HABER ARAMA
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer Ogezi Transfer Trabzon Havalimanı Tranfer
12 Haziran 2023 Pazartesi Saat: 14:23

ZENGİN: İDARİ İZİNLERDE PERSONEL MAĞDUR EDİLMEMELİ

Türk Sağlık Sen Ordu Şube Başkanı Fatih Galender Zengin, İdari izinde personelin mağdur edilmemesi için başvuruda bulunduklarını söyledi.
ZENGİN: İDARİ İZİNLERDE PERSONEL MAĞDUR EDİLMEMELİ

Türk Sağlık Sen Ordu Şube Başkanı Fatih Galender Zengin, İdari izinde personelin mağdur edilmemesi için başvuruda bulunduklarını söyledi.

Türk Sağlık Sen Genel Merkezinin yapmış olduğu başvuruyu kamuoyu ile paylaşan Başkan Zengin; “Kurban Bayramı nedeniyle 26 Haziran Pazartesi günü tam gün, 27 Haziran Salı günü ise yarım gün idari izin süreleri ile ilgili olarak personellerinin mağdur edilmemesi için sendikamız tarafından Sağlık Bakanlığı, YÖK, Aile Sosyal Hizmetler Bakanlığı ve Adli Tıp Kurumu'na bir başvuru yapıldı” dedi. 

Zengin, açıklamasının devamında ise; “Yapılan başvurularda, Kurban Bayramı nedeniyle idari izinli olunan günlerde nöbet görevi ifa eden personellerin nöbet ücretine esas haftalık çalışma sürelerinden idari izinli olunan sürelerin düşürülerek hesaplama yapılması istendi. 

İdari izinli olunan günlerde çalışmayan personeller açısından da 2023 yılı Haziran ayı aylık çalışma süresi belirlenirken idari izin günlerinin çalışılması gereken süre içerisinde değerlendirilmemesi istenerek 13 saat daha düşülmek suretiyle fiilen bu sürelerin çalışılmış gibi kabul edilmesi talep edildi” diye konuştu. 

Öte yandan Zengin, Aile hekimliklerinde sözleşmeli olarak görev yapmaktayken kadroya geçen personellerin kadrolarının bulunduğu taşra teşkilatlarına dönme taleplerinin reddedilmesi üzerine sendikamız tarafından Sağlık Bakanlığı’na bir başvuru yapıldığını belirterek şunları söyledi;

“Yapılan başvuruda sağlık çalışanlarının çalışmakta oldukları aile hekimliklerinden ayrılma taleplerine ilişkin kısıtlayıcı bir hüküm bulunmadığına dikkat çekilerek yasal bir dayanak olmaksızın söz konusu taleplerin reddinin mevzuata aykırı olduğu kadar, çalışanların mağduriyetine de yol açtığına vurgu yapıldı.

Başvuruda 7433 Sayılı Kanun kapsamında kadroya geçen sağlık çalışanlarının, çalışmakta oldukları aile hekimliklerinden ayrılarak kadrolarının bulunduğu taşra teşkilatlarına dönme taleplerinin karşılanması istendi.

Mevzuata aykırı olarak tesis edilen ret işlemleri konusunda hukuka aykırılığın giderilerek 81 il valiliğine bilgi verilmesi istendi.”

 

 


Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız