Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
- 18:30 KAYBOLAN 4 KİŞİ BULUNDU
- 16:03 ORKENT’TEN TUNUS’A ÖNEMLİ ZİYARET
- 15:23 “OLUMSUZLUKLARIN ÖNÜNE GEÇTİK”
- 15:07 BÜYÜKŞEHİR 7-24 SAHADA
- 14:35 “KADINA YÖNELİK ŞİDDET, İNSANLIĞA İHANETTİR”
- 14:12 DSİ’YE 515 İŞÇİ ALINACAK
- 14:04 12 NOKTADA HALK EKMEK SATILACAK
- 13:59 2 BİN 667 PROJE, 2 TRİLYON 295 MİLYAR LİRA YATIRIM
- 13:52 ORDU VALİLİĞİNDEN KIŞ LASTİĞİ KARARI
- 13:46 DOLAYLI AR-GE TEŞVİKİ %126,7 ARTTI
- 13:13 ALTINORDU YENİ NİKAH SALONU İÇİN GÜN SAYIYOR
- 13:01 KAYBOLAN 4 KİŞİNİN ARAMA ÇALIŞMALARI SÜRÜYOR
- 12:43 “İKLİM DEĞİŞİKLİĞİ TARIMSAL MALİYETLERİ ARTIRIYOR”
- 12:39 ŞANLITÜRK’TEN HEYECANLADIRAN AÇIKLAMALAR!
- 12:22 MHP KAÇEP: KADINA ŞİDDET BİR BEKA MESELESİDİR!
“DEPREMZEDE ESNAFIN TALEBİ HİBE DESTEĞİ”
Deprem bölgesinde esnaf ve sanatkarın borç ertelemesinden çok hibe destekleri ile ayağa kaldırılabileceğini belirten TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, “6 Şubat’ta merkez üssü Kahramanmaraş olan depremlerden olumsuz etkilenen esnafımızın zararlarını tespit ederek talepler doğrultusunda projeler geliştirip sorunları çözmek amacıyla Konfederasyonumuz bünyesinde Deprem Bilgi Formu oluşturduk. Web sitemiz üzerinden yayımladığımız bu forma gelen başvurulara göre esnafımızın en büyük isteği hibe desteği verilmesi ve mevcut borçların 2 yıl süre ile ertelenmesi yönünde” dedi.
Konfederasyon olarak web sitemiz üzerinden oluşturduğumuz Deprem Bilgi Formunu dolduran esnaf ve sanatkarların başlıca talepleri hakkında bilgi veren Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, “Depremden zarar gören esnaf ve sanatkarlarımızı yeniden ayağa kaldırmak ve ticari hayatı canlandırmak için iş yerlerine hasar durumuna göre hibe desteği verilmeli. Depremde evini, iş yerini ve aracını kaybeden esnafımız ancak hibe desteği ile ayağa kalkabilir. Öte yandan esnaf ve sanatkarlarımız şu anda iş yapamadığı için mevcut borçların ödenmesi mümkün değil. İş yerleri yeniden faaliyete geçene kadar kredi ve kredi kartları başta olmak üzere esnafımızın Bağ-kur ve SSK gibi mevcut borçları en az 2 yıl süre ile faizsiz ötelenmeli. Depremden sonra bölgedeki esnafımız Bağ-kur’lu gibi devam ettirilip emeklilik ve ilaç hakkı dahil tüm sağlık hizmetinden faydalanabilmeli. Bu benzeri talepleri ilgili tüm Bakanlıklara ileterek kısa sürede çözüm bulunmasını istedik” şeklinde konuştu.
“İŞ YERLERİNİN YÜZDE 50’Sİ AĞIR HASARLI”
Deprem Bilgi Formundan edinilen verileri ilgili tüm Bakanlıklar ile paylaştıklarının altını çizen Palandöken, “6 Şubat’ta Kahramanmaraş merkezli meydana gelen depremden etkilenen esnaf ve sanatkarlarımıza sunulan Deprem Bilgi Formuna yapılan başvuru verilerine göre 11 ilimizi etkileyen deprem bölgesindeki esnaf işletmelerinin yüzde 31.22’si az hasarlı, yüzde 18.29’u orta hasarlı ve yüzde 50.49’u ağır hasarlı durumda. En çok başvuru yapan illerimiz ise Adıyaman, Hatay, Kahramanmaraş ve Malatya oldu” diye konuştu.