Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
- 15:23 ŞEHİR HASTANESİ KOORDİNASYON TOPLANTISI YAPILDI
- 14:17 OBB’DEN KAR SEFERBERLİĞİ
- 14:16 ULV SİSTEMİ İLE BAŞARDIK!
- 14:02 TÜRKİYE’YE ÖRNEK OLUYOR
- 14:00 KIRSALDA KARLA MÜCADELE BAŞLADI
- 13:58 ÖMER OKUMUŞ YAD EDİLDİ
- 13:09 “MAĞDURİYETLERİ GİDERMEK İÇİN SAHADAYIZ”
- 12:47 ŞANLITÜRK: NEVRUZ, TÜRK’ÜN BAHAR BAYRAMIDIR!
- 12:47 ORDU YAT VE DENİZ SPOR KULÜBÜ BAŞKANINI SEÇTİ
- 11:48 “GRİP ZATÜRREYE DÖNÜŞÜRSE HAYATİ RİSK OLUŞTURABİLİR”
- 11:45 SARAYCIK’TA IŞIL IŞIL OLDU
- 11:42 GENÇLERE YENİ SİSTEMİ ANLATACAK
- 11:30 2024 YILI İŞSİZLİK RAKAMLARI AÇIKLANDI!
- 11:24 RAMAZAN ETKİNLİKLERİ SÜRÜYOR
- 11:17 OBB İLE ODÜ ARASINDA 'ANNE ÜNİVERSİTESİ’ PROTOKOLÜ
4 DOLARDA ISRARCIYIZ

Ordu Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı (OTSO) Servet Şahin, yeni sezonda fındık fiyatının 4 Dolar’dan aşağı olmaması gerektiğini yeniledi.
4 Dolar’dan aşağı fiyatı kabul edemeyeceklerini belirten Şahin, aksi bir durumun üreticinin alın terine ihanet olacağını belirtti.
“BEKLENTİM 4 DOLAR”
TMO’nun bundan 2.5 ay önce 24 TL’ye fındık sattığını kaydeden Şahin, “O zaman dolar 6 TL’ydi. TMO’dan fındık alan tüccarlar arasında büyük rekabet oldu. Kapış kapış sattı. Bu fındık üreticinin fındığıydı. TMO’nun fındığı 24 TL ederken, üreticinin fındığı neden bu fiyatı bulmasın. Ben özellikle 4 dolar diyorum. Benim beklentim bu yönde” dedi.
“YÖNÜMZÜ UZAKDOĞUYA DÖNMELİYİZ”
Rusya ve Amerika’da kavrulmuş fındığın kilosu 300 TL iken biz tek bir pazara çalışmak istemiyoruz artık yönümüzü uzak doğu denmeliyiz diyen Şahin, “Uzak Doğu pazarında başarılı olunması halinde fındığın değer kazanacak. Artık fındıkta yüzümüzü Avrupa'ya değil, doğuya dönmemiz gerekir. Türk Cumhuriyetleri, Hindistan ve Çin'e dönersek fındığımızın 3'te birini ya da yarısını doğu pazarına satarsak kesinlikle fındığımızın değeri 5-6 dolar civarında olacaktır” diye konuştu.
“HEDEF 10 MİLYAR DOLAR”
Geçen sene fındıktan 12 ayda 1,5 milyar dolar kazanılırken bu sene 9 ayda 2 milyar dolar gelir elde edildiğini iafde eden Şahin, gelecek 5 yıl içinde fındığı natürel değil, sanayi ürüne olarak satıldığında 10 milyar dolar gelir elde edilebileceğini de sözlerine ekledi. (HABER: Mertcan ERSOY)