HABER ARAMA
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer Ogezi Transfer Trabzon Havalimanı Tranfer
7 Ağustos 2023 Pazartesi Saat: 14:17

ŞEYHOĞLU: RASYONEL DEĞERLENDİRMELER BEKLİYORUZ

Türk Eğitim-Sen Ordu Şube Başkanı Metin Şeyhoğlu, Maliye Bakanı Mehmet Şimşekin enflasyonun artmasını maaş artışlarına bağlamasını değerlendirdi. Kamu çalışanlarının neredeyse tamamının yoksulluk sınırının altında ücretle
ŞEYHOĞLU: RASYONEL DEĞERLENDİRMELER BEKLİYORUZ

Türk Eğitim-Sen Ordu Şube Başkanı Metin Şeyhoğlu, Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in enflasyonun artmasını maaş artışlarına bağlamasını değerlendirdi.

Kamu çalışanlarının neredeyse tamamının yoksulluk sınırının altında ücretle çalıştığını kaydeden Başkan Şeyhoğlu, “Enflasyonun ve ekonomik daralmışlığın faturasını ücret artışlarına fatura etmek insaf ölçülerini zorlamaktır! Rasyonaliteden vazgeçtik, bari vicdanlı ve insaflı olun!” dedi.

Başkan Şeyhoğlu açıklamasında; “Kamu çalışanlarının neredeyse tamamı yoksulluk sınırının altında ücretle geçinmeye çalışırken, dar ve sabit ücretliler ailelerinin iaşesini karşılamak için mücadele verirken, Asgari ücretliler, emeklilerimiz ve memurumuz asgari yaşam standardının uzağında geçim derdiyle boğuşurken, Enflasyonun ve ekonomik daralmışlığın faturasını ücret artışlarına fatura etmek insaf ölçülerini zorlamaktır! Rasyonaliteden vazgeçtik, bari vicdanlı ve insaflı olun!” diye konuştu.

Öte yandan bugünlerde sıkça konuşulan “ÖĞRETMENE ROTASYON” söylemlerinin haber sitelerinde tartıştırılır olduğuna da dikkat çeken Şeyhoğlu; “Sanki, eğitim kamuoyunun tepkisinin ölçülmesi ve alıştırılması hedefleniyor.

Rotasyon konusu, yıllar önce gündeme getirilmiş ve dönemin Milli Eğitim Bakanı tarafından da “Amaca hizmet etmeyeceği” itirafıyla uygulamaya konulmamıştı. Aklın yolu da buydu zaten..

O zaman da söylemiştik yine aynı iddiadayız: Rotasyonun temel gerekçesi “Makam ve işletme körlüğü” oluşmasıdır. Ancak öğretmenlerimizin her yıl farklı öğrenci/veli kitlesiyle muhatap olmalarından dolayı böyle bir durum asla söz konusu değildir.

Hal böyleyken, öğretmenlere rotasyon uygulanması yeni bir huzursuzluk yaratacak bir fanteziden öteye gitmeyecektir!

Bu itibarla @tcmeb ’den beklentimiz, öğretmenlerimizi huzursuz edecek gereksiz tartışmalara meydan vermeden, başta ekonomik sorunlarını çözmek olmak üzere, meslektaşlarımızın motivasyonunu artıracak ve çalışma huzurunu tesis edecek tedbirlere yoğunlaşmasıdır” şeklinde konuştu.

 


Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız