Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
- 16:02 Erkılınç: Kurumumuz resmî ilan hakedişlerinin garantörüdür
- 16:01 HALK EKMEK FABRİKASI AÇILIYOR
- 15:29 ÜRETİCİLERE GEBE DÜVE DAĞITILDI
- 13:44 BAŞKAN GÜLER’DEN GÜRGENTEPE VE GÖLKÖY’E ÇIKARMA
- 13:25 ORDU’DA ORGANİZE SUÇ ÖRGÜTÜ OPERASYONU
- 13:25 DİKKAT: KIŞ LASTİĞİ UYGULAMASI
- 13:13 OKULLARIN YOLU ASFALTLA BULUŞTU
- 13:14 YILMAZ: BÜTÇE YENİDEN REVİZE EDİLMELİ!
- 13:04 MAVİ KUMBARALAR HER YERDE
- 12:57 SANCAKTAROĞLU: İHALELERDE COĞRAFİ KOŞULLAR GÖZ ÖNÜNDE TUTULSUN!
- 12:54 1 MİLYON MÜKELLEF E-DEFTER SİSTEMİNE DÂHİL OLUYOR
- 12:43 HİNDİSTAN, TÜRK FINDIĞINI SEVDİ
- 12:44 BAŞKAN GÜLER’İ DUYGULANDIRAN FOTOĞRAF
- 12:35 ORTA KORİDOR İKLİM DOSTU OLACAK
- 12:11 KARŞIYA CAMİİ VE ÖRNEK CUMA SABAHI BULUŞMASI
“DEVLET, ÖZEL BÜTÇE AYIRMALI”
Kokarcanın fındığa verdiği zararın çok fazla olduğunu belirten Ordu Altınordu İlçe Başkanı Yusuf Kaya, “Kokarca zararlısına karşı verilen mücadelenin maliyeti halkın sırtına yıkılamaz. Kampanya için özel bütçe ayrılmalı.” dedi.
Kokarca zararlısına karşı İl Başkanları Hikmet Poyraz tarafından devlet destekli ve bilim insanlarının katkılarıyla topyekün bir mücadelenin şart olduğu konusunda bir açıklamanın yapıldığını vurgulayan Altınordu İlçe Başkanı Yusuf Kaya, “Topyekün mücadelenin masrafını halkın sırtına yıkılması kabul edilemez. Tarım ve Orman İl Müdürlüklerinin Ziraat Odalarıyla birlikte verdikleri eğitim önemli ancak yeterli değil. Önemli olan uygulamadır. Uygulama ortada kalıyor ve halkın kendince çabasıyla zararlıdan kurtuluş olması bekleniyor.” diyerek tepki gösterdi.
Kaynak ayrılmalı
Zararlıya karşı verilen mücadelenin bilimsel verilerle yapılmasının zorunluluğuna değinen Kaya, “Üniversitelerden destek alınarak kokarcanın gelme, çoğalma nedenleri araştırılmalı. Mücadele konusunda da verilen mücadelenin de çevreye nasıl bir etkisinin olacağı ortaya çıkarılmalı. Samuray arının bal arılarına zararı olacak mı? Çoğalan samuray arılarının başka olumsuz etkisi olacak mı? İlaç kullanılması teşvik ediliyor ancak halk ilacın parasını kendisi ödüyor. İlacın çevreye etkisi var mı, yok mu açıklanmış değil. Bu nasıl bir kampanya ki maliyet halkın sırtına yıkılıyor. Oysa kampanyanın tüm masraflarını devlet karşılamalıdır. Bu da yetmez, toplanan, öldürülen kokarca karşılığında toplayana ücret ödenmeli ki, kampanya başarılı olsun. Bu nedenle kampanya için özel bütçe ayrılmalıdır. Ayrıca kampanya tüm bölgelerde aynı zamanda yapılmalı ki uçan kokarcanın etkisi yok edilsin. Bir bölgede yapılan başarılı mücadelenin yararı olmaz. Başka yerden uçarak yeniden gelen kokarcadan kurtuluş sağlanmış olmaz. Topyekün ve maliyeti devlet tarafından karşılanan bir kampanya başarılı olur.” dedi.