Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
- 15:23 ŞEHİR HASTANESİ KOORDİNASYON TOPLANTISI YAPILDI
- 14:17 OBB’DEN KAR SEFERBERLİĞİ
- 14:16 ULV SİSTEMİ İLE BAŞARDIK!
- 14:02 TÜRKİYE’YE ÖRNEK OLUYOR
- 14:00 KIRSALDA KARLA MÜCADELE BAŞLADI
- 13:58 ÖMER OKUMUŞ YAD EDİLDİ
- 13:09 “MAĞDURİYETLERİ GİDERMEK İÇİN SAHADAYIZ”
- 12:47 ŞANLITÜRK: NEVRUZ, TÜRK’ÜN BAHAR BAYRAMIDIR!
- 12:47 ORDU YAT VE DENİZ SPOR KULÜBÜ BAŞKANINI SEÇTİ
- 11:48 “GRİP ZATÜRREYE DÖNÜŞÜRSE HAYATİ RİSK OLUŞTURABİLİR”
- 11:45 SARAYCIK’TA IŞIL IŞIL OLDU
- 11:42 GENÇLERE YENİ SİSTEMİ ANLATACAK
- 11:30 2024 YILI İŞSİZLİK RAKAMLARI AÇIKLANDI!
- 11:24 RAMAZAN ETKİNLİKLERİ SÜRÜYOR
- 11:17 OBB İLE ODÜ ARASINDA 'ANNE ÜNİVERSİTESİ’ PROTOKOLÜ
“SU BASKINLARININ ARTIK ÖNÜNE GEÇECEĞİZ”

Ordu Büyükşehir Belediyesi, Altınordu ilçesinin altyapı sorununu çözmek için başlattığı çalışmalara devam ediyor. OSKİ Genel Müdürlüğünce sürdürülen çalışmaları yerinde inceleyen Başkan Enver Yılmaz, “Altyapıda seferberlik ilan ettik. Ordu ilimizin tarihinde ilk kez bu denli büyük bakslar kullanarak, yaşanan su baskınlarının artık önüne geçeceğiz” dedi.
Altınordu ilçesinde yağmur suyu hattının yetersizliğinden dolayı yaşanan su baskınlarının önüne geçmek amacıyla çalışma başlatan OSKİ, mahallelerdeki altyapı sorununu tamamen ortadan kaldırmak için başlattığı projeyi ara vermeden sürdürüyor. Daha önce Soya kavşağı ve Otogar mevkiinde karayolunun altından geçen eski yağmur suyu bakslarının yerine dev bakslar yerleştiren Büyükşehir Belediyesi, Mersan kavşağında yürüttüğü çalışmalar kapsamında da il tarihinde görülmemiş prefabrik kutu menfezler kullanıyor.
Beraberindeki heyetle birlikte çalışmaları yerinde inceleyen Başkan Yılmaz, mahallelerdeki altyapı sorununu tamamen ortadan kaldırmak için büyük bir projeyi daha hayata geçirdiklerini söyleyerek, “Mersan mevkiindeki çalışmalar kapsamında, Ordu ilimizin tarihinde ilk kez 5'e 2 büyüklüğünde prefabrik kutu menfezler (baks) kullanılmaya başlandı. Toplam 1.200 m uzunluğundaki proje tamamlandığında, Karapınar ve Karşıyaka Mahalleleri ile Kentpark mevkiinde yaşanan su baskınlarının önüne geçilecek” dedi.
Altınordu’nun kronikleşen yağmur suyu ana hatlarındaki problemini ortadan kaldırmak için önemli bir çalışma başlattıklarını belirten Başkan Enver Yılmaz, “Karadeniz sahil yolunun altından, yağmur sularının denize akışını sağlayacak noktalara dev bakslar yerleştiriyoruz. Her birinin ağırlığı yaklaşık 8 ton olan bakslar, İstanbul’da özel üretilerek Ordu’ya getirildi. 2 m yüksekliğinde ve yaklaşık 5 m enindeki baksları sürdürdüğümüz çalışmalarla karayolunun altına yerleştiriyoruz. Soya kavşağında ve Otogar mevkiinde daha önce tamamladığımız bu çalışmaları, burada da 5-6 gün içerisinde bitireceğiz. Kısa bir süre sonra Atatürk Anıtı’nın olduğu bölgede de aynı çalışmayı başlatacağız” diye konuştu.
“Her yağmurda su baskını endişesi yaşayan hemşehrilerimiz, artık rahat bir nefes alacak” diyerek açıklamasını sürdüren Başkan Yılmaz, “Her yağmur yağdığında Karşıyaka, Karapınar, Şarkiye ve Düz Mahalle’de altyapının yetersizliği nedeniyle zaman zaman su baskınları yaşanıyordu. Yağmur suları Karadeniz sahil yolunun altındaki bakslardan geçemeyerek denize ulaşamıyor ve kent merkezine geri basıyordu. Çok şükür yaptığımız çalışmalarla çok uzun vadeli bir çözüm üreterek sahil yolunu yağmur sularından korumuş olacağız” şeklinde konuştu.
Ordu'nun nüfus yoğunluğu en fazla ilçelerinden olan Altınordu’da 2016 yılı Mayıs ayında başlatılan altyapı yatırım inşaatı, şehrin muhtelif noktalarında hızlı bir şekilde devam ediyor. Özellikle araç ve yaya trafiğinin yoğun seyrettiği bölgelerde artan çalışmalar titizlikle sürdürülürken, kazı ve imalatların 2017 yılının sonunda bitirilmesi hedefleniyor.