Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
- 15:54 VALİ EROL, SERGİ AÇILIŞINA KATILDI
- 15:21 “BİRLİK VE BERABERLİĞİMİZİN DEVAMINI DİLİYORUM”
- 15:17 OBB BESİCİLERİN YÜZÜNÜ GÜLDÜRDÜ
- 14:56 3 BİN SÜRÜCÜYE CEZA KESİLDİ
- 14:54 TAŞIT-KİLOMETRE İSTATİSTİKLERİ AÇIKLANDI
- 14:37 UYUŞTURUCU TACİRLERİNE OPERASYON
- 14:36 JANDARMA 1 HAFTALIK BİLANÇOYU PAYLAŞ
- 14:27 ÜNYE’DE YAKUT OPERASYONU
- 14:21 ZENGİN’DEN TAYİN VE GÖREVDE YÜKSELME AÇIKLAMALARI!
- 13:42 HARÇLIKLARI İHTİYAÇ SAHİPLERİNE AŞ OLACAK
- 13:36 “FATSA İÇİN BÜYÜK BİR AİLEYİZ”
- 13:30 TÜRK FINDIĞI HİNDİSTAN’DA
- 13:21 VALİ EROL, ŞEHİT AİLELERİ VE GAZİLERLE İFTAR YEMEĞİNDE BULUŞTU
- 11:47 ÜNYE 57’DE 4 TRANSFER
- 11:46 HALI SAHA HEYECANI YAŞANACAK
ULUBEY'DE HALK MADEN HAYIR DEDİ

Ordu'nun Ulubey, Korgan, Altınordu, ilçelerinde 24 Mayıs 2022 tarihinde ihaleye yapılacak olan maden arama ihalesine tepki mitingi Ulubey ilçesinde yapıldı.
Yoğun katılımın sağlandığı mitingde konuşma yapan, Ordu Çevre Derneği Başkanı Ertuğrul Gazi Gönül "Türkiye'm iki yılda 5 bez maden ihalesi çıktı. Ordu Çevre Derneği diğer Çevre örgütleriyle 4 adetine dava açtı. Bazıları bu ihaleleri ülkeyi parsel parsel satıldığını söylememize rahatsızlık duyuluyor. Maden karşıtlığını yalnızca siyanür adını kullanarak yapılması eksik ve yanlış" dedi.
Bir diğer konuşmacı Tüm Köy Sen Ordu Şube Başkanı Zekayi Sagra ise; “Tarım alanlarımızın yok edilmesine karşı Ulubey'den yükselen sese dikkat edilmeli. Fındık bahçelerinden geleceğimiz. Tarım alanları yok olduğunda geçim ve sağlık sorunları yaşayacağız. Maden işletmelerine izin vermeyeceğiz" diye konuştu.
Köy derneklerinin yanında Ordu Çevre Derneği, Fatsa Doğa ve Çevre Derneği, parti, sendika, oda temsilcilerinin de katıldığı mitingde yapılan konuşmalarda ihalenin iptal edilmesi istendi.
Ulubey Doğa ve Çevre Platformu adına Abdülaziz Özen yaptığı konuşmada madencilikte kimyasal kullanılmasına karşı olduklarını söyledi. Toplanan itiraz imzalarını bakanlığa ileteceklerini, 24 Mayısta ihale yapılacak yerde olacaklarını söyledi.
Fatsa Doğa ve Çevre Derneği Başkanı Zeki Odabaş da Fatsa'da yaşananları anlatarak suyun kirlenmesini anlattı, Ulubey halkının birlikteliğini devam etmesini istedi. Ziraat Odası Başkanı ve muhtarlar da birer konuşma yaptılar.