Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
- 17:04 ORDU’DA UYUŞTURUCU OPERASYONU
- 14:52 “RAMAZAN BAYRAMINIZ MÜBAREK OLSUN “
- 14:24 MAZOT VE GÜBRE DESTEK ÖDEMELERİ BAŞLIYOR
- 14:17 ORDU, KENT BAYRAMLAŞMASINDA BULUŞACAK
- 13:44 ŞANLITÜRK: HER GÜNÜMÜZ BAYRAM OLSUN
- 13:44 ŞENTÜRK: BAYRAMLARIMIZ MÜSTESNA GÜNLERDİR
- 13:12 SIFIR ATIĞI EĞLENEREK ÖĞRENDİLER
- 13:06 MHP’DEN RAMAZAN BAYRAMI MESAJI
- 13:05 ÖZER’DEN Yatırımı Müjdesi
- 12:58 “RAMAZAN BAYRAMI BARIŞ, HUZUR VE ESENLİK GETİRSİN”
- 12:54 LİMON ZAM ŞAMPİYONU
- 12:15 BAŞKAN TEPE: HER ATIK ÇÖP DEĞİLDİR
- 12:10 “EMZİRMEK, MEME KANSERİNE KARŞI KORUYOR”
- 11:59 ŞEHİTLER DUALARLA YAD EDİLDİ
- 11:12 BAYRAMDA OTOBÜS FİRMALARINA EK SEFER
ORDU’YA 8 PROJE DAHA KAZANDIRILDI

Kırsal Kalkınma Destekleri Kapsamında Kırsal Kalkınmada Uzman Eller Projelerinin Desteklenmesine yönelik hibe desteğinden yararlanmak amacıyla yapılan başvuruların değerlendirilmesi sonucunda, daha önce ilan edilen listede yedek olarak yer alan başvuru sahiplerinden 8 yatırımcı daha Tarım ve Orman Bakanlığınca asil listeye alınarak desteklenecek proje sayısı 16 'ya çıkarıldı.
Konu ile ilgili açıklama yapan İl Tarım ve Orman Müdürü Kemal Yılmaz; Programla kırsal alanda/kırsal mahallede yaşayan/yaşamayı taahhüt eden, tarım, hayvancılık, ormancılık, gıda ve su ürünleri alanlarında eğitim veren üniversitelerin fakülte ve meslek yüksekokulları ile Milli Eğitim Bakanlığına bağlı tarım, hayvan yetiştiriciliği ve sağlığı, laboratuvar hizmetleri ve gıda teknolojisi alanlarında eğitim veren lise ve dengi okullardan mezun genç nüfusun istihdamına katkı sağlamak; bitkisel üretim, hayvancılık, gıda ve su ürünleri sektörlerinde girişimciliği destekleyerek bu faaliyetlerin eğitimli kişiler tarafından yapılmasını teşvik etmek; tarımsal üretimin miktarını, kalitesini ve verimliliğini arttırmak; kırsal alanda tarımsal üretim yapan işletmelere örnek ve önderlik oluşturacak sürdürülebilir yatırımlara hibe desteği verilmesinin hedeflendiğini belirtti.
Yılmaz; Kırsal Kalkınmada Uzman Eller Projelerine Bakanlığımızca tahsis edilen bütçe ile, ilimizde başvurusu geçerli sayılan 26 yatırımcımızdan 16'sının hibe desteği almaya hak kazandığını, yatırımların gerçekleştirilmesiyle birlikte 4 milyon TL hibe desteği ödemesi yapılacağını ifade etti.
Hibe desteğine hak kazanan başvuru sahiplerinin İl Müdürlüğümüz ile irtibata geçerek hibe sözleşmelerini süresi içerisinde imzalamalarının gerektiğini belirten Yılmaz, ilimize tahsis edilen ödenekle uygulanacak projelerin yatırımcılarımıza ve ilimiz tarımına hayırlı olmasını diledi.