Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
- 16:02 Erkılınç: Kurumumuz resmî ilan hakedişlerinin garantörüdür
- 16:01 HALK EKMEK FABRİKASI AÇILIYOR
- 15:29 ÜRETİCİLERE GEBE DÜVE DAĞITILDI
- 13:44 BAŞKAN GÜLER’DEN GÜRGENTEPE VE GÖLKÖY’E ÇIKARMA
- 13:25 ORDU’DA ORGANİZE SUÇ ÖRGÜTÜ OPERASYONU
- 13:25 DİKKAT: KIŞ LASTİĞİ UYGULAMASI
- 13:13 OKULLARIN YOLU ASFALTLA BULUŞTU
- 13:14 YILMAZ: BÜTÇE YENİDEN REVİZE EDİLMELİ!
- 13:04 MAVİ KUMBARALAR HER YERDE
- 12:57 SANCAKTAROĞLU: İHALELERDE COĞRAFİ KOŞULLAR GÖZ ÖNÜNDE TUTULSUN!
- 12:54 1 MİLYON MÜKELLEF E-DEFTER SİSTEMİNE DÂHİL OLUYOR
- 12:43 HİNDİSTAN, TÜRK FINDIĞINI SEVDİ
- 12:44 BAŞKAN GÜLER’İ DUYGULANDIRAN FOTOĞRAF
- 12:35 ORTA KORİDOR İKLİM DOSTU OLACAK
- 12:11 KARŞIYA CAMİİ VE ÖRNEK CUMA SABAHI BULUŞMASI
ŞEYHOĞLU: ÖMK İÇİN YAPILMASI GEREKEN HER ŞEYİ YAPTIK
Türk Eğitim Sen Ordu Şubesi (TES) Başkanı Metin Şeyhoğlu, Türk Eğitim-Sen Genel Merkezinin, 20-23 Ocak 2023 tarihlerinde “Öğretmenlik Meslek Kanunu Neden ve Nasıl Olmalı?” temasıyla çalıştay düzenlediğini belirterek teşkilatın 4 yıllık süreçte ÖMK ile ilgili bir sendikanın ne yapması gerekiyorsa yaptığını söyledi.
23 Ekim 2018 tarihinde 2023 Eğitim Vizyon Belgesi’nin tanıtım toplantısında kamuoyuna ilk kez duyurulan Öğretmenlik Meslek Kanunu ile ilgili bugüne kadar sendika olarak üzerlerine düşen her türlü sorumluluğu yerine getirdiklerini söyleyen Başkan Şeyhoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:“4 yıllık süreçte kanunda neler olması gerektiğine dair çok ciddi gayret ortaya koyduk. Bakanlık merkez ve taşra teşkilatlarının düzenlediği çalıştaylara katılarak kanuna dair beklentilerimizi ifade ettik.
Türk Eğitim-Sen olarak çalıştaylar düzenleyerek, raporlar ve öneriler hazırladık. Sayısını hatırlayamadığım onlarca televizyon programında ÖMK’ya dair görüşlerimizi dile getirdik. Onlarca basın açıklaması ve basın toplantılarında kanunla ilgili taleplerimizi kamuoyuyla paylaştık”dedi.
Süreç hakkında bilgiler veren Şeyhoğlu; “Defalarca sosyal medya kampanyaları düzenleyerek, meslektaşlarımızın meslek kanunu sürecine sahip çıkması noktasında gayret ortaya koyduk. 23 Kasım 2021’de Cumhurbaşkanı Sayın Erdoğan’ın ‘Meslek Kanunu’nu çok yakın zamanda çıkarıyoruz’ ifadesi üzerine 8 Aralık 2021 tarihinde 81 ilde eş zamanlı olarak alanlara inerek, bir kez daha meslek kanununun nasıl olması, içeriğinde neler yer alması gerektiğine dair duruşumuzu bir kez daha ortaya koyduk.
31 Aralık 2021 tarihinde kanun teklifinin TBMM’ye sunulmasının ardından, sürecin TBMM safhasında iki genel başkan yardımcımız vasıtasıyla komisyonlarda öğretmenlerin haklı taleplerini yüksek sesle ifade ettik. Kanun, 3 Şubat’ta kabul edildi, 14 Şubat’ta Resmi Gazetede yayınlandı ve yürürlüğe girdi. Bundan sonra yapılacak tek şey kalmıştı; o da öğretmenleri huzursuz edecek düzenlemeler konusunda yargı hakkımızı kullanmak. Bu nedenle kanunun uygulamasına dair hazırlanmış olan mevzuat düzenlemesinin arazlı yönlerinin yürürlüğünün durdurulması ve iptali istemiyle yargıya başvurduk. Kısacası bu teşkilat dört yıllık süreçte ÖMK ile ilgili bir sendikanın ne yapması gerekiyorsa yaptı” diye konuştu.
Şeyhoğlu, açıklamasının devamında; “Türk Eğitim-Sen, 30 yıllık sendikal bakiyesinde temsil ettiği kesimin beklentilerini, dertlerini, isyanını asla sendikal rekabetin ya da siyasal husumetin mezesi haline getirmemiştir, bundan sonra da getirmeyecektir.
Türk Eğitim-Sen kanunla ilgili gayret sarf ederken, başkalarının sınav kapıya dayanana kadar hiçbir şey yapmadı. Ancak biz tüm bunları yaparken, başkaları ne yaptı? Adeta kariyer sınavı kapıya dayanana kadar hiçbir şey yapmadılar. Kariyer sınavı süreci başlayınca öğretmenlerimizin büyük tepki ve öfkesi ortaya çıktığında birtakım sendikalar ve siyasetçiler ancak bir şeyler olduğunu fark ettiler ve ardından istismar başladı.
Öğretmenlerimizin hayalleri, umudu maalesef sendikal ve siyasi husumetlerin mezesi haline getirildi. Biz bunu kabul etmiyoruz. Türk Eğitim-Sen, 30 yıllık sendikal bakiyesinde temsil ettiği kesimin beklentilerini, dertlerini, isyanını asla sendikal rekabetin ya da siyasal husumetin mezesi haline getirmemiştir, bundan sonra da getirmeyecektir. Herkes görecektir ki; süreci istismar edenler, bir sonraki sınava kadar yine dönüp meslek kanununa bakmayacak, her zamanki gibi biz bakacağız. Meslek kanununun adına yakışır şekilde içinin doldurulması, zenginleştirilmesi noktasında gayret ortaya koyan teşkilat, yine Türk Eğitim-Sen olacak” şeklinde konuştu.
İki gün boyunca ÖMK’yı kamil hale getirmek için vizyon ortaya koyacağız diyen Şeyhoğlu; “Meslek kanunu sürecinin nihayete ermediğini, gayretlerinin öğretmenlerin beklentisini karşılayacak zamana kadar devam edeceğiz. Türk Eğitim-Sen olarak ‘ÖMK iptal edilsin’ çığırtkanlığı yapmadıklarını, içinde eksiklikler olsa da Öğretmenlik Meslek Kanunu’nun çıkarılmış olmasının olumlu bir adım ve kazanılmış bir mevzi olduğunu ifade etmek durumundayız.
İçinde eksiklikler, aksaklıklar olsa da Öğretmenlik Meslek Kanunu’nun çıkarılmış olması mesleğimiz ve meslektaşlarımız namına kazanılmış bir mevzidir, olumlu bir adımdır. Şimdi bu mevziden yürüyeceğiz ve bu kanunun içini hep beraber dolduracağız. Nitekim Milli Eğitim Bakanlığı’ndan Eğitimde Türkiye Yüz Yılı hedefleri arasında 2023 hedefleri içerisinde öğretmenlerin özlük hakları ile ilgili düzenlemelerin yapılacağını ifade etti. Bu ifade, MEB adına ne anlama geliyor? ‘ÖMK’daki eksikleri biliyoruz, bunu tamamlamak için gayret ortaya koyacağız.’ Biz böyle anladık ve pası aldık. İki gün boyunca ÖMK’yı kamil hale getirmek için vizyon ortaya koyacağız” diye de konuştu.