Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
- 14:40 “BU KUTLU YOLDA BİRLİKTE YÜRÜYECEĞİZ”
- 14:35 “EMANETİNİZE SAHİP ÇIKACAĞIZ”
- 14:06 ARAÇ SAYISI 200 BİNE DAYANDI
- 14:04 GÜBRELEMEYİ İHMAL ETMEYİN!
- 13:11 “GELECEĞİMİZİ HEP BİRLİKTE İNŞA EDECEĞİZ”
- 13:02 ORDU TURİZMİNE KAZANDIRILACAK
- 12:57 MAHALLELER OTOPARKA KAVUŞUYOR
- 11:54 “TÜKETİCİ ÜRETİM AŞAMASINDA KORUNMALI”
- 11:51 GÜLER, ÜNİVERSİTELİLERLE İFTARDA BİR ARAYA GELDİ
- 11:50 GAR VE İSTASYONLARDA ÜCRETSİZ Wİ-Fİ
- 11:39 “AMACIMIZ, KONFORLU BİR ULAŞIM AĞI SUNMAK”
- 11:24 ORYANTİRİNG HEYECANI ORDU’DA BAŞLIYOR
- 11:12 KADIN SPOR DİBİ MESKEN TUTTU
- 11:12 FB,23. SIRAYA YÜKSELDİ
- 11:11 2.AMATÖRDE 20 GOL ATILDI
“ORMANLARIMIZ YOK OLUYOR”

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Ordu Milletvekili Dr. Mustafa Adıgüzel, Ordu’nun Korgan İlçesi Karakoyunlu Mahallesi’nde ki ağaç kesimlerine tepki gösterdi. Adıgüzel, “Ormanlarımız yok oluyor” dedi.
Korgan ilçesinde ağaçların hoyratça kesilip yok edildiğini ifade eden Adıgüzel, ormanda seyreltme gençleştirme çalışmaları nedeniyle kesilmemesi gereken ağaçların da kesildiğini ifade etti.
Artvin'den Kırklareli ne kadar tüm Kuzey ormanlarında çeşitli isimler altında, hükümetin desteği, teşviki ve dahi göz yumması ile ağaç katliamı ve orman talanı var diyen Adıgüzel, “Bu vahşet artık durdurulmalıdır. Geçmişte ormanı devlet korurdu, şimdi vatandaş devletten ormanı ve ağacı korumaya çalışıyor. Orman Bakanlığına soruyoruz, Çevre Bakanlığına atıyor. Çevre Bakanlığına soruyoruz, Enerji Tabii Kaynaklar Bakanlığına atıyor” diye konuştu.
Adıgüzel, şunları söyledi: “Ordu Korgan ilçesi Karakoyunlu Mahallesi'nde köylünün yıllardır çocuğu gibi bakıp büyüttüğü ağaçlar, bekçi tutup kolladığı orman köylüye haber verilmeden, ihale edilip kendi malları gibi hoyratça kesiliyor. Halbuki bir Ormanda seyreltme gençleştirme gibi çalışmalar olduğunda önce o köylünün kullanması gerekirken ihale yoluyla şirketlere verilip kesim yaptırılıyor. Üstüne üstlük denetleme yok. 20 cm üstündeki işareti olmayan kesilmemesi gereken ağaçlar da kesiliyor. Hatta önce kesim yapıp sonra işaretleme ona uygun yandaş orman işletme tarafından yerine getiriliyor. Buranın Filistin'den ya da insan vahşeti olan herhangi bir coğrafyadan farkı yok. Burada da boy boy canlar fidanlar upuzun yerde yatıyor. Yine haykırıyoruz. Toprak da vatan, su da vatan, ağaç da vatan. Ve buna ihanet edenler, hangi makam ve mevkide olursa olsun, er ya da geç bedelini bu halka ve hukuka eninde sonunda verecekler.”