HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
25 Kasım 2016 Cuma Saat: 09:40

“İki Hedefimizi de Başardık”

İl Müftüsü Mustafa Kol
“İki Hedefimizi de Başardık”

İl Müftüsü Mustafa Kolukısaoğlu Ordu müftülüğünce açılan diyanet öğrenci evleri ve 4-6 yaş grubu Kur'an Kursları konularında değerlendirmelerde bulundu.

Ordu Müftülüğünün 15 Temmuz hadisesinden sonra iki hizmete öncelik verdiğini belirten müftü kolukısaoğlu, "ilk hedefimiz ülkemizin çeşitli yerlerinden üniversite eğitimi almak üzere ilimize gelen öğrencilerimizden kredi yurtlar kurumu yurtlarında yer bulamamış üniversite öğrencilerimizi açıkta bırakmamak ve kimseye muhtaç etmemekti. Bunu başardık, hamdolsun 24 diyanet öğrenci evinde 155 öğrencimizi barındırıyoruz. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" dedi.

Altınordu ilçesinde faaliyet gösteren 4-6 yaş grubu bir Kur'an kursunu ziyaret eden il müftüsü Mustafa Kolukısaoğlu kurs öğreticilerinden bilgi alıp çocuklara hediyeler verdi. Ziyaret sonunda yaptığı açıklamada Ordu müftülüğü olarak kendilerine ikinci öncelikli hedef olarak 4-6 yaş grubu Kur’an kurslarını belirlediklerini kaydeden müftü kolukısaoğlu, "kurslarımızı yerinde gezip inceliyoruz. Bu hususta birinci önceliğimiz kurs açılacak mekânın belirlediğimiz bütün şartları taşıması, çocuklarımızın yaşlarına uygun materyallerin eksiksiz bulundurulması ve kurs öğreticilerinin gerekli yeterlilik ve formasyona sahip olmasıdır. Hem fiziki bakımdan hem de diğer şartlar bakımından uygun olmayan hiçbir yere bu kurslarımızın açılmasına izin vermiyoruz. İl genelinde 15 adet 4-6 yaş grubu Kur’an kursumuz halen faaliyet gösteriyor. Bu kurslarımızda Seksen beş öğreticimiz mevcut ve Beş yüz kırk üç yavrumuz bu kurslarımıza devam ediyor. Kurslarımızda çocuklarımızın yaşlarına uygun oyunlar ile temel dini bilgiler veriliyor, bunun yanında değerler eğitimi almaları sağlanıyor.

Bu hizmetlerin tamamı kadirşinas, hayırsever halkımızın destekleri ile yürütülmektedir. Bu vesile ile hizmetlerimize her türlü desteği veren Ordulu kardeşlerime şükranlarımı sunuyorum" ifadelerini kullandı. (Ordu Yeni Haber)

 

Anahtar Kelimeler : “İki, Hedefimizi, de, Başardık”

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız