HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
17 Kasım 2020 Salı Saat: 09:58

PROJELER GELİR KAPISI OLDU

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler’in tarım ve hayvancılığa verdiği destekler vatandaşların yeni gelir kapısı oldu. ‘Örtü Altı Yetiştiriciliği’nde sağlanan başarının ardından, bir yıl önce hibe olarak
PROJELER GELİR KAPISI OLDU

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler’in tarım ve hayvancılığa verdiği destekler vatandaşların yeni gelir kapısı oldu. ‘Örtü Altı Yetiştiriciliği’nde sağlanan başarının ardından, bir yıl önce hibe olarak dağıtılan 300 koyun sayısı da 600’e yükseldi.

Tarım ürünlerini çeşitlendirmek, tarımsal üretim ile ilgili olarak kullanılmayan potansiyeli aktif hale getirerek ekonomiye kazandırmak ve yeni üretim modelleri oluşturarak yerelde yeni sektörlerin gelişmesini teşvik etmek amacıyla Ordu Büyükşehir Belediyesi öncülüğünde başlatılan projeler meyvelerini verdi.  Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler’in klasik belediyeciliğin dışına çıkarak başlattığı tarım ve hayvancılık projeleri, kırsalda yaşayan vatandaşların yüzünü güldürdü.

ÖRTÜ ALTI YETİŞTİRİCİLİĞİ 19 İLÇEYE YAYILDI

İlk olarak, İl Tarım ve Orman Müdürlüğü iş birliği ile uygulanan “Örtü Altı Yetiştiriciliğinin Geliştirilmesi Projesi” kapsamında başlatılan çalışmayla 7 ilçede 40 adet serada 150 tonluk üretim gerçekleştirildi. Yaz sezonunda elde edilen başarı sonrası, topyekün kalkınma hedeflenerek, 19 ilçede yaşayan vatandaşlara 1 milyon adet kışlık marul, maydonoz, karnıbahar ve brokoli fidesi ile 300 adet salep fidesi dağıtıldı.

KAZ İŞLETMELERİ BİRE DÖRT BÜYÜDÜ

Örtü altı yetiştiriciliğine verdiği desteğin yanında hayvancılığın gelişmesi adına da projeler üreten Başkan Güler, vatandaşlara, et ve yumurta verimiyle dikkat çeken 4 bin adet mask ırkı kaz dağıttı. Kısa sürede bölgeye uyum sağlayan kaz işletmeleri bir yılda bire dört büyüyerek, sayılarını 14 bine çıkardılar.

300 ADET BAFRA IRKI KOYUN BİR YILDA 600’E YÜKSELDİ

Başkan Güler’in bir diğer hayvancılık atağı olan “İl Genelinde Koyunculuğun Geliştirilmesi Projesi” kapsamında ise 15 çiftçiye 20’şer koyun, 2’şer ise koç dağıtıldı. Yüksek süt ve üremeye sahip, besi performansı ile et kalitesinin yanında, adaptasyon kabiliyeti yüksek olan Bafra Irkı koyunlar kısa sürede bölgeye uyum sağladı. Dağıtılan 300 koyun, bir yılda 600 rakamına ulaştı. 200 adet erkek toklu satılarak aile ekonomilerine katkı sunarken, 50 erkek ve 220 dişi toklu da damızlık sürüye eklendi. Ayrıca başlayan kuzulama döneminde şu ana kadar, 60 yeni kuzu doğdu.

VATANDAŞLARDAN BAŞKAN GÜLER’E TEŞEKKÜR

Altınordu Yaraşlı Mahallesi’nde yaşayan ve Büyükşehir Belediyesi’nin dağıttığı koyunların yetiştiriciliğini yapan Salih Gül, projenin aile ekonomilerine önemli bir katkı sunduğunu söyledi. Gül yaptığı açıklamada, “ Daha önce denizciydim. 10 yıl önce Türkiye’ye dönüp, mahallemde hayvancılığa başladım. Bir yıl önce Büyükşehir Belediyemizin destekleriyle 21 koyun ve iki koç desteği aldım. Bir yıl içerisinde bu sayıyı 41’e çıkardım. Hayvancılık bizim geçim kaynağımız. Sürü sayımı bu haliyle devam ederse bir yılda 100’e çıkarabilirim.  Bu hayvanların verimi ve süt kalitesi çok yüksek. Bu proje aile ekonomimize çok büyük bir katkı sundu. Hayvancılıkla uğraşmak isteyenlere Bafra ırıkını tavsiye ediyorum. Desteklerinden dolayı Büyükşehir Belediye Başkanımız sayın Dr. Mehmet Hilmi Güler’e teşekkürlerimi sunuyorum” diye konuştu.

 

Anahtar Kelimeler : PROJELER, GELİR, KAPISI, OLDU

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız