Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
- 15:17 OBB BESİCİLERİN YÜZÜNÜ GÜLDÜRDÜ
- 14:56 3 BİN SÜRÜCÜYE CEZA KESİLDİ
- 14:54 TAŞIT-KİLOMETRE İSTATİSTİKLERİ AÇIKLANDI
- 14:37 UYUŞTURUCU TACİRLERİNE OPERASYON
- 14:36 JANDARMA 1 HAFTALIK BİLANÇOYU PAYLAŞ
- 14:27 ÜNYE’DE YAKUT OPERASYONU
- 14:21 ZENGİN’DEN TAYİN VE GÖREVDE YÜKSELME AÇIKLAMALARI!
- 13:42 HARÇLIKLARI İHTİYAÇ SAHİPLERİNE AŞ OLACAK
- 13:36 “FATSA İÇİN BÜYÜK BİR AİLEYİZ”
- 13:30 TÜRK FINDIĞI HİNDİSTAN’DA
- 13:21 VALİ EROL, ŞEHİT AİLELERİ VE GAZİLERLE İFTAR YEMEĞİNDE BULUŞTU
- 11:47 ÜNYE 57’DE 4 TRANSFER
- 11:46 HALI SAHA HEYECANI YAŞANACAK
- 11:46 52 ORDU İPİN UCUNU ELİNE GEÇİRDİ
- 11:47 AKKUŞ’DA ADRES DEĞİŞMEDİ
“ÜLKELERLE REKABET EDEN TESİSLERİMİZ VAR

Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu, Türkiye'nin, dünyanın en gelişmiş ülkeleriyle rekabet eden spor tesislerine sahip olduğunu söyledi.
Dünyanın yaşadığı bu salgın sürecinde sporun, hareketliliğin, sağlığın, zindeliğin, yaşanabilir bir dünya için çevrenin ve bu bilincin egemen kılınmasının apayrı bir önem taşıdığını belirten Bakan Kasapoğlu, şöyle konuştu:
“Avrupa Spor haftası ve bu organizasyon bizlere hareketliliğin sadece bir haftaya, bir güne mahsus değil her gün olması gerektiğini gösteriyor. Sporun her birimiz için bir yaşam tarzı olması gerektiğini bizlere gösteriyor. Bu bilincin artmasına bu şuurun yaygınlaşmasına yönelik bu tür çalışmalar her birimiz için çok ama çok mühim. Bakanlık olarak bu çalışmaları tüm gücümüzle destekliyoruz. Hep birlikte sporun, hareketliliğin çok kritik bir yaşam tarzı olduğunu idrak ettiğimiz bir salgın sürecini yaşıyoruz.”
“Genç yaşlı, kadın erkek, engelli engelsiz tanımıyoruz sporda”
Dünyanın salgınla mücadelede nasıl bir süreci yaşadığının hep birlikte görüldüğünü dile getiren Bakan Kasapoğlu, “Son 18 yılda Sayın Cumhurbaşkanımızın vizyonuyla güçlü liderliğiyle her alanda konulan iddialarla halkımızın bu anlamda dirayetiyle salgınla mücadelede hamdolsun örnek bir ülkeyiz. Bugünler de el ele gönül gönüle vererek güçlü bir şekilde atlatacağımız günler.” ifadelerini kullandı.
Bakan Kasapoğlu, bundan sonra daha hareketli, çevreye ve tabiata karşı daha duyarlı olunması gerektiğini anlatarak, “Bilinçli tüketimi, sağlıklı bir bedeni vazgeçilmez unsur olarak algılayan bireyler olacağız. Bu manada hareketliliğin gerek farklı spor branşlarıyla, gerek yürüyüşle gerek bisikletle sağlanabileceği noktasında kendimizi geliştirmiş olarak yarınlara yürüyeceğiz. Spor herkes içindir diyoruz. Federasyonumuzun ismi Herkes için spor. Genç yaşlı, kadın erkek, engelli engelsiz tanımıyoruz sporda." diye konuştu.
“Dünyanın en gelişmiş ülkeleriyle rekabet eden tesislerimiz var”
Türkiye'nin spor altyapısı anlamında çok geliştiğine işaret eden Bakan Kasapoğlu, “O yüzdendir ki spor seferberliği Sayın Cumhurbaşkanımızın belediye başkanlığı döneminden itibaren İstanbul'da başlatmış olduğu bu misyon, bu ışık önemli bir seferberliğe dönüştü. Ülkemizin dört bir yanında artık dünyanın en gelişmiş ülkeleriyle rekabet eden tesislerimiz var, her branşta, sadece futbolda değil. Yüzmesiyle, kış sporlarıyla, salon sporlarıyla her alanda dünyaya meydan okuyan bir tesis alt yapısı var." şeklinde konuştu.
“Her branşta yetenekli gençlerimizi tarayacağız, spora yönlendireceğiz”
Yetenek projesiyle çok önemli kazanımları elde edeceklerine inandıklarını belirten Bakan Kasapoğlu, şöyle devam etti:
“Başlattığımız projeler, 10 bin pota, yer gösterin pota yapalım diyoruz. Gençlerimiz artık basketbol oynamak için pota yapmak için farklı yöntemlerle çabalara girişmesinler. Her türlü imkanı sağlayalım gelsinler onlar sporlarını yapsınlar. Yine yetenek taraması gençlerimiz, bizim en büyük umudumuz 20 milyon gençle Türkiye dünyanın en büyük genç nüfusuna sahip ülkelerinden bir tanesi. O yüzden yetenek taraması ilkokullarda başlattığımız proje, bu yıl salgın nedeniyle biraz gecikti ama devam edecek durmayacak. Her branşta yetenekli gençlerimizi tarayacağız, spora yönlendireceğiz ve inanıyoruz ki bu projeden de çok ama çok önemli kazanımları elde edeceğiz."
“Spor turizminde de iddiamız var”
Bakan Kasapoğlu, Gençlik ve Spor Bakanlı Resmi İnternet Sitesi’nde yayınlanan açıklamasını şöyle noktaladı:
"Tesislerimiz sadece milletimizin değil dünyanın dört bir yanından gelen sporcuların. Spor turizminde de iddiamız var. Hakikaten tesislerimizin rekabet gücü çok çok farklı, anlamlı. Ülkemiz çok yakın bir zaman diliminde spor turizminde de önemli bir destinasyon olacak. İnanıyorum ki bunu hep birlikte başaracağız.”