıyız. Tarladan sofraya gıda zincirinin tamamında suyu daha verimli kullanmalıyız. Suyu israf etmemeli ve daha akıllıca kullanmalıyız. Suyu hiç tükenmeyecek sınırsız bir kaynak olarak görmemeliyiz" açıklamasında bulundu.
“ÖNLEMLER ALMALIYIZ”
Su israfını önlemek amacıyla bireysel olarak herkesin elinden geleni yapması gerektiğini de vurgulayan Yılmaz; “Hepimizin "Suda Sıfır Kayıp" yaklaşımı ile hareket ederek bu konuda önlemler almamız gerekiyor. Geleneksel sulama yöntemlerini modern teknolojilerle değiştirmeliyiz. Toprağı değil bitkiyi sulamalıyız. Bitkilerin ihtiyaç duyduğu suyu en uygun miktarda ve uygun zamanda sağlayarak su tüketimimizi azaltmalıyız" ifadelerini kullandı.