Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
- 14:49 ŞENTÜRK: MİLLETİMİZİN GÜÇLÜ UFUKLARINA YÜRÜYORUZ
- 14:36 ENGELSİZ TAKSİ ENGELLERİ AŞIYOR
- 14:34 ORDU 67’DE GÜVEN DÖNEMİ
- 14:02 TÜRK SAĞLIK SEN’E 4 BİN 250 YENİ ÜYE
- 13:12 ŞEYHOĞLU: EMANETİ EHLİNE VERİN!
- 12:49 OAL’DE BAŞARI ADINA NE ARARSAN VAR!
- 12:14 MÜDÜRLER GÜLYALI’DA TOPLANDI
- 12:00 MART AYI ENFLASYON VERİLERİ AÇIKLANDI
- 11:58 BAŞKAN KİBAR, BAYRAMDA VATANDAŞLARLA BULUŞTU
- 11:53 “PLANLI TARIM İLE FİYAT ARTIŞLARI ÖNLENEBİLİR
- 11:51 BAYRAMDA OTOYOLLARDAN 8,4 MİLYON ARAÇ GEÇTİ
- 10:51 ŞAMPİYON KİM OLACAK?
- 10:51 PLAY-OFF KURALARI ÇEKİLDİ
- 10:50 3.LİG 3.GRUPDA HAFTA ARDI
- 10:51 3.LİG 4.GRUPDA GÖRÜNÜM
SİLAH FABRİKASI 120 KİŞİYE İŞ OLANAĞI SAĞLAYACAK

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, Ordu’nun Ulubey ilçesinde uzun yıllar cezaevi olarak hizmet veren ve özel bir firmanın hazırladığı projeyle silah fabrikası haline getirilerek hizmete giren binayı ziyaret etti. 10 milyon liraya mal olacak fabrikada üretimin başladığını söyleyen Başkan Yılmaz, “Ordu Savunma Sanayi, ilimizin ve Türkiye'nin bir markası ve değeri olacak” dedi.
Doğu Karadeniz Bölgesi’nde 70’li, 80’li yıllarda kaçak olarak üretilen silah üretiminin legal hale getirilmesi ve devletin gözetiminde yapılması amacıyla 1991 yılında başlatılan silah projesi, Ordu’da yeniden başladı. Ordu’nun Ulubey ilçesinde uzun yıllar cezaevi olarak hizmet veren bina, belediye ve özel bir firmanın hazırladığı projeyle silah fabrikası haline getirilerek hizmete girdi. Başkan Enver Yılmaz 10 milyon liraya mal olan fabrikada ilk silah üretimlerinin başladığını söyledi.
1988 yılında açılan cezaevinin 2008 yılında Adalet Bakanlığı tarafından kapatılmasının ardından 2014 yılına kadar atıl bir halde beklediğini, daha sonra Ordu Valiliği ve Ordu Büyükşehir Belediyesi olarak ortak bir girişimle binanın silah fabrikası olmasına karar verildiğini kaydeden Başkan Yılmaz, “Yaklaşık bir yıllık çalışmanın sonucunda burası faaliyete geçti. Bu fabrika Ordu’nun ve Türkiye’nin bir markası ve değeri olacak" dedi.
Fabrikada üretilen silahların Makine ve Kimya Enstitüsü’ne (MKE) gönderileceğini, Samsun ve Giresun’daki firmaların tabanca parçalarının burada üretileceğini, ayrıca piyade tüfeğinin bazı parçalarının bu fabrikada üretilmesinin planlandığını kaydeden Başkan Yılmaz, "2 bin 200 metrekare alan üzerine kurulan fabrikada 2017 yılının sonuna doğru 120 kişi çalışacak. Bu fabrika Ulubey ilçemizdeki işsizliğin önüne geçecek. Ordu Savunma Sanayi, ilimizin ve Türkiye’nin bir markası ve değeri olacak. Daha önce Ulubey’de açılmasını sağladığımız tekstil fabrikasından sonra bu fabrikanın da ilçemize kazandırılması bizleri son derece memnun etmiştir" dedi.
Milli Savunma Bakanlığı gözetiminde MKE ve KOSGEB desteğinde 1991 yılında başlatılan, 1993 yılında ilk silahların üretilmesiyle harekete geçen silah sanayi kapsamında Samsun, Ordu, Giresun ve Trabzon’da 40’a yakın şirket kuruldu. Ancak zaman içerisinde MKE ve KOSGEB tarafından silah şirketlerinden sipariş edilen bazı imalatların istenilen ölçüde olmadığı iddiasıyla geri çevrilmesinin ardından birçok şirket kapısına kilit vurdu. Bunun üzerine aynı ilde bulunan silah şirketleri birleşerek tek çatı altında MKE’nin izni doğrultusunda üretim yapmaya başladı. Halen Samsun, Giresun ve Trabzon’da 3 şirket silah üretimi gerçekleştirirken Ordu’da kuruluşunu tamamlayan Ordu Savunma Sanayi (ORSAV) faaliyete geçti.