Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
- 15:23 ŞEHİR HASTANESİ KOORDİNASYON TOPLANTISI YAPILDI
- 14:17 OBB’DEN KAR SEFERBERLİĞİ
- 14:16 ULV SİSTEMİ İLE BAŞARDIK!
- 14:02 TÜRKİYE’YE ÖRNEK OLUYOR
- 14:00 KIRSALDA KARLA MÜCADELE BAŞLADI
- 13:58 ÖMER OKUMUŞ YAD EDİLDİ
- 13:09 “MAĞDURİYETLERİ GİDERMEK İÇİN SAHADAYIZ”
- 12:47 ŞANLITÜRK: NEVRUZ, TÜRK’ÜN BAHAR BAYRAMIDIR!
- 12:47 ORDU YAT VE DENİZ SPOR KULÜBÜ BAŞKANINI SEÇTİ
- 11:48 “GRİP ZATÜRREYE DÖNÜŞÜRSE HAYATİ RİSK OLUŞTURABİLİR”
- 11:45 SARAYCIK’TA IŞIL IŞIL OLDU
- 11:42 GENÇLERE YENİ SİSTEMİ ANLATACAK
- 11:30 2024 YILI İŞSİZLİK RAKAMLARI AÇIKLANDI!
- 11:24 RAMAZAN ETKİNLİKLERİ SÜRÜYOR
- 11:17 OBB İLE ODÜ ARASINDA 'ANNE ÜNİVERSİTESİ’ PROTOKOLÜ
SU SIKINTISI YAŞANMAYACAK

Ordu Büyükşehir Belediyesi, Başkan Dr. Mehmet Hilmi Güler’in talimatları doğrultusunda Ordu’nun 3 ay değil 12 ay yaşanabilir bir şehir olması için ilçelerin cazibesini artıracak yatırım çalışmalarına her alanda devam ediyor.
Göreve geldiği ilk günden itibaren ilçelerin kaderini değiştirecek yatırım çalışmalarını bir bir hayata geçiren Başkan Güler, küresel ısınmaya bağlı oluşabilecek kuraklık tehlikesine karşı ilçelerde başlattığı gölet ve su alma yapıları çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor.
8 İLÇEDE GÖLET VE SU ALMA YAPISI TAMAMLANDI
OSKİ tarafından kuraklık tehlikesine karşı ilçelerde sürdürülen çalışmalar kapsamında Aybastı, Kabataş, Fatsa, Kumru, Mesudiye, Perşembe, Gölköy ve Korgan ilçelerinde gölet ve su alma yapıları tamamlanarak hayata geçirildi. Gelecekte yaşanması muhtemel kuraklık tehlikesine karşı ilçelerin su ihtiyacını karşılayacak bu gölet ve su alma yapılarından su tutum işlemi başladı.
5 İLÇEDE ÇALIŞMALAR DEVAM EDİYOR
Kuraklık tehlikesine karşı tedbirleri önceden alan u Büyükşehir Belediyesi hazırlanan projeler kapsamında Kabataş, Mesudiye, Gölköy, Gürgentepe ve Kumru ilçelerinde yeni su alma yapıları ve gölet çalışmalarını sürdürüyor. OSKİ ekipleri tarafından yürütülen projelerin kısa sürede tamamlanarak sisteme dahil edilmesi planlanıyor.
“BÜYÜKŞEHİR OLARAK TEDBİRLERİMİZİ ALIYORUZ”
Gölet ve su alma yapıları ile Ordu’da yaşanabilecek kuraklık tehlikesine karşın içme suyu sıkıntısı yaşamamak için çalışmalara göreve gelir gelmez başladıklarını belirten Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler, “İlçelerimizde oluşturduğumuz gölet ve su alma yapıları ile kuraklık tehlikesine karşı önlem aldıklarını” söyledi.
Başkan Güler açıklamalarında şu ifadelere yer verdi:
“Büyükşehir Belediyesi olarak su kaynaklarımızı çeşitlendirmeye devam ediyoruz. Bu kapsamda 20 ay önce başladığımız çalışmalarla Aybastı, Kabataş, Fatsa, Kumru, Mesudiye, Perşembe, Gölköy ve Korgan ilçelerimizde gölet ve su alma yapılarını tamamlayarak hayata geçirdik. Yine Kabataş, Mesudiye, Gölköy, Gürgentepe ve Kumru ilçelerimizde ise gölet ve su alma yapısı çalışmaları devam ediyor. Özellikle pandemi sonrası kırsal mahallelere ve ilçelere göç yoğunluğunun artacağını düşünüyoruz. Bu vatandaşlarımızın su ihtiyaçlarını karşılama noktasında bu çalışmalar olmazsa olmazımızdı. Şu ana kadar bu çalışmalarda önemli bir mesafe kat ettik. İnanıyorum ki yapacağımız diğer su çalışmaları ile yaşanması muhtemel su sıkıntısının önüne geçmiş olacağız” diye konuştu.