HABER ARAMA
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer Ogezi Transfer Samsun Havalimanı Transfer
23 Aralık 2022 Cuma Saat: 13:35

EĞİTİM ARAŞTIRMA HASTANESİ’NDE BİR İLK DAHA

Ordu Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Kardiyoloji Kliniğinde ileri düzeyde daralmış aort kalp kapakçığı tavi yöntemiyle ilk kez ameliyatsız şekilde değiştirildi.
EĞİTİM ARAŞTIRMA HASTANESİ’NDE BİR İLK DAHA

Ordu Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Kardiyoloji Kliniğinde ileri düzeyde daralmış aort kalp kapakçığı tavi yöntemiyle ilk kez ameliyatsız şekilde değiştirildi.

İleri düzeyde daralmış Aort kalp kapağının kasıktan girilerek yapay bir kalp kapağı ile değiştirilmesi olarak tanımlanan “TAVİ işlemi” Ordu Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesinde Prof. Dr. Ahmet Kaya ve Doç. Dr. Mustafa Yenerçağ tarafından Ordu’da ilk kez uygulanmaya başlandı.

Yapılan TAVİ (Transkateter Aort Kapak İmplantasyonu) işlemi hakkında bilgi veren Ordu Üniversitesi Tıp Fakültesi Kardiyoloji Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Ahmet Kaya, TAVİ işleminin tam teşekküllü anjiyografi laboratuvarında deneyimli girişimsel iki kardiyoloji uzmanı, anestezi uzmanı, hemşireler ve teknisyenlerden oluşan multidisipliner bir ekip tarafından yapıldığını vurguladı.

 Yöntem hakkında detaylı bilgi veren, Ordu Üniversitesi Tıp Fakültesi Kardiyoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Mustafa Yenerçağ, “TAVİ işlemi göğüs kafesi açılmadan, genel anestezi gerekmeden lokal anestezi altında, hastanın kasık bölgesindeki atardamarından girilerek, özel taşıyıcı sistemler kullanılarak daralmış olan aort kalp kapağı, yapay bir kapakla değiştirilmektedir. İşlem yaklaşık 1.5 saat sürmekte, hastamız işlemden 12 saat sonra yürüyebilmekte ve 3-4 gün sonra taburcu edilmektedir. İşlem sonrası hastaların yaşam kalitesi artmakta, cerrahi kapak değişimlerine göre daha erken dönemde normal hayata dönebilmektedirler. Tüm bu avantajlarından dolayı TAVİ yöntemi özellikle ileri yaşta açık kalp ameliyatı yüksek riskli olan hastalarda önemli bir tedavi yöntemidir” dedi.

Öte yandan Prof. Dr. Ahmet Kaya ve Doç. Dr. Mustafa Yenerçağ, Ordu Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesinde bu tür yüksek riskli ve önemli kardiyovasküler işlemlerin yapılması için gereken Kalp Merkezinin kurulmasında öncülük eden, Ordu Üniversitesi Rektörü Sayın Prof. Dr. Ali Akdoğan'a, Ordu Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Sayın Prof. Dr. Niyazi Taşçı’ya, Ordu İl Sağlık Müdürü Sayın Op. Dr. Dursun Tüzün’e, Başhekim Doç. Dr. Hakan Timur’a ve TAVİ işlemine klinik anlamda destek veren Anestezi Reanimasyon Anabilim Dalı ile Kalp ve Damar Cerrahisi Anabilim Dalı Başkanlıklarına, kateter laboratuvarı ekibine ve koroner yoğun bakım ekibine teşekkür ettiler.

 

 


Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız