HABER ARAMA
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer Ogezi Transfer Trabzon Havalimanı Tranfer
3 Ocak 2023 Salı Saat: 16:30

MEMUR VE EMEKLİ MAAŞ ZAMLARI AÇIKLANDI

Memur ve emekli maaş zamları açıklandı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından yapılan açıklamada emekli maaş zammı Ocak 2023 oranları, Aralık ayı enflasyon verilerine bağlı olarak 6 aylık enflasyon artış oranın açıklaması
MEMUR VE EMEKLİ MAAŞ ZAMLARI AÇIKLANDI

Memur ve emekli maaş zamları açıklandı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından yapılan açıklamada emekli maaş zammı Ocak 2023 oranları, Aralık ayı enflasyon verilerine bağlı olarak 6 aylık enflasyon artış oranın açıklamasıyla netleşti. SSK ve Bağ-Kur emekli maaşları da 6 aylık enflasyon artış oranında zamlandı.

Memur emekli maaşları ise 6 aylık enflasyon artış oranına toplu sözleşme farkının eklenmesiyle belli oldu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, memur ve emeklilere müjdeyi açıklarken refah payı zammının yapılacağını belirtti.

 

Bu arada TÜİK, Aralık ayı enflasyonunu yüzde 64,27 olarak açıkladı. Buna göre, memur ve memur emeklilerinin alacağı zam yüzde 16,48, SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin zam oranı ise yüzde 15,40 oldu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, memur maaş artış oranının yüzde 25 olacağını açıkladı. Böylece en düşük memur maaşı 11.381 TL olurken en düşük emekli maaşı ise 4.375 TL oldu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Memur, memur emeklileri ve diğer tüm emeklilerimizin maaş artış oranını yüzde 25 olarak uygulayacağımızın müjdesini vermek istiyorum." dedi.

Açıklanan enflasyon rakamlarına değinen Erdoğan, "Aralık ayı tüketici enflasyonu yüzde 1,18, bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 64,27 olarak açıklandı" dedi. Erdoğan, böylece 2022 tüketici enflasyonunun orta vadeli hedefin bile altında gerçekleştiğini kaydetti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Açıklanan 2022 enflasyon oranına göre ocak ayından itibaren geçerli yılın ilk yarısını kapsayan maaş artış oranı yüzde 16,48; SSK ve Bağ-kur emeklilerinde ise 15.4 olarak çıkmıştır. Memur, memur emeklileri ve diğer tüm emeklilerimizin maaş artış oranını yüzde 25 olarak uygulayacağımızın müjdesini vermek istiyorum" diye konuştu. (HABER: SEMRA GENÇOSMANOĞLU)

Anahtar Kelimeler : MEMUR, VE, EMEKLİ, MAAŞ, ZAMLARI, AÇIKLANDI

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız