HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
30 Ekim 2020 Cuma Saat: 09:47

“FINDIKTA OYUN VARSA ÇÖZÜM DE VAR”

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Ordu Milletvekili Dr. Mustafa Adıgüzel fındık konusunda yine oyunlar başladığını ve TMO’nun iki somut adımla bu oyunları boşa çıkarabileceğini söyledi. Mecliste düzenlediği basın toplantısında konuşan
“FINDIKTA OYUN VARSA ÇÖZÜM DE VAR”

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Ordu Milletvekili Dr. Mustafa Adıgüzel fındık konusunda yine oyunlar başladığını ve TMO’nun iki somut adımla bu oyunları boşa çıkarabileceğini söyledi. Mecliste düzenlediği basın toplantısında konuşan Adıgüzel şunları ifade etti:

“Fındık fiyatının 25 TL olması için 1 yıldır çaba gösteriyorum. Fındık ağacından kar kalkmadan bizim gündemimize geldi. 25 TL’lik fiyat talebimizi Genel Başkanımız düzeyinde açıklayan tek siyasi parti olduk. Bizim bu beklentimize ve toplumun bu beklentisine rağmen maalesef Sayın Erdoğan 22,5 TL’lik bir fiyat ilan etmiştir. Bu düşük fiyata rağmen fındık serbest piyasada 26 TL’leri görmüştür. Ancak bugünlerde bilindik oyunlar bilindik çevrelerce tekrar sahneye konarak fındık fiyatı tekrar düşürülmeye çalışılmaktadır.

Bu konuda iki önemli nokta var:

Birincisi, Açıklanana fındık fiyatı piyasa fiyatının gerisinde kalmıştır. Bunun derhal revize edilmesi gerekir. Birçok siyasi biz 25 derken 20 diyordu. Daha sonra 24 TL dediler. Şimdi bizimle beraber 25 demeye başladılar. Ancak çok geç oldu. Bu bizim öngörümüzdeki isabeti gösterir. Şimdi de yine 22,5 olarak açıklanan rakamın 25 olarak revize edilmesi gerekir. Zaten 22,5 TL açıklandığı günkü dolar kurundan bugünkü dolar kuruna revize edildiğinde 25 TL 75 kuruş yapmaktadır. Aslında fiyatı revize etmek bile değil.

İkinci konu, TMO’nun bu noktadaki davranışı ile ilgilidir. Bu yılki fındığı 31 Aralık 2020’ye kadar alacaklarını açıkladılar. Şimdi uluslararası kartel ve ülkemizdeki işbirlikçileri bu tarihe kitlenmiş durumdalar. Bu sezonda yaptıkları stokla işleri yürütüp, 31 Aralık tarihine kadar bekledikten sonra üretici avlamayı planlamaktalar. Ellerindeki fındığı da Türkiye’de depolayarak fındık ihracatını düşürüyorlar. Şu anki rakama göre %38 gerilemişti. Bunu %50’lere getirerek, psikolojik bir etki ile panik havası yaratma planları var. Bunu da önlemenin yolu şudur. TMO, fındık alımını 31 Aralık’ta sonlandırmayacağını ve yeni sezona kadar da fındık alacağını ilan etmelidir. Bu açıklama bu oyunu bozacaktır.”

 

 

Anahtar Kelimeler : “FINDIKTA, OYUN, VARSA, ÇÖZÜM, DE, VAR”

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız