Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
- 14:33 ‘HALK ET’ AÇILDI
- 14:30 ÇİFTÇİLER ÖDEME BEKLİYOR!
- 14:16 ÇEYREK FİNAL PROGRAMI AÇIKLANDI
- 14:15 CANLI YAYINLANACAK KAÇLAR BELİRLENDİ
- 14:16 U14 TÜRKİYE ŞAMPİYONASI GİRESUN’DA
- 14:02 MHP İLÇE TEŞKİLATLARI İFTARDA BULUŞTU
- 13:55 BAŞKAN TAVLI, HEKİMLERLE BULUŞTU
- 13:50 ESKİPAZAR CAMİİ İBADETE AÇILDI
- 13:34 “GAZZELİ YETİM ÇOCUKLAR İÇİN HAREKETE GEÇMELİYİZ"
- 13:35 ŞEHİT AİLELERİ VE GAZİLER İFTARDA BULUŞTU
- 13:28 BAHÇE VE ANIZ YANGINLARI ARTTI
- 13:27 GAZZE’DE YIKINTILAR ARASINDA İFTAR
- 11:52 ŞEHİT AİLELERİ VE GAZİLER İFTARDA BULUŞTU
- 17:34 ŞEHİT AİLELERİ BU BAYRAMDA DA YALNIZ BIRAKILMADI
- 15:27 ŞEHİTLERİMİZ DUALARLA YAD EDİLDİ
PCR TESTİ ZORUNLULUĞU KALDIRILDI

Ordu Valisi Tuncay Sonel başkanlığında toplanan İl Hıfzıssıhha Meclisi Aşısız veya aşı sürecini tamamlamayan ve son 180 gün içinde hastalığı geçirmemiş kişilerden PCR testi ile tarama yapılmasına gerek olmadığına karar verdi.
Birçok ülkede olduğu gibi ülkemizde de insan hayatı açısından son derece tehlikeli olan yeni tip Koronavirüs (Covid19) salgını nedeniyle bir süredir uygulanan zorunlu PCR testi bundan böyle uygulanmayacak.
Konuya ilişkin Ordu Valiliği’nden yapılan açıklamada “Koronavirüs salgınının son dönem seyri ve toplum sağlığına olan etkisi ile konuyla ilgili olarak Koronavirüs Bilim Kurulunun tavsiyeleri çerçevesinde değerlendirmelerini içeren Sağlık Bakanlığının 14.01.2022 tarihli ve 149-82 sayılı yazısında; Aşısız veya aşı sürecini tamamlamayan ve son 180 gün içinde hastalığı geçirmemiş kişilerden;
. Uçak, otobüs, tren veya diğer toplu ulaşım araçlarıyla gerçekleştirecekleri şehirlerarası seyahatlerden önce,
. Konser, sinema ve tiyatro gibi etkinliklere katılmadan önce,
. Milli Eğitim Bakanlığı okullarında görev yapmakta olan personele (öğretmen, servis şoförü, temizlik personeli vb.),
. Tüm kamu ve özel işyerlerinde çalışanlara,
. Kamu ve özel kurumlar tarafından düzenlenen öğrenci kamplarına katılacak kişilere, PCR testi ile tarama yapılmasına gerek olmadığının değerlendirildiği bildirilmiştir.
Bu çerçevede Ordu İli genelinde; Sağlık Bakanlığının 14.01.2022 tarihli ve 149-82 sayılı yazısı doğrultusunda, İl Hıfzıssıhha Kurulunun 20.08.2021 tarih 2021-53 No’lu ve 31.08.2021 tarih 2021-54 No’lu Kararlarının tüm hükümleri ile İl Hıfzıssıhha Kurulunun 28.10.2021 tarih ve 2021-57 No’lu Kararının 3’üncü maddesinin uygulamadan kaldırılmasına karar verilmiştir.
Mülki İdare Amirleri ve ilgili kurumlarca yukarıda belirtilen esaslar doğrultusunda gerekli tedbirlerin alınarak uygulamada herhangi bir aksaklığa meydan verilmemesi ve mağduriyete neden olunmamasına, alınan kararlara uymayanlara Umumi Hıfzıssıhha Kanununun ilgili maddeleri gereğince idari işlem tesis edilmesine ve konusu suç teşkil eden davranışlara ilişkin Türk Ceza Kanununun 195 inci maddesi kapsamında gerekli adli işlemlerin başlatılmasına; Oy birliği ile karar verilmiştir” denildi.