Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
- 16:02 Erkılınç: Kurumumuz resmî ilan hakedişlerinin garantörüdür
- 16:01 HALK EKMEK FABRİKASI AÇILIYOR
- 15:29 ÜRETİCİLERE GEBE DÜVE DAĞITILDI
- 13:44 BAŞKAN GÜLER’DEN GÜRGENTEPE VE GÖLKÖY’E ÇIKARMA
- 13:25 ORDU’DA ORGANİZE SUÇ ÖRGÜTÜ OPERASYONU
- 13:25 DİKKAT: KIŞ LASTİĞİ UYGULAMASI
- 13:13 OKULLARIN YOLU ASFALTLA BULUŞTU
- 13:14 YILMAZ: BÜTÇE YENİDEN REVİZE EDİLMELİ!
- 13:04 MAVİ KUMBARALAR HER YERDE
- 12:57 SANCAKTAROĞLU: İHALELERDE COĞRAFİ KOŞULLAR GÖZ ÖNÜNDE TUTULSUN!
- 12:54 1 MİLYON MÜKELLEF E-DEFTER SİSTEMİNE DÂHİL OLUYOR
- 12:43 HİNDİSTAN, TÜRK FINDIĞINI SEVDİ
- 12:44 BAŞKAN GÜLER’İ DUYGULANDIRAN FOTOĞRAF
- 12:35 ORTA KORİDOR İKLİM DOSTU OLACAK
- 12:11 KARŞIYA CAMİİ VE ÖRNEK CUMA SABAHI BULUŞMASI
BALIKÇILIK SEZONU BAŞLIYOR
Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından hazırlanan, "Denizlerde ve İç Sularda Ticari Amaçlı Su Ürünleri Avcılığını Düzenleyen 2020–2024 Av Dönemine Ait 5/1 Numaralı Tebliğ" gereğince; 1 Eylül 2023 tarihinden itibaren çevirme ağları ve trol avcılığına açık alanlarda trol ağları ile su ürünleri avcılığı yasağı sona eriyor. Mekanik güç kullanan ve kullanmayan çevirme ağları ile su ürünleri avcılığı serbest olacak.
Konu ile ilgili Ordu Tarım Ve Orman İl Müdürlüğünden yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi: “Karadeniz'de Ordu İli Ünye İlçesi Taşkana Burnundan Gürcistan sınırına kadar olan karasularında her türlü trol ile su ürünleri avcılığı yasağı, Ordu karasularında kum midyesi avcılığı ve her türlü sürütme ağlar ile su ürünleri avcılığı yasağı devam edecek.
Yunuslar, Akdeniz Foku, Deniz Alaları, Orfoz, Vatoz, Mahmuzlu Camgöz Köpekbalıklarının ve Mersin balıklarının bütün karasularında avlanmaları yasaktır.
Karadeniz de 1 Eylül -15 Aralık tarihleri arasında kıyıdan itibaren gırgır ağları ile kıyıdan itibaren 18 metre derinlikten, 16 Aralık- 14 Nisan tarihleri arasında 24 metre derinlikten diğer denizlerde ise dönem boyunca kıyıdan itibaren 24 metreden sığ sularda gırgır ağlarıyla avcılık yapılması yasaktır.
Aşırı avcılık sonucunda; su ürünlerine üreme şansı tanınmadığından stoklar sürekli azalmakta, cinsi olgunluğa gelmemiş küçük balıklar avlanmakta, balık boylarında küçülmeler, avlanma periyotlarında kısalmalar olmakta ve denizdeki canlılar arasındaki denge bozulmaktadır. Sonuçta, denizden geçimini sağlayan insanların kazançları azalmakta ve bitmektedir. Bu nedenle balıkçılığımızın kalkınabilmesi için özellikle düzenli, dengeli bir avcılık yapılmalı; zaman, yer, ağ ve boy yasaklarına mutlaka uyulmalıdır.
Balıkçılarımız tarafından bin bir emek ve zahmetle üretilen ve insan beslenmesinde özellikle çocukların gelişiminde, erişkin insanların sağlıklarının korunmasında ve sürdürülmesinde sayısız faydaları olan su ürünlerini, bu sezonda da halkımızın bol bol tüketmesini tavsiye ediyoruz.
Ordu İl Tarım ve Orman Müdürlüğü olarak bütün balıkçılarımıza bereketli, bol kazançlı ve bütün işlerinin rast gittiği bir sezon geçirmelerini temenni ediyoruz.”