Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
- 11:48 “GRİP ZATÜRREYE DÖNÜŞÜRSE HAYATİ RİSK OLUŞTURABİLİR”
- 11:45 SARAYCIK’TA IŞIL IŞIL OLDU
- 11:42 GENÇLERE YENİ SİSTEMİ ANLATACAK
- 11:30 2024 YILI İŞSİZLİK RAKAMLARI AÇIKLANDI!
- 11:24 RAMAZAM ETKİNLİKLERİ SÜRÜYOR
- 11:17 OBB İLE ODÜ ARASINDA 'ANNE ÜNİVERSİTESİ’ PROTOKOLÜ
- 11:14 TÜRKİYE’NİN FİBER OPTİK AĞI, GENİŞLİYOR
- 10:44 SPOR DALI EĞİTİMİ PROJESİ DEVAM EDİYOR
- 10:42 ORDU 67’DE SESSİZLİK HAKİM
- 10:41 SÜPER LİG’DE YAPRAK DÖKÜMÜ
- 10:40 KRALLIK YARIŞINDA KIYASIYE ÇEKİŞME
- 10:40 BÜKÜLMEYEN BİLEKLER ŞAMPİYON OLDU
- 09:42 GAZİ VURUŞU
- 15:54 VALİ EROL, SERGİ AÇILIŞINA KATILDI
- 15:21 “BİRLİK VE BERABERLİĞİMİZİN DEVAMINI DİLİYORUM”
EMEP: “HÜKÜMET YİNE ALICIDAN YANA”

Emek partisi Ordu İl Başkanı Hikmet Poyraz, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıkladığı 22TL fiyatın üreticiyi değil, ihracatçıyı memnun ettiğini söyledi.
Poyraz, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıkladığı 22 TL fiyatı eleştirerek, “Üreticiler bu yılki maliyetin 21.92TL olduğunu açıkladı. En az da 28.5 TL olmasını istediler. Açıklanan fiyat maliyet olan 22TL oldu. Cumhurbaşkanı 22 TL’yi açıklarken üreticiler gibi kalem kalem maliyet hesabı yapsaydı da fiyat açıklasaydı, maliyetin ne kadar olduğunu tartışırdık. Ancak tekellerin çıkarına davrandıkları için onları memnun eden fiyatı açıkladı. İktidar, kapitalizmin kurallarını işletiyor ve üreticinin değil alıcıların çıkarını düşünüyor.” dedi.
Yandaşlar memnuniyetlerini dillendirecekler
Üreticiden yana gibi gözüküp tekellere hizmet edenlerin olduğunu vurgulayan Poyraz, “Fındık fiyatının 20 TL olmasını isteyenler oldu. Yapılan araştırmada bunların kimler, hangi kuruluşlar olduğu ortaya çıkar. 21TL isteyen genel başkan da oldu. Bunlar üretici adına konuşur gibi yapıp iktidara ve tekellere hizmet edenlerdir. Açıklanan 22TL’den memnuniyeti dillendirmeye başlayacaklardır. TMO’nun deposundaki fındığı 24TL’den almak isteyenlerin başvurularının toplamı depodaki fındığın 10 katından fazla olduğunu düşündüğümüzde fiyatın düşük olduğu daha iyi anlaşılacaktır. Ayrıca açıklanan fiyat taban değil, tavan fiyattır. TMO sınırsız alım da yapmayacaktır. Sınırlı alım yine tekellerin işine yarar.” dedi
Gerçek, taban fiyattır
Ülkenin her tarafından üretici köylülerin mağdur edildiğini vurgulayan Poyraz, “Türkiye artık tarım ülkesi özelliğini yitirdi. Ne varsa dışarıdan alıyoruz. Dışarda üretilen fındığın azlığına karşın bu avantajı yerli ve yabancı tarım şirketlerinin çıkarı öne çıktığı için kullanamıyoruz. Fındıkta egemen olan Türkiye üretici köylüsü, iktidarın da katkısıyla mağdur edilmeye devam ediliyor. Yaşamın gerçekliği ekonomi ve demokratik haklardır. Algı yaratılarak üreticiler kendi gerçekleriyle yüz yüze gelsin istenmiyor ama gerçek fındık fiyatının düşüklüğüdür. İktidar üreticileri yoksullaştırmayı sürdürüyor.” dedi.
İktidarın safı belli, üretici de belli etmeli
22TL’nin yeterli olmadığını vurgulayan Poyraz, “Her yıl ihracatçılar ihracattan elde edilen gelirden söz ediyorlar. 2 milyar dolar deniyor. TL olarak hesaplandığında karları sürekli artıyor ancak üreticinin cebine giren olmuyor. Yurtdışı satış oranları da artıyor. Yine de üreticiye pay düşmüyor. İktidar serbest piyasa politikası ve maliyet seviyesindeki fiyat açıklamasıyla safını yeniden belli etti. Sıra üreticide. Üretici de safını belirlemeli, birlik ve beraberliğini güçlendirmelidir. Kapitalizm kuralları gereği iktidar kapitalistlerden yana. Üreticinin kendi çıkarı için örgütlenerek ürününün fiyatını kendisinin belirlemesi gerekiyor. Başkasından beklenen fiyat üreticiyi memnun etmez.” dedi.