Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
- 15:38 ÇAYBAŞI’NDA UYUŞTURUCU OPERASYONU
- 15:13 BÜYÜKŞEHİR 7/24 SAHADA
- 15:09 ACİL DURUMLARA İLİŞKİN HAZIRLIK TOPLANTISI YAPILDI
- 14:45 ŞEHİR HASTANESİNE OBB DESTEĞİ
- 14:38 YILDIZ SOKAK’TAKİ ÇALIŞMALARDA SONA GELİNDİ
- 14:34 RAMAZAN BAYRAMI KUTLAMA VE ZİYARET PROGRAMI BELLİ OLDU
- 14:24 DIŞ TİCARET İSTATİSTİKLERİ AÇIKLANDI
- 14:11 TÜİK İŞSİZLİK ORANINI AÇIKLADI
- 14:07 “TİYATRO İNSANLIĞIN ORTAK MİRASIDIR”
- 14:04 SIFIR ATIK GÜNÜ DOLAYISIYLA ETKİNLİK GERÇEKLEŞTİRİLDİ
- 13:54 YEŞİLAY GÖNÜLLÜLÜĞÜ YAYGINLAŞTIRIYOR
- 13:36 RAYLARDA YAPAY ZEKA DÖNEMİ
- 13:01 GENÇLERİN FUTBOL DOLU GÜNÜ
- 13:00 KİM ŞAMPİYON OLACAK?
- 13:00 26.HAFTA GÖRÜNÜMÜ
ÜNYE’DE DİRENEN KÖYLÜLERE ZİYARET

Emek Partisi Ordu İl Örgütü, Ünye Üçpınar Mahallesi’nde sondaj yapılmasını engellemeye yönelik eylemlerine destek olmak amacıyla ziyaret gerçekleştirdi.
Ordu Ünye Üçpınar ve çevre mahallelerde maden için yapılmak istenen sondaj çalışmalarını durdurmak için yapılan eyleme jandarmanın müdahale etmesi sonucu 14 kişi gözaltına alınmış, savcılığa verilen ifadeden sonra serbest bırakılmışlardı.
Jandarmanın kurduğu barikat önünde her gün oturma eylemi yapan halka destek amaçlı ziyaretler devam ediyor. Emek Partisi Ordu il örgütü yöneticileri oturma eylemine katılarak destek verdi.
Ziyarette konuşan Emek Partisi Ordu İl Başkanı Hikmet Poyraz, “Toprağınıza, suyunuza sahip çıkma mücadelenizi Emek Partisi olarak selamlıyoruz. Onurlu bir mücadele veriyorsunuz. Ülkenin topraklar talan ediliyor. Tarım arazilerimiz, ormanlarımız yok ediliyor. Bunu kabul etmiyoruz. Fatsa’daki yıkım gelecekte nelerle karşılaşacağımızı gösteriyor. Her tarafta yeni maden sahaları ilan ediliyor. Tarım yapma olanağı kalmayacak. Talan ve yağma politikası ile şirketler kazanırken biz üretici köylüler kaybediyoruz. Toprağımıza, suyumuza sahip çıkma mücadelesini iktidar mücadelesiyle birleştirmek zorundayız.” dedi.
Maden ve enerji yasa taslağı geri çekilmeli
Meclis gündeminde olan maden ve enerji yasa taslağı için de değerlendirme yapan Poyraz, “Meclis’te bugün yarın gündeme gelecek olan yasa tasarısının geri çekilmesi için de mücadele etmek gerekir. Yasa tasarısı tamamen şirketlerin lehine hazırlanıyor. Bu yasa çıkarsa talan ve yağma daha da kolaylaşacak. Bu nedenle şirketlere hizmet anlamına gelen bu yasa tasarısı geri çekilmeli” diye konuştu.