Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
- 14:49 ŞENTÜRK: MİLLETİMİZİN GÜÇLÜ UFUKLARINA YÜRÜYORUZ
- 14:36 ENGELSİZ TAKSİ ENGELLERİ AŞIYOR
- 14:34 ORDU 67’DE GÜVEN DÖNEMİ
- 14:02 TÜRK SAĞLIK SEN’E 4 BİN 250 YENİ ÜYE
- 13:12 ŞEYHOĞLU: EMANETİ EHLİNE VERİN!
- 12:49 OAL’DE BAŞARI ADINA NE ARARSAN VAR!
- 12:14 MÜDÜRLER GÜLYALI’DA TOPLANDI
- 12:00 MART AYI ENFLASYON VERİLERİ AÇIKLANDI
- 11:58 BAŞKAN KİBAR, BAYRAMDA VATANDAŞLARLA BULUŞTU
- 11:53 “PLANLI TARIM İLE FİYAT ARTIŞLARI ÖNLENEBİLİR
- 11:51 BAYRAMDA OTOYOLLARDAN 8,4 MİLYON ARAÇ GEÇTİ
- 10:51 ŞAMPİYON KİM OLACAK?
- 10:51 PLAY-OFF KURALARI ÇEKİLDİ
- 10:50 3.LİG 3.GRUPDA HAFTA ARDI
- 10:51 3.LİG 4.GRUPDA GÖRÜNÜM
EMEP: “2021 BÜTÇESİ HALKA DEĞİL RANTA HARCANIYOR”

Emek Partisi Ordu İl Örgütü 2021 bütçesinin halkın eğitim sağlık, beslenme, barınma gibi acil ihtiyaçlarına karşılamadığını belirterek "Geçmiş yılarda da halkın gereksinimlerini dikkate almayan iktidar, bu yıl da aynı anlayışını sürdürüyor.” dedi ve mücadele çağrısı yaptı.
2021 bütçe tasarısını eleştiren Emek Partisi Ordu İl Başkanı Hikmet Poyraz, "Salgın ve ekonomik kriz yoksulluğu derinleştirerek sürerken, 2021 bütçesi halkın eğitim sağlık, beslenme, barınma gibi gereksinimlere değil, ülkenin kaynaklarını yağmalayan yerli ve yabancı sermayeye, savaşa harcanıyor" dedi.
Yine sermayeye destek
Bütçede işçi ve emekçilerin kazanımlarının sermaye gruplarına kullandırıldığını söyleyen Poyraz, "Bütçede, patronlara destek için 50.6 milyar lira kaynak ayırılırken, işverenler tarafından SGK’ye ödenmesi gereken 27.7 milyar lira tutarındaki işveren primi İşsizlik Sigortası Fonu’ndan yani işçilerin cebinden karşılanacak. Diyanet İşleri Başkanlığı bütçesi yüzde 23 artırılarak yedi bakanlığın bütçesini geçti.
Sağlık Bakanlığı bütçesi 77.4 milyar lirada kalırken, şehir hastanelerine kira ve sağlık hizmetleri de dahil yaklaşık 33 milyar lira kaynak ayrıldı. Bir avuç sermaye grubuna 179.5 milyar lira faiz aktarılırken yoksullukla mücadele için ayrılan kaynak 38 milyar lira, tarım için bu miktar yalnızca 31 milyar lira.
2021 yılında savunma ve güvenlik harcamalarına örtülü ödenek hariç ayrılan miktar 148 milyar TL. 2021’de cumhurbaşkanın hesap vermeden kullanacağı örtülü ödenek miktarı yedek ödenekle birlikte 16 milyar TL.” diyerek bütçede halkın olmadığını vurguladı.
Taleplerimiz:
Poyraz, "Bütçenin yükü, dolaylı vergilerle yoksul çoğunluğa yüklenirken, ücretli çalışanların vergileri kaynakta kesiliyor, işverenler ise vergilerini giderlerini düştükten sonra izleyen yılda taksitle ödüyor ya da sık sık çıkarılan vergi aflarıyla hiç ödemiyor.” diyerek talepler konusunda şunları söyledi:
Müşteri garantili kamu özel işbirliği projeleri ( KÖİ) iptal edilmeli. Minimum refah seviyesinin altında olan tüm yurttaşlara, doğrudan gelir desteği sağlanmalı.
Kademeli olarak 18 yaşından sonra bu topraklarda yaşayan herkese verilecek bir temel gelir uygulaması hayata geçirilmeli. Ücretsiz internet insan hakkıdır. Her haneye ücretsiz internet sağlanmalı. Şehir Hastaneleri acilen kamulaştırılmalı. Elektrik, su, doğalgaz ücretsiz olmalı. Asgari ücret vergi dışı bırakılmalı, dolaylı vergiler azaltılmalı, ranttan vergi alınmalı.”