Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
- 10:33 ORDU’DA AVCI DÜDÜK ÇALACAK
- 10:33 1.AMATÖR DE 2.HAFTA HEYECANI
- 10:33 SÜPERLERİN 4 MAÇLI GÜNÜ
- 10:33 ORDU 67 LİDERLE KAPIŞACAK
- 16:02 Erkılınç: Kurumumuz resmî ilan hakedişlerinin garantörüdür
- 16:01 HALK EKMEK FABRİKASI AÇILIYOR
- 15:29 ÜRETİCİLERE GEBE DÜVE DAĞITILDI
- 13:44 BAŞKAN GÜLER’DEN GÜRGENTEPE VE GÖLKÖY’E ÇIKARMA
- 13:25 ORDU’DA ORGANİZE SUÇ ÖRGÜTÜ OPERASYONU
- 13:25 DİKKAT: KIŞ LASTİĞİ UYGULAMASI
- 13:13 OKULLARIN YOLU ASFALTLA BULUŞTU
- 13:14 YILMAZ: BÜTÇE YENİDEN REVİZE EDİLMELİ!
- 13:04 MAVİ KUMBARALAR HER YERDE
- 12:57 SANCAKTAROĞLU: İHALELERDE COĞRAFİ KOŞULLAR GÖZ ÖNÜNDE TUTULSUN!
- 12:54 1 MİLYON MÜKELLEF E-DEFTER SİSTEMİNE DÂHİL OLUYOR
ŞİMŞİRGİL, OSMANLI’DA RAMAZANI ANLATTI
Fatsa Belediyesi Ramazan Etkinlikleri kapsamında şehre gelen akademisyen, tarihçi-yazar Prof. Dr. Ahmet Şimşirgil, belediye kültür ve sanat merkezinde geçmişten bugüne Ramazan konulu söyleşide bulundu.
Fatsa Belediyesi Ramazan etkinlikleri, Ramazan’ın manevi ruhuna uygun ortamı ve konuklarıyla Ramazan akşamlarına renk katmaya devam ediyor.
Ramazan ayının 25’inci gününde Fatsa Belediyesi Kültür ve Sanat Merkezi’nde sevenleri ile buluştuğu konferansa, Fatsa Belediye Başkanı İbrahim Etem Kibar, Ordu Milletvekili Adayı İsa Yüksel, Ak Parti ilçe Başkanı Yasin Sarıçiçek ve çok sayıda vatandaş katıldı.
FATSA’DA OLMAKTAN MUTLUYUM
Fatsa’da olmaktan duyduğu memnuniyeti dile getiren akademisyen, tarihçi-yazar Prof. Dr. Ahmet Şimşirgil, Osmanlı’da Ramazan ayının nasıl geçtiğine dair bilgiler paylaştı.
Ramazan ayının sabır ayı olduğunun altını çizen Prof. Dr. Ahmet Şimşirgil, “ Ramazan ayındayız. Malum Ramazan atmosferi bütün dünyayı sarıyor. Osmanlı’da Ramazan nasıl olurdu, Ramazan’da neler yapılırdı diye konuşacağız. Peygamber sevgisinden bahsetmek gerekirse; Osmanlı neticede bir islam devletiydi ve İslamiyete de gönülden bağlıydı. Hem toplumu, hem padişahları en tepeden en aşağıya kadar İslama bağlıydı. Her şey Ramazana göre ayarlanırdı. Ramazan ayını hasat mevsimi deriz ya, Ramazan manevi kazanç mevsimidir. Osmanlı Devleti de vatandaşının bu kazançtan en yüksek istifade etmesi için her türlü gerekli tedbirleri alırdı.” diye konuştu.