Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
- 17:26 52 ORDU GOL OLDU YAĞDI!
- 17:25 ORDU’DA KAZANAN YOK!
- 14:48 “GELECEĞİMİZ RİSK ALTINDA”
- 14:47 “EK ZAM KAÇINILMAZ OLDU”
- 14:39 “BAŞARILARININ DEVAMINI DİLİYORUM”
- 14:30 RAMAZAN ETKİNLİKLERİ ALANI DOLDU TAŞTI
- 14:17 ELEKTRİKLİ ARAÇ ŞARJ İSTASYONU SAYISI ARTIYOR
- 14:13 71 İLDE UYUŞTURUCU OPERASYONU
- 14:09 ÇAKAR KULLANAN SÜRÜCÜYE 138 BİN LİRA CEZA
- 14:06 DURUGÖL TABİAT PARKI GENİŞLİYOR
- 13:55 KARAYOLLARINA YENİ NESİL TRAFİK GÜVENLİĞİ
- 13:26 SPORA HAS
- 13:25 A MİLLİ TAKIM YÜKSELİŞTE
- 13:25 YAĞLI GÜREŞ TAKVİMİ BELLİ OLDU
- 12:13 ŞENTÜRK; “AVUKATLIK KUTSAL BİR MESLEKTİR”
KORUYUCU AİLELERE "FETÖ" İNCELEMESİ

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığınca FETÖ ile mücadele kapsamında gerçekleştirilen incelemeler koruyucu ailelere uzandı. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı 2016 yılında hayata geçirdiği çalışmaları değerlendirdi.
FETÖ'nün darbe girişiminin ardından Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Kaya imzasıyla, FETÖ/PDY yapılanmasıyla mücadele çerçevesinde 81 il müdürlüğü, merkez teşkilatı ve Darülaceze Başkanlığına gönderilen genelge kapsamında inceleme başlatıldı.
Türkiye genelinde sayıları 5 bini bulan koruyucu ailelerin FETÖ/PDY ile bağının, irtibatının veya yakınlığının bulunup bulunmadığının tespitine yönelik kapsamlı bir çalışma yapıldı.
Çalışmalar çerçevesinde Çocuk Evleri sistemi de mercek altına alınırken, geçmiş yıllarda bu hizmet için kiralanan ve 15 Temmuz'dan sonra FETÖ/PDY çerçevesinde terör örgütü mensubu olduğu belirlenen kişilere ait evler, farklı adreslere taşındı.
FETÖ darbe girişimini engellemeye çalışırken yaralanan vatandaşların tamamı, engel oranına bakılmaksızın "gazi" sayıldı.
15 Temmuz gecesi darbecilere karşı mücadele verirken yaralanan Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) mensupları bağlı oldukları mevzuata takıldı. Sorunun çözümü için Genelkurmay Başkanlığı, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ile Milli Savunma Bakanlığınca ortak çalışma başlatılması planlanıyor.
Darbe girişiminin ardından Bakanlık harekete geçerek, şehit yakınlarının ve gazilerin durumunu yakından takip etti, acil ihtiyaçların karşılanması için toplam 13 milyon 665 bin lira kaynak kullanıldı.
FETÖ darbe girişimi sonrası şehit yakınları ve gaziler ile ailelerine destek amacıyla başlatılan "15 Temmuz Dayanışma Kampanyası" kapsamında yaklaşık 265 milyon liralık bağış toplandı.
Bu yılın başından itibaren Doğu ve Güneydoğu Anadolu'da bölücü terör örgütünün mağdur ettiği binlerce vatandaş için Aile Sosyal Destek Programı (ASDEP) kapsamında psikososyal destek çalışmalarına başlandı.
11 ilde yürütülen çalışmalar kapsamında terör örgütünün mağdur ettiği 30 binden fazla hanede yaşayan 185 binin üzerinde vatandaşa ulaşıldı. Ayrıca vatandaşların zararlarının karşılanması amacıyla 2015-2016 yıllarında ilave kaynak aktarılarak, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları üzerinden 115 binin üzerinde haneye yardım yapıldı. (Ordu Yeni Haber)