Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
- 15:23 ŞEHİR HASTANESİ KOORDİNASYON TOPLANTISI YAPILDI
- 14:17 OBB’DEN KAR SEFERBERLİĞİ
- 14:16 ULV SİSTEMİ İLE BAŞARDIK!
- 14:02 TÜRKİYE’YE ÖRNEK OLUYOR
- 14:00 KIRSALDA KARLA MÜCADELE BAŞLADI
- 13:58 ÖMER OKUMUŞ YAD EDİLDİ
- 13:09 “MAĞDURİYETLERİ GİDERMEK İÇİN SAHADAYIZ”
- 12:47 ŞANLITÜRK: NEVRUZ, TÜRK’ÜN BAHAR BAYRAMIDIR!
- 12:47 ORDU YAT VE DENİZ SPOR KULÜBÜ BAŞKANINI SEÇTİ
- 11:48 “GRİP ZATÜRREYE DÖNÜŞÜRSE HAYATİ RİSK OLUŞTURABİLİR”
- 11:45 SARAYCIK’TA IŞIL IŞIL OLDU
- 11:42 GENÇLERE YENİ SİSTEMİ ANLATACAK
- 11:30 2024 YILI İŞSİZLİK RAKAMLARI AÇIKLANDI!
- 11:24 RAMAZAN ETKİNLİKLERİ SÜRÜYOR
- 11:17 OBB İLE ODÜ ARASINDA 'ANNE ÜNİVERSİTESİ’ PROTOKOLÜ
ZENGİN; “EK ÖDEME İÇİN YÖK HAREKETE GEÇMELİ”

Türk Sağlık Sen Ordu Şube Başkanı Fatih Galender Zengin, 12 Ağustos’ta yayınlanan Sağlık Bakanlığı Ek Ödeme Yönetmeliği ile taban ek ödeme ve teşvik ödemesi getirildiğini belirterek, YÖK’ün bir an önce harekete geçmesi gerektiğini söyledi.
Zengin, konuyla ilgili yaptığı açıklamada; “Üniversite hastanelerinde görevli çalışanlar için de YÖK bir an önce harekete geçmeli ve Yükseköğretim Kurumlarında Döner Sermaye Gelirlerinden Yapılacak Ek Ödeme Dağıtılmasında Uygulanacak Usul ve Esaslara İlişkin Yönetmelik’te değişikliğe giderek taban ek ödeme uygulamasını hayata geçirmelidir” dedi.
Zengin, açıklamasının devamında ise; “Kamu sağlık hizmeti bir bütün olarak düşünüldüğünde üniversite hastanesi personelinin bazı düzenlemelerden mahrum bırakılması gibi bir tutum kabul edilemezdir.
Pandemiye yönelik düzenlemelerde yaşanan durumlar tekrarlanmamalı; üniversite hastanesi çalışanları için bir an evvel taban ek ödeme uygulaması başlatılmalıdır.
Taban ek ödemede 250-800 TL arasına sıkıştırılan tüm meslek mensupları için bu ücretlerin makul bir düzeye çıkarılmasının zaruretine vurgu yaparak bu durumun düzeltilmesi gerektiğini ifade etmiştik.
Bir kez daha vurgulamakta yarar görüyoruz ki bu ücretlerin çalışanların ekonomilerine katkısı için bir anlamı olacak seviyeye getirilerek makul bir hale dönüştürülmesi elzemdir. Revizyon şarttır.
Türk Sağlık-Sen olarak Üniversite hastanesi çalışanları için YÖK’le görüşüp ve başvuru gerçekleştirerek üniversite hastanesi çalışanlarının ek ödeme konusundaki beklentilerini aktaracak ve bu konuda acil düzenleme istediğimizi dile getireceğiz” diye konuştu.