Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
- 15:32 ŞANLITÜRK, KARADENİZ’DE Kİ 2/B SORUNUNA DİKKAT ÇEKTİ
- 15:31 MEMURLARA EĞİTİM SEMİNERİ
- 14:47 YUMURTA SEKTÖRÜ BÜYÜYOR
- 13:58 ZENGİN: AİLE HEKİMLERİ İÇİN MÜCADELEYE DEVAM EDECEĞİZ
- 13:33 2 BİN 546 SÜRÜCÜYE CEZA
- 13:33 JANDARMADAN UYUŞTURUCU OPERASYONU
- 13:22 ZEHİR TACİRLERİ KAÇAMADI
- 13:17 ARANAN 12 KİŞİ YAKALANDI
- 13:08 “ÇOCUKLARIMIZ BİLİME BİR ADIM DAHA YAKLAŞACAK”
- 13:03 CUMHURİYET RESEPSİYONU DÜZENLENDİ
- 12:39 CANLI YAYINLANACAK MAÇLAR BELİRLENDİ
- 12:39 GELİŞİM LİGLERİNDE HAFTANIN ARDINDAN
- 12:39 4.TUR GERİDE KALIYOR
- 12:38 TATLISU,PFDK’YA SEVK EDİLDİ
- 10:06 GAZİ VURUŞU
“NİTELİKLİ ELEMAN YETİŞTİRMEK ÇIRAKLIK İLE MÜMKÜN”
Çıraklık eğitiminin nitelikli insan kaynağı sağlama yönünden çok kıymetli olduğunu belirten TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, “İstihdam için Mesleki Eğitim Programı İMEP kapsamında bugüne kadar Adana, Ankara, Bursa, Gaziantep, Hatay, İstanbul, İzmir, Kahramanmaraş, Kayseri, Kocaeli, Konya ve Mersin olmak üzere 12 ilde çırak öğrencisi olan 300’e yakın işletmeye destek sağlandı. Bu iş yerlerine, mobilya, beyaz eşya, iş sağlığı ve güvenliği ekipmanı ve küçük ölçekli yapım onarım destekleri sağlanıyor. Çırak öğrencilerin sosyalleşebileceği ortamların oluşturulması da teşvik ediliyor. 6 Şubat 2023 tarihinde meydana gelen yıkıcı deprem felaketi sonrasında ise özellikle depremin etkisinin en yoğun olduğu Hatay ve Kahramanmaraş’ta İMEP ile işletmelere verilen desteklerin miktarı ve yelpazesi genişletildi. Daha çok kişinin hayatına dokunarak birlikte yaralarımızı sarmak için seferber olundu” dedi.
-“SEKTÖRLERİN GELECEĞİ AÇISINDAN ÇIRAKLIK EĞİTİMİ ÇOK ÖNEMLİ”
Kaliteli çıraklık eğitimi ve mesleki eğitimi geliştirmek amacıyla 2020 yılından beri yürütülen İMEP programı hakkında bilgi veren Türkiye Esnaf ve Sanatkârları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, “2020’de başlayarak dört yıllık bir program olarak hayata geçirilen İstihdam için Mesleki Eğitim Programı İMEP, Expertise France öncülüğünde EDUSER, Millî Eğitim Bakanlığı Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü (MTEGM) ile TESK ve TESK’e bağlı Birlik ve Odalarımızın iş birliğinde yürütülüyor. Avrupa Birliği’nin Türkiye’deki Mülteciler için Mali Yardım Programı kapsamında finanse ediliyor. Kaliteli çıraklık eğitimi odaklı bu program, sektörlerin geleceği ve işletmelerin sürdürülebilirliği açısından çıraklık eğitimi nitelikli insan kaynağı sağlama yönünden önemli fayda sağlıyor. Program MTEGM’ye bağlı 36 mesleki eğitim kurumunda ve uygulama illerindeki TESK’e bağlı Birlik ve Odalarımızın işbirliğinde Türk ve Suriyeli çırak öğrenci yetiştiren işletmelerde fiilen yürütülüyor” ifadelerini kullandı.
-“İSTİHDAMA ERİŞİMİ DESTEKLEYEN KURSLAR DÜZENLENDİ”
Program kapsamında istihdama erişimi ve işte tutunmayı destekleyen meslek edindirme ve gelişim uyum kursları düzenlendiğini anlatan Palandöken, “TESK’e bağlı Birlik ve Odalar ile yapılan işbirliği protokolleri kapsamında toplam 156 kurs açıldı ve bu kurslara 3 bin 132 kişi katıldı. İMEP kapsamında açılan meslek kurslarına katılan kursiyerlerin yüzde 35’i TESK ve bağlı teşkilatları ile işbirliği içinde açılan kurslara katıldı. İMEP ile işbirliği içinde ayrıca, işletme sahipleri ve personeli için mesleki gelişim ve uyum kursları açıldı. Bu kapsamda açılan 41 kurstan TESK’e üye 11 bin 592 esnaf-sanatkâr işletme sahibi ve usta öğretici yararlandı” diye konuştu.