HABER ARAMA
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer Ogezi Transfer Trabzon Havalimanı Tranfer
21 Eylül 2023 Perşembe Saat: 15:20

ORDU’DA UYUŞTURUCU OPERASYONU

Orduda polis ekipleri tarafından uyuşturucu ile mücadele çerçevesinde yapılan operasyonda 2 kilo 476 gram skunk maddesi, 110 gram metamfetamin maddesi, 11,5 gram bonzai maddesi ele geçirildi. Orduda polis ekipleri tarafından uyuşturucu ile müca
ORDU’DA UYUŞTURUCU OPERASYONU

Ordu'da polis ekipleri tarafından uyuşturucu ile mücadele çerçevesinde yapılan operasyonda 2 kilo 476 gram skunk maddesi, 110 gram metamfetamin maddesi, 11,5 gram bonzai maddesi ele geçirildi.

Ordu'da polis ekipleri tarafından uyuşturucu ile mücadele çerçevesinde yapılan operasyonda yakalanan 2 şüpheli, sevk edildikleri mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.

 Ordu Valiliği’nden konuya ilişkin yapılan açıklamada Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğünce şüphe üzerine durdurulan bir araçta bulunan (3) şahsın üzerinde, eşyalarında ve araçta yapılan aramada (2.475) gr. Skunk, (110) gr. Metamfetamin maddesi ile (11) gr. Sentetik Kannabinoid maddesi ele geçirilmiş olup; haklarında uyuşturucu madde ticaretinden ve uyuşturucu madde kullanmaktan dolayı ayrı ayrı adli işlem yapılan şüpheli şahıslardın 2’si sevk edildiği adli mercilerce tutuklanmıştır.

           Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğünce bir ikamette yapılan aramada (1) gr. Metamfetamin maddesi ile (6) adet Sentetik Ecza maddesi ele geçirilmiş olup; konu ile ilgili olarak iki şüpheli şahıs hakkında uyuşturucu madde kullanmaktan dolayı adli işlem yapılmıştır.

          Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğünce şüphe üzerine durdurulan bir araçta bulunan (1) şüpheli şahsın üzerinde ve eşyalarında yapılan aramada (21) gr. Metamfetamin maddesi ele geçirilmiş, şüpheli şahıs hakkında uyuşturucu madde kullanmaktan dolayı adli işlem yapılmıştır.

          Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğünce yapılan çalışmalar neticesinde bir ikametin bahçesinde dikili vaziyette hint keneviri tespit edilmiş olup; bahse konu ikamet ve eklentilerinde yapılan aramada (2) kök kenevir bitkisi ile (292) gr. Esrar maddesi ele geçirilmiştir. Konu ile ilgili olarak şüpheli şahsın yakalanmasına yönelik çalışmalar devam etmektedir.

Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğünce bir şüpheli şahıs hakkında uyuşturucu madde kullanmaktan dolayı adli işlem yapılmıştır.

          Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğünce şüphe üzerine durdurulan bir şahsın üzerinde ve eşyalarında yapılan aramada (2) gr. Metamfetamin maddesi ele geçirilmiş, şüpheli şahıs hakkında uyuşturucu madde kullanmaktan dolayı adli işlem yapılmıştır.

          Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğünce şüphe üzerine durdurulan bir araçta bulunan (3) şahsın üzerinde, eşyalarında ve araçta yapılan aramada toplam (5) gr. Metamfetamin maddesi, (2) gr. Esrar maddesi ile (1) adet Sentetik Ecza maddesi ele geçirilmiş, şüpheli şahıslar hakkında uyuşturucu madde kullanmaktan dolayı adli işlem yapılmıştır” denildi.

Bu arada Kaçakçılık ve Organize Suçlar Şube Müdürlüğü görevlilerince kaçak tütün mamullerine yönelik yapılan çalışmalar neticesinde 2 iş yerinde yapılan aramalarda; 350.000 adet bandrolsüz boş makaron, 380.000 adet içi tütün doldurulmuş makaron, 303 kg açık kıyılmış tütün ele geçirildi.

Konu ile ilgili yakalanan iki şüpheli şahıs hakkında 5607 SKM suçundan adli tahkikat yapıldı.

Yapılan açıklamada şu bilgiler verildi: “KOM Şube Müdürlüğü görevlilerince kaçak tütün mamullerine yönelik yapılan Risk Analizi çalışmaları neticesinde U1 uygulama noktasında durdurulan bir araçta yapılan aramalarda; 250 kg mükerrer bandrollü kıyılmış tütün ele geçirilmiştir. Konu ile ilgili yakalanan şüpheli şahıs hakkında 5607 SKM suçundan adli tahkikat yapılmıştır. KOM Şube Müdürlüğü görevlilerince Ünye girişinde bulunan uygulama noktasında durdurulan bir araçta yapılan aramada; 1 adet ruhsatsız tabanca, 12 adet fişek ele geçirilmiştir. Konu ile ilgili yakalanan şüpheli şahıs hakkında 6136 SKM suçundan adli tahkikat yapılmıştır.

KOM Şube Müdürlüğü görevlilerince Emtia Kaçakçılığı suçuna yönelik yapılan çalışmalar neticesinde Altınordu ilçesinde durdurulan bir araçta yapılan aramada; 859 adet kaçak cinsel içerikli ürün ele geçirilmiştir. Konu ile ilgili yakalanan şüpheli şahıs hakkında 5607 SKM suçundan adli tahkikat yapılmıştır.”

Öte yandan son bir hafta içinde Ordu’da Polis sorumluluk bölgesinde; Trafik kazalarını azaltmaya yönelik denetimlerinde çok sayıda sürücüye ceza kesildi. Denetimlerde 127 araç trafikten men edildirken, 24 araç sürücüsünün ehliyetine el konuldu.

Yapılan denetimlerde 24 araç sürücüsüne alkollü araç kullanmaktan, 54 sürücüye modifiyeli araç (kesik yay, abart egzoz) kullanmaktan, 10 araç sürücüsüne drift ve hatalı şerit değiştirmekten, 28 araç sürücüsüne kırmızı ışık ihlalinden, 634 araç sürücüsüne hız sınırlarını aşmaktan, 15 araç sürücüsüne seyir halinde cep telefonu ile konuşmaktan, 41 araç sürücüsüne emniyet kemeri kullanmamaktan, 52 araç sürücüsüne kask kullanmamaktan işlem yapıldı.

Diğer denetimlerle birlikte toplam 8 bin 579 araç kontrol edilirken, Bin 380 araç sürücüsüne Karayolları Trafik Kanunu’nun muhtelif maddelerinden işlem yapıldı. Haber: Mehmet TOPKARAOĞLU

        

 

 

Anahtar Kelimeler : ORDU’DA, UYUŞTUCU, OPERASYONU

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız