Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
- 14:40 “BU KUTLU YOLDA BİRLİKTE YÜRÜYECEĞİZ”
- 14:35 “EMANETİNİZE SAHİP ÇIKACAĞIZ”
- 14:06 ARAÇ SAYISI 200 BİNE DAYANDI
- 14:04 GÜBRELEMEYİ İHMAL ETMEYİN!
- 13:11 “GELECEĞİMİZİ HEP BİRLİKTE İNŞA EDECEĞİZ”
- 13:02 ORDU TURİZMİNE KAZANDIRILACAK
- 12:57 MAHALLELER OTOPARKA KAVUŞUYOR
- 11:54 “TÜKETİCİ ÜRETİM AŞAMASINDA KORUNMALI”
- 11:51 GÜLER, ÜNİVERSİTELİLERLE İFTARDA BİR ARAYA GELDİ
- 11:50 GAR VE İSTASYONLARDA ÜCRETSİZ Wİ-Fİ
- 11:39 “AMACIMIZ, KONFORLU BİR ULAŞIM AĞI SUNMAK”
- 11:24 ORYANTİRİNG HEYECANI ORDU’DA BAŞLIYOR
- 11:12 KADIN SPOR DİBİ MESKEN TUTTU
- 11:12 FB,23. SIRAYA YÜKSELDİ
- 11:11 2.AMATÖRDE 20 GOL ATILDI
‘İyi Tarım Uygulamaları Eğitimleri’ devam ediyor

Ordu Gıda Tarım İl Müdürlüğü iyi tarım uygulamaları çerçevesinde eğitimlere devam ediyor. Altınordu’da ki eğitim çalışmalarını sürdüren İl Müdürlüğü çalışmalar hakkında yazılı açıklamada bulundu.
Yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi; “Bilindiği üzere İyi Tarım; Tarımsal üretim sisteminin sosyal açıdan yaşanabilir, ekonomik açıdan karlı ve verimli; insan sağlığını koruyan, hayvan sağlığı ve refahı ile çevreye önem veren bir hale getirmek için uygulanması gereken işlemler olarak tanımlanmaktadır.
İyi Tarım Uygulamalarının amacı insan sağlığına ve çevreye zarar vermeyecek üretimin yapılmasıdır. Bunun için İTU, Zararlılarla Entegre Mücadele ve Entegre Ürün Yetiştiriciliği tekniklerinin, üretimde birlikte uygulanmasını önermektedir. Üretim sonrası hasat ve depolamada hijyenik koşulların sağlanması ve ürüne herhangi bir bulaşmanın önlenmesi amacıyla Tehlike Analizi ve Kritik Kontrol Noktaları ilkelerinden yararlanılmaktadır.
Böylece iyi tarım uygulamaları şartlarına uygun şekilde elde edilen ürünün, insan sağlığına zararlı kimyasal, mikrobiyolojik ve fiziksel kalıntılar içermediği; çevreyi kirletmeden ve doğal dengeye zarar vermeden üretildiği; üretimi sırasında insan ve diğer canlıların olumsuz etkilenmediği; üretildiği ve tüketildiği ülkelerin tarımsal mevzuatına uygun olarak üretildiği belge ile garanti altına alınmış olmaktadır.
Bu kapsamda ilimizde Fındıkta İyi Tarım Projesi Uygulamaları 2012 yılında başlamış olup, Altınordu İlçemizde 2016 yılı itibari ile 65 üreticimiz ile uygulamalara devam edilmektedir. Altınordu İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü teknik personelleri tarafından Proje uygulanan mahallelerde periyodik olarak gerçekleştirilen eğitim çalışmalarına bu hafta da Teyneli Mahallesinde devam edilmiştir. Fındıkta budama, gübreleme, toprak numunesi alma konuları teorik ve pratik olarak anlatılan eğitim çalışmasına 20 üretici katılmıştır.” (Ordu Yeni Haber)