Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
- 14:44 EKİPLER HAZIR!
- 14:32 “ÖĞRETMENLERİMİZ BAŞIMIZIN TACI”
- 13:54 FATSA HATİPLİ’DE YOL SEVİNCİ
- 13:55 ORDU, KIŞ ÇİÇEKLERİ İLE SÜSLENİYOR
- 12:50 ALTINFINDIK , VALİ EROL’U AĞIRLADI
- 12:28 NİZAMETTİN MAHALLESİ’NİN GELECEK 5 YILI PLANLANDI
- 12:26 ÖĞRETMENLERDEN VALİ EROL’ A ZİYARET
- 12:22 “ÖĞRETMENLİK EN KUTSAL MESLEKTİR”
- 12:18 “YASA DIŞI TÜTÜNÜN VERGİ KAYBI 100 MİLYAR LİRA”
- 12:13 MOTORLU KARA TAŞITLARI, EKİM AYI İSTATİSTİKLERİ AÇIKLANDI
- 11:59 GÜVENLİ DOĞAL GAZ KULLANIMI İÇİN BUNLARA DİKKAT!
- 11:36 ŞEYHOĞLU’NDAN, “ÖĞRETMENLERİN HAL-İ PÜR MEALİ”
- 11:02 KOKARCA İLE MÜCADELE HIZ KAZANDI
- 11:02 “ÖĞRETMEN AKADEMİSİ” PROJESİ HAYATA GEÇİRİLDİ
- 10:33 ORDU’DA AVCI DÜDÜK ÇALACAK
“FINDIK HAMMADDE OLARAK SATILMAMALI”
Fındık ürününün daha fazla gelir getirebilmesi için bir takım çalışmalar yaptıklarını belirten Altınordu Ziraat Odası Başkanı Atakan Akça, fındık ürününün artık hammadde olarak satılmaması gerektiğini ifade etti.
10-15 MİLYAR DOLAR ARASINDA BİR GELİR GETİREBİLİR
Yüzde 70’ini ülkemizin ürettiği bir üründe söz sahibi ve oyun kurucunun bizim olmamız gerektiğini söylediklerini hatırlatan Akça, “Fındığın hammadde olarak satılmasından 2.5 milyar dolar bir gelir elde edilirken, mamul maddeye dönüştürüp pazarlanması durumunda ise 10-15 milyar dolar arasında bir gelir getirilebileceğini ortaya koyduk” dedi.
FINDIK İHTİSAS ORGANİZE SANAYİSİ ORDU’YA KURULMALI
‘Bu sanayinin Ordu Giresun Havalimanı gibi Ordu ve Giresun’u kapsayacak şekilde bir bölgeye kurulması ve bu iki bölge çiftçisinin fındığının daha değerli hale gelmesini düşündüklerini aktaran Akça, “Fındık ihtisas organize sanayisi kurulurken, buraya yatırım yapacak firmalara üretecekleri mamul madde karşılığında teşvik verilmesiyle alakalı bir çözüm önerimiz, Ar-ge’sini kuran yatırımcıya farklı bir teşvik ve yine çalıştırdığı işçi sayısına göre ve yapacağı yatırımın büyüklüğüne göre de farklı bir teşvik önerisi getirerek, yatırımcının buraya çekilmesini ve fındıktan mamul madde üretecek sanayicinin Ordu’ya çekilmesini sağlamak ilk koşul olmalı” diye konuştu.
YATIRIM YAPACAK FİRMALARIN MAMUL MADDE ÜRETME ŞARTI KOYULMALI
Fındığın kabuğunu kırıp, içini elde edecek bir sürü mevcut firmanın bulunduğunu aktaran Akça şunları söyledi: “Kurulacak bölgede sadece fındık kıracakların olmasını istemiyoruz. Yatırım yapacak firmaların mamul madde üretme şartı koyulmalı. Bu yatırım yapılırsa, bölgede yaşadığımız birçok sorunu da çözmüş olacağız. Sanayi bölgeleri kurulursa, göçü de önlemiş oluruz. İstanbul’da 20 bin liraya çalışacağına, köyünde 10 bin liraya çalışabilir. Suya sabuna dokunmadan bu yatırımlar sayesinde geri göçü de sağlayabiliriz. Fındık üreticiler ve bölge için bu konu çok önemli.”