Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
- 16:54 SAĞLIK HİZMETLERİ MASAYA YATIRILDI
- 16:34 ODÜ VE OTSO ARASINDA EĞİTİMDE İŞ BİRLİĞİ PROTOKOLÜ
- 14:56 18 MART ÇANAKKALE ZAFERİ ETKİNLİKLERLE KUTLANACAK
- 14:50 33 BİN SÜRÜCÜYE CEZA
- 14:43 “BÜYÜK BİR GURUR VE MİNNETLE ANIYORUZ”
- 13:57 “ZAFERİ’NİN 110. YILINI GURURLA KUTLUYORUZ”
- 13:50 “ŞEHRİMİZİ GELECEĞE BİRLİKTE TAŞIYORUZ”
- 13:34 “ ÇANAKKALE BİR KAHRAMANLIK ÖRNEĞİDİR”
- 13:25 GÜLYALI’DA YOLLAR GENİŞLETİLİYOR
- 13:17 BU KÜTÜPHANEDE YOK YOK
- 13:18 BÜYÜKŞEHİR, ŞEHİTLERİ UNUTMADI
- 13:01 SOSYAL MEDYA DRAM, MEDYA İSE TARİH DİZİLERİNİ KONUŞTU!
- 12:50 ŞENTÜRK; “ÇANAKKALE, BİR DÖNÜM NOKTASI OLMUŞTUR”
- 12:18 ŞANLITÜRK: ÇANAKKALE, BİRLİK RUHUMUZUN SİMGESİDİR!
- 12:16 GÜLYALI’DA YOLLAR GENİŞLETİLİYOR
“ÇİFTİÇİNİN HAKKINI SİZLERE YEDİRMEYECEĞİZ”

Altınordu Ziraat Odası Başkanı Atakan Akça, Karadeniz Fındık ve Mamulleri İhracatçı Birliği (KFMİB) Yönetim Kurulu Başkanı Edip Sevinç’in fındık ihracat rakamlarını değerlendirdiği açıklamasına set tepki gösterdi.
Akça, “Sayın Edip Sevinç yalan yanlış beyanlarınla birilerini kandıra bilirsin, sakın ola bizim aklımızla oynamaya kalkma, çünkü biz aklımızın zekatını versek senin gibi su kurnazlarına bin yıl yeter” dedi.
Fındık üreticisinin elinden fındığı nasıl ucuza aldıysanız TMO’nun da elindeki fındığı ucuza kapatmaya çalışıyorsunuz diyen Başkan Akça, “Size bu fırsatı vermemek için var gücümle savaşacağım, bu ülkenin, bu bölgenin ve bu çiftçinin hakkını size yedirmemek için direneceğim” diye konuştu.
“Bırakın artık fındık üzerinden oyun oynamayı, bırakın artık birilerini kandırmayı, asıl amacınızı açık açık söyleyin” diye sert açıklamalarda bulunan Başkan Akça’nın işte o açıklamaları:
“YÖNETİCİLERİ TÖHMET ALTINDA BIRAKMAYA ÇALIŞIYORSUN”
31 Aralık 2021 tarihi itibarıyla 345 bin ton (iç fındık) ihracat yaptık. Cumhuriyet tarihinin fındık ihracat rekorunu kırdık demişsin.
Ayrıca fındık rekoltesininde sizlerin söylediği gibi gerçekleştiğini beyan etmişsin.
Ey tekelci firmanın Türkiye’deki işbirlikçilerinin başı, fındık ihracat sezonu 1 Ağustos’ta başlayarak bir dahaki yılın 31 Temmuz tarihinde biter ve o yıla ait ihracat kesin rakamları o tarihler arasındaki satışlara göre belirlenir.
Sen çıkmışsın 1,5 yıllık verileri kullanarak hem kendinizi haklı çıkarmaya hem de rekolte tespit edenleri, bu ülkenin namusuyla, şerefiyle çalışan memurlarını ve yöneticilerini töhmet altında bırakmaya çalışıyorsun.
“ASIL AMACINIZI AÇIK AÇIK SÖYLEYİN”
Çekin artık şu kanlı elinizi şu milletin üzerinden, yeter artık. Sayın Sevinç. İste size resmi rakamlar ile 2019-2020 ve 2020-2021 sezonu gerçek verileri.
Tarım ve Orman Bakanlığı nezdinde oluşturulan rekolte tespit komisyonu tarafından 2020 sezonu için tespit edilen fındık rekoltesi 665 bin tondur.
2020 sezonunda pazara indirilen fındık ise 609 bin tondur. 2021 sezonu için tespit edilen rekolte tahmini 675 bin tondur. 31 Aralık 2021 tarihi itibarı ile de pazara indirilen fındık 259 bin tondur.
Bire gafil haydi bu resmi verilerden hem fazla oluşan bir rekolte, hemde övündüğünüz bir ihracat miktarı çıkarınızda bizde görelim.
Bırakın artık fındık üzerinden oyun oynamayı, bırakın artık birilerini kandırmayı, asıl amacınızı açık açık söyleyin tabi o yürek sizde varsa.
“ÇİFTÇİLERİN HAKKINI SİZE YEDİRMEMEK İÇİN DİRENECEĞİM”
Biz amacınızı biliyoruz; Fındık üreticisinin elinden fındığı nasıl ucuza aldıysanız TMO’nun da elindeki fındığı ucuza kapatmaya çalışıyorsunuz.
Size bu fırsatı vermemek için var gücümle savaşacağım, bu ülkenin, bu bölgenin ve bu çiftçinin hakkını size yedirmemek için direneceğim.
“ÜRETİCİLERE SAHİP ÇIKIN”
Buradan TMO yetkililerine, fındık bölgesindeki iktidar ve muhalefet milletvekillerine, büyükşehir belediye başkanlarına sesleniyorum,
Bu ülkeye, bu bölgeye ve bu üründen yani fındıktan geçimini sağlayan 8 milyon üreticiye sahip çıkın.”