Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
- 16:02 Erkılınç: Kurumumuz resmî ilan hakedişlerinin garantörüdür
- 16:01 HALK EKMEK FABRİKASI AÇILIYOR
- 15:29 ÜRETİCİLERE GEBE DÜVE DAĞITILDI
- 13:44 BAŞKAN GÜLER’DEN GÜRGENTEPE VE GÖLKÖY’E ÇIKARMA
- 13:25 ORDU’DA ORGANİZE SUÇ ÖRGÜTÜ OPERASYONU
- 13:25 DİKKAT: KIŞ LASTİĞİ UYGULAMASI
- 13:13 OKULLARIN YOLU ASFALTLA BULUŞTU
- 13:14 YILMAZ: BÜTÇE YENİDEN REVİZE EDİLMELİ!
- 13:04 MAVİ KUMBARALAR HER YERDE
- 12:57 SANCAKTAROĞLU: İHALELERDE COĞRAFİ KOŞULLAR GÖZ ÖNÜNDE TUTULSUN!
- 12:54 1 MİLYON MÜKELLEF E-DEFTER SİSTEMİNE DÂHİL OLUYOR
- 12:43 HİNDİSTAN, TÜRK FINDIĞINI SEVDİ
- 12:44 BAŞKAN GÜLER’İ DUYGULANDIRAN FOTOĞRAF
- 12:35 ORTA KORİDOR İKLİM DOSTU OLACAK
- 12:11 KARŞIYA CAMİİ VE ÖRNEK CUMA SABAHI BULUŞMASI
YOL KONTROLLERİ ARTTIRILDI
Ordu İl-İlçe Tarım ve Orman Müdürlüklerinde görevli Hayvan Sağlığı ekipleri tarafından hayvan hastalıkları ile mücadele kapsamında başta şap hastalığı olmak üzere hastalıkların yayılmasının önüne geçilmesi amacıyla yol kontrolleri sıklaştırıldı.
Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Ordu Tarım ve Orman Müdürü İl Müdürü Kemal Yılmaz; "Hayvan hastalıklarının yayılmasında en önemli etkenlerden biri de kontrolsüz hayvan hareketleridir. Şap hastalığı ile mücadele kapsamında alınan tedbirler neticesinde kesim hariç il içi ve il dışı hayvan hareketleri durdurulmuştu. Hastalığın yayılmasını engellemek maksadı ile Ülkemiz genelinde alınan bu karar kapsamında 19 İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğümüz tarafından güvenlik güçlerimizle koordineli olarak yol kontrolleri yoğun bir şekilde gerçekleştirilmektedir" dedi.
Ordu’da şap hastalığının bulunmadığını belirten İl Müdür Yılmaz; "Hayvan sahiplerinin hayvan hareket kısıtlamasına uyarak sürece katkı sağlamaları büyük önem arz etmektedir. Ayrıca hayvan sahiplerimiz işletmelerinde gerekli tedbirleri almak suretiyle hayvanlarını hastalıklara karşı korumuş olacaktır. İşletmelerinin girişine dezenfektanlı paspas koymak sureti ile ayaklarını dezenfekte ederek işletmelere girmeleri, işletmelere girerken kıyafetlerini değiştirmeleri, başka insanların işletmeye girişlerine müsaade etmemeleri, işletmeye her türlü kuş veya yabani hayvan girişini engellemeleri söz konusu tedbirlerden bazılarıdır. Hastalıktan korunmanın en etkin yolu ise aşılamadır. Yetiştiricilerimizin hayvanlarını şap hastalığına karşı İlçe Tarım ve Orman Müdürlüklerimizde görevli hayvan sağlığı ekiplerine aşılatmaları gerekmektedir." dedi.
Yetiştiricilerin İlkbahar dönemi şap aşılama kampanyası bitene kadar hayvanlarını kesim hariç il içi ve il dışı hareket ettirmelerinin yasak olduğunu tekrar vurgulayan İl Müdürü Yılmaz "Bakanlığımızın hayvan hastalıklarının yayılmasını engellemek maksadı ile almış olduğu hayvan hareketleri yasağına uymayanlara 46 bin 159 TL idari para cezası uygulanmakta olup, yetiştiricilerimizin herhangi bir idari para cezası ile karşılaşmaması için uygulanan hayvan hareketi yasağına riayet etmeleri son derece önemlidir" diyerek sözlerini noktaladı.