Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
- 14:44 EKİPLER HAZIR!
- 14:32 “ÖĞRETMENLERİMİZ BAŞIMIZIN TACI”
- 13:54 FATSA HATİPLİ’DE YOL SEVİNCİ
- 13:55 ORDU, KIŞ ÇİÇEKLERİ İLE SÜSLENİYOR
- 12:50 ALTINFINDIK , VALİ EROL’U AĞIRLADI
- 12:28 NİZAMETTİN MAHALLESİ’NİN GELECEK 5 YILI PLANLANDI
- 12:26 ÖĞRETMENLERDEN VALİ EROL’ A ZİYARET
- 12:22 “ÖĞRETMENLİK EN KUTSAL MESLEKTİR”
- 12:18 “YASA DIŞI TÜTÜNÜN VERGİ KAYBI 100 MİLYAR LİRA”
- 12:13 MOTORLU KARA TAŞITLARI, EKİM AYI İSTATİSTİKLERİ AÇIKLANDI
- 11:59 GÜVENLİ DOĞAL GAZ KULLANIMI İÇİN BUNLARA DİKKAT!
- 11:36 ŞEYHOĞLU’NDAN, “ÖĞRETMENLERİN HAL-İ PÜR MEALİ”
- 11:02 KOKARCA İLE MÜCADELE HIZ KAZANDI
- 11:02 “ÖĞRETMEN AKADEMİSİ” PROJESİ HAYATA GEÇİRİLDİ
- 10:33 ORDU’DA AVCI DÜDÜK ÇALACAK
KİVİ ÜRETİCİLERİNE BUDAMA UYARISI
Ordu’da kivi üreticileri, budamayı en kısa zamanda yapmaları konusunda uyarıldı.
Ordu Tarım ve Orman İl Müdürlüğü, kivi yetiştiriciliğinde kış budaması kadar, yaz budamasının da önem olduğunu belirtti. Yapılan açıklamada “Yaz budamasındaki amaç, yeterli güneşlenme ve havalandırmanın sağlanmasıdır. Yaz budaması işlemine, çiçeklenme döneminden sonra başlanabilir. Asmanın çiçek açmayan tellerden aşmış dalları kesilmelidir. Dalların meyvelerden itibaren, 6-8 adet yaprak sayılarak, geri kalan kısmı budanarak çıkarılır. Yerden tele kadar olan ana gövdeden çıkan obur sürgünler koparılmalıdır. Yaşlı dallar üzerinden dik açıyla çıkan sürgünler gevrek ve kırılgan olduğundan büyümeden çıkarılmalıdır. Kivi bitkisi sarılıcı tırmanıcı olduğundan, dalların birbirine giren, dolanmış kısımları kesilmelidir” denildi.
Kivi asmalarında gölgede kalan gözler, zayıf gelişerek gelecek yıl olacak verimi olumsuz etkiler denilen açıklamada “Güneş gören meyveler, gölgede kalanlara oranla daha iri ve kaliteli olur. Yaz budaması ile bitkiler arası hava koridoru açılarak, bahçenin havalanması sağlanmalıdır.
Aşırı derecede yapılan yaz budaması meyvede güneş yanıklıklarına sebep olacağından, budamada aşırıya gidilmemelidir. Kivi bahçelerinde yeni çıkan meyvelerden, üçlü grupların tek meyveye düşürülmeli ve ikiz, üçüz, fan tabir edilen meyveler çıkarılmalıdır.” uyarısında bulunuldu.
Bu arada konu ile ilgili olarak ayrıntılı bilgi almak isteyenlerin Ordu İl Tarım ve Orman Müdürlüğü Bitkisel Üretim ve Bitki Sağlığı Şube Müdürlüğü İl ve İlçe Müdürlüklerini ziyaret etmeleri de istendi.